Образователен Говорилник - Виртуално бистро (7). Вълнения.

• 26 753
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • София
След като Фран деликатно ни премести Kissing Heart, аз пак не мога да разбера - Нико, защо ти, щом си убеден в правотата си относно предимствата /академични, финансови и т.н./ на няколко ДУ, все пак държиш детето си в ЧУ? Искрено недоумявам и съм объркана от такъв дисонанс между думи и действия. Съвсем сериозно питам, не се заяждам. Ако бях толкова убедена в предимствата на което и да е ДУ, нямаше в никакъв случай да плащам толкова пари години наред, но аз не съм и затова не го правя. Ти защо го правиш?

# 511
  • София
Май не ни е преместила, ами изтрила, ама с право, честно казано, бяхме нароили тон оф-топици Simple Smile
Иначе Нико е казвал защо, преместили са се в Драгалевци и 20те му минути сън сутрин са се оказали по-важни от светлото бъдеще на възпитаник на 20то. Направили са компромис детето да е в Британика, за да може да си поспиват.

# 512
  • София
И тогава защо толкова вдига вой до небесата колко е важно училището в Центъра, като той с лека ръка се е отказал. Всичко е прах в очите при него.

# 513
.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 22:40 от Анонимен

# 514
  • София
Така е, средата е изключително важна. Още преди около 40 издания на темата за ЧУ, постигнахме съгласие, че търсим среда. И образованието е важно в основното училище, защото полага основите. Специално правопис, пунктуация и граматика се учат до 7-ми клас, а употребата на "й" - още в началното училище. /Пише се чиито, когато местоимението се съгласува със съществително в множествено число - чиито родители/. Не обичам да съм педантична и не страдам от комплекс за безпогрешност, но понеже във всеки твой пост акцентът е, пряко или косвено, върху собственото ти топ образование...

# 515
  • София
В 20-то (не е единствено) средата е много добра
Сигурен ли си? Защото от нашата детска градина - общинската, най-елитна, майките с най-напомпана усмивка и най-много руси екстеншъни записаха децата си в 20-то? То не че българинът не държи исконно да е лошо гледащ баровец с мацка до себе си, но някои неща идват в повече на хората с вкус.

# 516
.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 22:41 от Анонимен

# 517
  • София
Много си важен, NikoT. Извинявай, че нарушихме душевния ти мир.

# 518
  • Отвъд алеята зад шкафа
От тези с екстеншъните и татуировки с Ботев, не може да се избяга - от най-скъпото ЧУ до кварталното ДУ. Че на всичките фолкаджии и футболисти децата са им в ЧУ.

# 519
  • София
От тези с екстеншъните и татуировки с Ботев, не може да се избяга - от най-скъпото ЧУ до кварталното ДУ. Че на всичките фолкаджии и футболисти децата са им в ЧУ.
Зависи в кои ЧУ Wink

# 520
  • софия
Всъщност, да се претендира, че в определни квартали на града и организирани места събиращи повече хора на едно място, няма такива или онакива, е абсурдно. Обединяване на хората по един признак е крайно недостатъчно за да се правят изводи за цялостните им образи. За това с какви хора си заобиколен може дс си сигурен единствено вкъщи, в приятелския си кръг, защото се предполага, че приятелите останали в обкръжението ти заслужават подминаване на някое и друго неодобрително качество. В същото време тия хора са минали цедката на времето, а това означава, че нямате непреодолими, драстични разлики в разбиранията. Драмата в твърдението на Нико за така даваната за пример среда на 20-то , е че хората са събрани единствено на база “живеене в определен квартал” .

# 521
  • София
Той може да твърди, каквото иска, важно е какви са фактите. Но едно от предимствата на някои ЧУ е именно, че родителите наистина си приличат що годе по вкус (що годе - не се хващайте буквално). Аз имам поглед над три класа и сред родителите няма батки, няма и кифли. Поне тази базова култура на средата, смея да твърдя, е спазена.

# 522
  • София
Драмата в твърдението на Нико е, че толкова прехвалената среда и толкова специалното 20то, се оказват по-маловажни от половин час сън. Еми. Олеква. Колко пък да са специални, че да не може да се жертва нещо толкова дребно и маловажно.

# 523
Бърди, ако си му ударил една бутилка вино вечерта, или 3_4 ракии, половин час сутрин повече спане е от огромна, жизнено определяща важност.😄

# 524
  • София
Абсолютно - в три тома превъзнася средата и значението й за развитието на човек в поне тридесетгодишен хоризонт. И после - опааа, избрал детенцето да поспива 20-ина минутки повече, жертвайки великата полза . Нещо, нещо - няма много логика.

Общи условия

Активация на акаунт