Образователен Говорилник - Виртуално бистро (7). Вълнения.

• 26 444
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз още не съм се информирала, но за различните конфигурации на Х и Б не се ли държат различни олимпиади или състезанието на НПМГ? Тоест за паралелка Б и Х се явяваш на оли по Б или на състезанието по Б, а за Х и Б държиш оли Х?
Ако е така, не е съвсем без значение коя паралелка остава сама.
А, от гледна точка на приема, да, така е. Но се предполага, че и двата предмета те интересуват, щом кандидатствал в такава паралелка. Ако обичаш само биологията, но не искаш и да чуеш за химия примерно, по-добре изобщо да не кандидатстваш там, защото тежестта на профилите после е еднаква и ще е страшна мъка.

# 571
Да, за интереса е така, но все пак трябва да знаеш за кой изпит се готвиш. Примерно дъщеря ми мислеше за Б и Х, но ако там остане само една паралелка, ще се преориентираме към явяване на оли по Х, за да има по-голям шанс за прием. Ако изобщо приемът е такъв. Засега съм прочела само отгоре-отгоре, така че може и глупости да говоря.

Едит: освен ако дете не реши да се яви и на двете оли. Този вариант не съм го обмисляла с оглед на това колко ще са натоварени. Но пък има резон в това, защото не се знае на коя оли ще се представи по-добре.

# 572
  • София
Благодаря, Prizma, значи не е бил Ушагелов този, с когото съм разговаряла аз, а Антони Стоянов. Ама тогава още не бях запозната много със ситуацията (в главата ми НПМГ още си беше с представата за него от мое време) и най-наивно го бях питала що при тях така, а при НПМГ  онака. Реакцията още я помня - "Ние не сме НПМГ" с неописуемо леден глас Joy Сега ми е супер смешно колко съм била неориентирана, че да подхващам изобщо такива теми Joy

# 573
  • София

Едит: освен ако дете не реши да се яви и на двете оли. Този вариант не съм го обмисляла с оглед на това колко ще са натоварени. Но пък има резон в това, защото не се знае на коя оли ще се представи по-добре.

Мен ако питаш, най-добре да се яви и на двете олимпиади, както и на двата модула на състезанието Чакалов.

# 574
  • София
Дъждец, тази година ли ви предстои седмокласната сага?

# 575
  • София
А някой ще каже ли все пак каква е връзката между 107-ми и НПМГ Simple Smile

# 576
  • в страната на чудесата
107 в последните години се приема като прогимназията на НПМГ, имат мат паралелка и някои учители преподават там. В нея се влиза с техен изпит - състезание Еврика.

# 577
  • София
107 в последните години се приема като прогимназията на НПМГ, имат мат паралелка и някои учители преподават там. В нея се влиза с техен изпит - състезание Еврика.
Чувала съм, че има някаква симбиоза, но не знаех точно каква. Сградите им са близо една до друга.

В сградата на НПМГ, ако има прием от 5 клас, дали ще има място за всички?

# 578
  • София
Аш, преди време дори са имали вътрешен изпит за ученици от 107-мо за прием в НПМГ, но вече не е така. Тоест, сега не са толкова пряко свързани, но пак е останало чувството за "симбиоза". Мястото едва ли им е достатъчно щом се налага съкращаване на паралелки. Чудя се по колко паралелки прогимназия имат желание да приемат?

# 579
  • София
хммм, Ушагелов все пак е учител по химия, или поне така твърди моят Дивак - ето автентично предадено какво помни за него от седми клас в СМГ:
"Много много много строг, гръмогласен. Не мога да дам мнение като учител какъв е, защото тогава бях седми клас и хейтвах всеки, който ми повиши тон. Мисля, че от това, което помня, е добър учител. Но определено е най-страшният ми учител евър. Преподава ми химия в седми клас.Идвах нас.ан в часа му. Защото е така от нищото обичаше да изпитва хора пред целия клас, да ги подиграва и да им крещи. А ако правиш нещо като ровене на телефона или да не внимаваш, се чуваше на двора на училището.
Ма не го хейтвам, тва са все хубави неща. Смисъл само в неговия час не смеехме нищо да правим като лигня
Ама, ако те пита някоя мама на срамежливо и лесно плашливо дете, чака го ад"
(ще ме убие, ако ме разбере как съм го цитирала дословно Simple Smile))

# 580
  • София
Milenita, значи викаш да се радваме, че  не е направил изпита за прием по химия Joy

# 581
  • София
хахаха, не знам. просто реших да споделя, защото ми се стори интересно как го помни негов ученик
Смътно си спомнях, че в седми клас бая го споменаваше и реших да го бъзна сега, като ви четях, и го питах какво помни за него.

# 582
  • в страната на чудесата
хахаха, не знам. просто реших да споделя, защото ми се стори интересно как го помни негов ученик
Смътно си спомнях, че в седми клас бая го споменаваше и реших да го бъзна сега, като ви четях, и го питах какво помни за него.
Много е як синът ти!!!
Simple Smile

# 583
  • София
хехе, благодаря, много го бива да говори, ма да не ти е в къщата Laughing
колко съм ревала и вила от него, включително и във форума
аве, да са ни живи и здрави Simple Smile

# 584
А, те всичките ги бива да говорят😀 майката на девойката не е печелила спор с нея от детската градина, а аз някъде от 5 клас.

Общи условия

Активация на акаунт