Образователен Говорилник - Виртуално бистро (7). Вълнения.

• 27 481
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Голдева, напълно те разбирам и силно стискам палци за дъщеричката ти. Как така втора операция, защо? Нали каза, че като са махнали конците, сте на морето да лекувате раната. Дано да няма нужда от втора операция. Моля се всичко да е наред и бързо да се оправи дъщеря ти. И аз не знам, докато не му заздравее ръчичката, какво ще стане, защото той е малко дете и хич не я пази, нерви се, като играе на пустия телефон и преди малко си удари гипса със здравата ръка. Твоята поне е момиче и те са по-разумни. Момчетата са истински диваци.

Какво да говоря всъщност с управителите на занималнята, какво ще направя, няма да отменя факта, че ръчичката му е счупена.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 17:44 от Татко Мецан

# 346
  • София
Момчетата са истински диваци.
Напълно си прав! Ill

# 347
  • в страната на чудесата
Мецане, кажи им. Може да променят мястото за разходки на децата щом нямат капацитет да спазват безопасност за децата.

# 348
Мецан,планк и 4 пирона трябва да извадят. Видяхте ли маските,които показах? Аз също издирвам и ако имате по-добри предложения, ще ги погледна на Драго сърце.

# 349
Голдева, ужас! И как така?
Изцяло съм с теб и дано всичко да е наред! Голяма виртуална прегръдка и много сили и дух ти пожелавам!

# 350
  • София
Мецан,планк и 4 пирона трябва да извадят. Видяхте ли маските,които показах? Аз също издирвам и ако имате по-добри предложения, ще ги погледна на Драго сърце.
При мен не се зарежда сайтът.

# 351
Миленита, сори за спама, ама на плажа с маски ли трябва да сте.

# 352
Не съм Миленита, но не! На плажа хората са без маски.
Вечер по крайбрежната улица или през деня повечето хора са с маски. Без маски може на плаж и заведения за хранене.
В магазин не можеш да влезеш без маска.
150 евро е глобата и чух за няколко такива глоби докато обикаляхме Ситония през август.

# 353
Вечер по крайбрежната улица или през деня повечето хора са с маски. Без маски може на плаж и заведения за хранене.
150 евро е глобата и чух за няколко такива глоби докато обикаляхме Ситония през август.
Явно не спазват мерките: “Заради коронавируса: С маска на плаж в Халкидики и Миконос”. https://btvnovinite.bg/svetut/zaradi-koronavirusa-s-maska-na-pla … ki-i-mikonos.html

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 05:39 от Анонимен

# 354
Гърците не си поплюват.
Миконос тази година няма да е същият.

А при нас има ли глоби за без маска в магазин?

# 355
  • софия
Слагах маска единствено в магазини и музеи. Плажове, корабчета, заведения, барове-тц. В някои заведения спазват да не събират на една маса повече от 6 човека, на други заведения казват- “докато закона дойде, вие ще сте се наяли и отдавна ще сте си тръгнали”.

# 356
Явно не спазват мерките. Заради коронавируса: С маска на плаж в Халкидики и Миконос . https://btvnovinite.bg/svetut/zaradi-koronavirusa-s-maska-na-pla … ki-i-mikonos.html
Е точно за този период говоря, откогато е наредбата. Жив човек с маска на плаж нито съм видяла, нито пък маска съм си слагала. Но по крайбрежната улица почти всички и през деня, и вечерта си ходеха с маски. Аз, понеже съм бунтар, маска не слагах. Носех си я в ръка.😃
Не знам как е било на Миконос, но тази година на Ситония беше рай за такива като нас, които не обичат претъпкани плажове.. Толкова безлюдна не съм я виждала през нито една от последните 13 години.
Нещо темата за началото на учебната година хич не ме вълнува. Извинявам се, че се отплеснах.

# 357
  • София
Хаха, Фран, аз пък вече се чувствам бунтар, защото си нося правилно маската Joy Положението навсякъде е "О, времена, о, нрави" Joy

На мен изобщо не ми се започва училище. Така да ми харесват ваканциите. Само като си представя времето докато влезем пак в училищен режим и лошо ми става Joy Ставането сутрин...,не, БУДЕНЕТО на деца сутрин ми е голяма мъка. И то пак добре, че поне едното става без много мрънкане Simple Smile

# 358
  • София
Първите две вечери бяха малцинство тези с маските по улиците. Третата веднага се почувства, че нещо има - почти всички с маски или поне повечето. След минута видяхме и влачещата се патрулка и ни просветна. Сега пак превесът е по-скоро за хулиганите без, но, както Фран е писала - в магазин не те пускат без и са доста стриктни търговците за това. На плажа ест няма маски - май на всички им е ясно колко е абсурдно подобно разпореждане, особено както е рахат: на всеки 10 чадъра я има 2-3 заети, я не. Но персоналът по плажовете е с маски и ръкавици.
И да, толкова спокойна и ненаселена почивка не сме имали. Супер приятно за нас, но тревожно според мен за гърците. Много Sad Има си затворени хотелчета, къщи, ресторанти, магазини - тъжна работа.
И толкова е приятно морско-лятно с всичките гръцки хубавини (обстановка, отношение, аве всичко - днес вечеряхме уж гироси в препълнени чинии на фона на чудна гръцка жива музика), че грам не мога да се настроя, че мелачката започва след няколко дни. Едно такова чак сюрреалистично...

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 00:31 от Milenita

# 359
Гърците са обявили 15 млрд. евро загуба от този сезон. При условие, че туризмът им е основна част от БВП.
На юг не беше изобщо строго с предпазните средства. И в заведенията персоналът ги носеше проформа. В магазините и музеите единствено беше стриктно. Не знам за Халкидики, но на Пелопонес имаше туристи. Но предполагам, че са били 30% от по същото време миналата година. Основно гърци, малко французи, малко италианци. На Елафонисос обаче бяхме поне 4-5 български коли с туристи ( освен българите работещи на острова, които не са малко).

Общи условия

Активация на акаунт