Образователен Говорилник - Виртуално бистро (7). Вълнения.

• 27 466
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Ами не, нашите не са се научили чак толкова сръчно, предполагам защото са много по-елементарни.

# 316
Тук минава номера - като пещерните хора - прас с тоягата по главата и му взема мамута😀

# 317
Е, аз за Орбан от мои колеги (на жива среща) съм чувала, че той и кликата му крадат бизнеси. Описаха схемата, по която го прави.
Да, малко копи-пейст Бойко Борисов ми идва.

Не мога да се съглася с това. Орбан твърдо защитава унгарските интереси, често влиза в конфликт с ЕС и ръководителите на ЕС, когато смята, че е в интерес на Унгария. Кой български управник се е конфронтирал с ЕС в защита на българските интереси? Всички слушкат ЕК и Меркел.
Орбан води много сериозна политика за увеличаване на раждаемостта, за подпомагане и укрепване на семейството, той самият има 5 деца. Кога в България някой е правил нещо реално за насърчаване на раждаемостта и за семейството и децата?
И още много други има.

И що да не гледаме чешките и полските и унгарските управници? То и през соца тези държави заедно с ГДР бяха друг "соцлагер", при тях не беше както в България, Румъния и СССР.

# 318
  • София
Хора, зарежете тая политика - добър и запомнящ се лидер ще се намери и за нас сигурно някой ден, без да е гаранция, че ще се случи промяната, която чакаме 30 г. вече. Много неща зависят от самите нас. А я по същество - избрахте ли маски за децата? Аз се колебая между хлабава, през която се диша лесно, но не пази нищо и другата крайност - тип противогаз, плътно прилепнала с филтри-милтри и сертификати. Просто предвид потока от деца в училище и въобще вероятността да се заразим от много места, не мисля, че има смисъл от тип противогаз, но ми е интересно да чуя и други мнения.

# 319
А къде сте виждали еднократни детски маски и шлемове?

# 320
  • в страната на чудесата
А къде сте виждали еднократни детски маски и шлемове?
Шлемовете не са еднократни, те се мият и дезинфекцират.
Аз купих екстра пак маски, тях ползвам и аз, но са за възрастни. Еднократни.

# 321
Лейка, покажи какви маски си купила за детето?
Аш, моето чудене е същото.

# 322
Мисля, че единици от децата ще са с противогаз, ако има значение.

# 323
  • Майничка
Скрит текст:
Ето, примерно, шлемове за по-малки деца. Пусто, голяма ми е кратуната и ще ми дойдат къси, иначе с какъв кеф бих се изперила в час като еднорог или кравичка. И маска със зурличка си имам, може да си я нося в междучасията за настроение.😁

# 324
  • София
Гаргамела, тези са сладурски. Не зная какво повече да кажа. Гледам ги и се треса от смях.

Ние шлем обаче няма да ползваме, защото не искам заради очите да гледат през пластмаса Thinking

# 325
  • София
Не знам и аз за маските, чудя се още. Ние още не сме получили конкретни инструкции за тях. Има ли вероятност някое училище да излезе извън рамките на МОН по отношение на маските?

# 326
И аз да се пристъединя към чуденката.
Купих едни платняни с джоб. Вътре слагам филтър купен от аптеката. Детето ги носи с желание. След дискусия с Мецан, че не би сложил немедецински и несертифициран продукт, ме накара да се замисля. Купих висок клас с клапа, но на сина не му са удобни, не можел да диша. .. Подозирам, че ако го пратя с такива, ще тарикатее и няма да ги носи.   
Хора, зарежете тая политика - добър и запомнящ се лидер ще се намери и за нас сигурно някой ден, без да е гаранция, че ще се случи промяната, която чакаме 30 г. вече. Много неща зависят от самите нас. А я по същество - избрахте ли маски за децата? Аз се колебая между хлабава, през която се диша лесно, но не пази нищо и другата крайност - тип противогаз, плътно прилепнала с филтри-милтри и сертификати. Просто предвид потока от деца в училище и въобще вероятността да се заразим от много места, не мисля, че има смисъл от тип противогаз, но ми е интересно да чуя и други мнения.

# 327
Ама то е пределно ясно, че няма да носи. Евентуално в междучасията, но и това не виждам как ще стане.

# 328
Две такива поръчах аз,ще купя и филтри към тях.
https://amar.bg/produkt/детска-маска-с-филтър-и-клапа-розова/?removed_item=1

Мецане,за операцията на ръката не знам какво да кажа. Беше в с. Арда с татко си. Пуснал я е да прескача гимнастическа коза (висока 1.5 метра) с трамплин. Дъщеря ми подробно обяснява как е счупила ръката-тръгнала да пада надолу с главата,дострашало я е, затворила си очите и изправила ръце,за да не счупи главата...другото е ясно Grinning
Аз съм свикнала да ми е пъстър живота и съм много силен човек. Но трудно преживях излизането от упойка,а втора операция предстои...

# 329
  • София
Шлемовете от j point са пълен боклук. Направих грешката да купя няколко - и за дребната и за близки деца. Дори да успееш да ги сглобиш, така че да се закрепят на главата, не им давам живот повече от час макс.
Поздрав от мен:

Общи условия

Активация на акаунт