Бъдещи и настоящи мами в USA-2

• 23 336
  • 286
  •   1
Отговори
# 240
А знаете ли мене кое най-много ме ужасява? Това, че все едно ... нищо не се е случило. Говори ли някой около вас за нещастията? Вземат ли се допълнителни мерки? Или може би едни училища и места са по-уязвими от други? Там, където стандартът е по-висок, може би е по-безопасно?-Не вярвам. Та аз днес бях в училището на сина ми за едно мероприятие - всички (деца, учители, родители) са мили, усмихнати, весели, щастливи, шарено, спокойно и красиво е, казваш си, това не се отнася за мене, нека си стои в новините. Не че искам погребален марш, не мисля, че трябва да се трови настроението на децата, но поне леко повишени мерки за сигурност да имаше. Ако не мина доброволно през офиса до входа да си залепя посетителски стикер, никой няма да ме спре. Дискретно огледах за нещо като камери или детектори около вратите - дали има такова нещо? Една позната се обадила днес на мъжа ми да каже, че в неделя влязла в училището ей така, не било заключено. Иска да вдигаме аларма, права е. Сега съм на работа и е голямо изключение, че влизам във форума оттук, но ми е стегнато от това, че никой нищо не коментира, и няма на кого да си кажа. Ако вашите колеги и познати коментират тези трагични случаи, и са притеснени за сигурността на училищата около тях, моля, вдъхнете ми кураж, че не съм изключения. Това пък, което прочетох от Ройтерс за реакцията на хората в Амиш каунти, също ме потресе: така било решено от Господ, било случайност.  По националното радио някакъв експерт се опитваше да обяснява, че какво толкоз ... много повече деца загивали, защото карали колелета без каски, и родителите не ги били научили на това. Нямам думи.

Албенче, определено не си сама! Да ти кажа колкото наближава времето да пращам Калин на прескуул, толкова повече мисля за това. Понякога нещата се случват за части от секундата, иска ми се да знам, 1 детето ми е максимално защитено. Може да съм параноясала от многото филми дето дават по телевизията за това, ама никак не ми се струва маловажен проблем. Тъкмо вчера с мъжа ми си говорихме за това. Той отиде вечерта до магазина и малкия заспал в колата. Мъжа ми казва, влязохме с магазина, аз сложих малкия в количката да спи ,купих си фенерчето дето ми трябваше и излязох. Искаше ми се казва, някой да ме беше спрял и да ме пита това дете мое ли е, не е ли. Като видиш сам мъж с дете в пазарска количка, може и упоено да е, може всичко. Обаче не.

# 241
Не знам защо не са го отразили тогава; честно казано в Лондон днес само за това се говори. Ужасно е, просто ужасно. Трети случай за една седмица - какво значение има свързани ли са или не. Преди няма месец се случи в Канада. Не мисля, че някой е защитен  Sad

# 242
Не знам защо не са го отразили тогава; честно казано в Лондон днес само за това се говори. Ужасно е, просто ужасно. Трети случай за една седмица - какво значение има свързани ли са или не. Преди няма месец се случи в Канада. Не мисля, че някой е защитен  Sad

Да, медиите само за това говорят, съгласна съм. Не става въпрос за медийно отразяване, а за това, че на ежедневно ниво животът продължава все едно нищо не е станало. И всичко е прекрасно, и всички сме щастливи, пък за децата да не говорим как обичат да ходят на училище. Проверих преди малко в нашия местен форум дали някой е пуснал тема "притесняваме ли се за сигурността на нашите деца". Няма такова нещо. Може би трябва аз да го направя? Това го казвам сериозно. Виж, ако стане въпрос за вдигането на данъци, стой та гледай реакции. И за какво ги плащаме тези данъци?

# 243
Ани, аз не гледам такива филми и не мисля, че съм параноичка. Особено пък днес ми беше много хубаво в училището - народа си бъбри, забавлява се, децата имат спортен празник навън, голяма радост от това че не вали. И изобщо, винаги като съм влизала в училището, ми е ставало хубаво. Чак те карат да се чувстваш смешно, че преди това са ти минавали през главата разни хрумвания като ей боже, дали за кумова срама няма да има там някой полицай заради поредицата трагични случаи. Ама нямаше.  Не искам да продължавам повече по темата, суеверна съм.

# 244
  • Бургас
Привет мами!
Извинете ме за "нахалството", но имам спешна нужда от вашата помощ. През пролетта искаме с мъжа ми да отидем нагости на наша приятелка в Ню Йорк и за целта ни казаха, че преди да се явим на интервю за виза в Посолството на САЩ е добре да разполагаме с покана. Казах на приятелката ми да напише, но тя не знае как  newsm78 newsm78 newsm78. Ако някоя от вас е писала и пращала скоро такова нещо ще й бъда много благодарна ако ми помогне с информация! Благодаря ви предварително! Hug  bouquet

# 245
  • Boston, MA

... Искаше ми се казва, някой да ме беше спрял и да ме пита това дете мое ли е, не е ли. Като видиш сам мъж с дете в пазарска количка, може и упоено да е, може всичко. Обаче не.

Може и да е негово...
Ами бащите, които са сингъл (или временно сингъл, както моят мъж в момента, аз съм на другия край на страната), какво да правят, да не излизат с децата ли?

Мен лично ме ужасява достъпа до оръжие...

ЛаДиДа, пращам ти на лични.

# 246
трагедиите са ужасни,наскоро гледах пак колумбаин на м.мур,психопатията за жалост е навсякъде и не можем да се предпазим 100% ово..
**
определено съм за да се заключват у=щата и да има строг контрол кой влиза и излиза

**
.. струва ми се прекалено да сме дотам мнителни че мъж с дете да е повод за тревога;не ми харесва да мисля че светът е лош и съществува за да ме нарани,не искам и децата ни така за възпитам..

**
..хората си крият главите и се молят да не ги застигне-ето това не приемам,мисля че активна позиция трябва,но да не е вайкане че то още по=зацикля положението..
( по повод оръжието наското четох че много повече деца загиват от удавяне в басейн,не че има значение но ме накара да се замисля от какво се страхуваме и защо)
**
интересна книга к засяга въпроса за митовете и други..
Freakonomics: A Rogue Economist Explores the Hidden Side of Everything (Roughcut)
by Steven D. Levitt (Author), Stephen J. Dubner

# 247
Това пък, което прочетох от Ройтерс за реакцията на хората в Амиш каунти, също ме потресе: така било решено от Господ, било случайност.  По националното радио някакъв експерт се опитваше да обяснява, че какво толкоз ... много повече деца загивали, защото карали колелета без каски, и родителите не ги били научили на това. Нямам думи.

И аз от в4ера тръгнах да се ровя и да 4ета за културата им. За първи път чувам за тази колония и са ми много странни като хора и особено за начина, по който приемат станалото...

А сутринта по местното радио казаха, че за последните 10 г., броя на убитите деца и учители в училище, се доближава до броя на загиналите полицаи на служба  Rolling Eyes

# 248
Ха, ето още един случаен гаф

http://www.cnn.com/2006/US/10/04/baby.sitter.mixup.ap/index.html

Чудно ми е, как така пред учители, охрана, може да стане такъв гаф  newsm78 Изобщо някой гледа ли, кой прибира по-малките деца  newsm78

# 249

... Искаше ми се казва, някой да ме беше спрял и да ме пита това дете мое ли е, не е ли. Като видиш сам мъж с дете в пазарска количка, може и упоено да е, може всичко. Обаче не.

Може и да е негово...
Ами бащите, които са сингъл (или временно сингъл, както моят мъж в момента, аз съм на другия край на страната), какво да правят, да не излизат с децата ли?

Мен лично ме ужасява достъпа до оръжие...

ЛаДиДа, пращам ти на лични.

Разбира се, че не съм имала предвид ако е само единия родител да си стоят в къщи..
Казах го от гледна точка на факта, че някак си сетивата на хората за такива случки са притъпени. Погледнете темата за педофилията в Нашите деца. Въпреки че всички знаем за съществуването на такъв проблем, някакси не сме бдителни. А това за упоеното дете което каза, ами най-често така ги примамват- захарен памук, бонбони, нещо на което може да се сложи успокоително и да замае детето. ( бях чела някакви статистики). Аз и затова забранявам на малкия да взима каквото и да е от чужди хора. Мисълта ми беше, че по-добре да спрат и да попитат един самотен родител дали е негово детето по грешка, отколкото да се изпусне един педофил. Обаче факта е, че и училищата тука ( казвам около нас от лични впечатления), и ч детските центрове е малко като разграден двор и мерките за сигурност са само на хартия. В детската градина на малкия, уж специален код за всеки родител, алармена инсталация, дрън дрън. Редовно намирах подпряна външната врата, която уж трябваше да се заключва с код.  Confused Та малко са на принципа - това на мен не може да мис е случи. Е да, ама факта е че на някого се случва и всички имаме еднакво равни шансове за съжаление. Затова ми се струва, че малко се говори за сигурността на децата и малко се прави по въпроса на практика.

# 250
Кейси, точно тази сутрин си говорихме с една съседка по въпроса за нашата след-училищна занималня. Първите 2-3 пъти ни искаха ID-та, като вземахме децата, но вече ни познават. Миналата година обаче не е било така. Съседката казва, отивам да взема щерката, и те просто я повикват. Няма документ за самоличност, няма справка на имената. Жената ги попитала "И откъде знаете, че това дете е моето? Та ние даже сме с различни физиономии." Явно нейната реакция не е била единствена, защото са затегнали мерките. Аз имам още коментари, но не искам да ги казвам. Или както се изрази тази сутрин една учителка по радиото "няма да ви кажа моето училище, защото ме е страх да не ни се случи нещо".
По въпроса за това, че има отключени училища през почивните дни - ами оказва се, че имало родители, които искат това, защото децата си забравяли разни неща в училище през седмицата, и трябвало да могат да влязат по всяко време да си ги вземат. Нещо не ги разбирам тези приоритети.
Тази сутрин до двора на училището, покрай което минавам, имаше обаче паркирана полицейска кола. Стана ми симпатично. Не че гаранцията е 100%, но поне виждаш нещо да се прави.  Когато обаче казах на колегите си, реакцията беше "Тук?! При нас?! Те са луди." И го обърнаха на майтап. No comments.

# 251
.
Тази сутрин до двора на училището, покрай което минавам, имаше обаче паркирана полицейска кола. Стана ми симпатично. Не че гаранцията е 100%, но поне виждаш нещо да се прави. 

И аз доста често виждам полицейски коли паркирани пред нашето училище,но дали се прави нещо незнам?
Преди два дена дъщеря ми си беше забравила обяда,мъж ми отишъл до училището и казал че е бащата на Ивона,и че и носи обяда.Те го взели и му казали че ще и го занесат,и това е всичко.Децата са били на вън,Ивона каза че като за влезли и САНДВИчА е бил на деска и надписан с нейното име.
Тя съответно си го е изяла,ама да ли този сандвич е бил от тате? А?
Никои не го е попитал той кой е ,и да му поиска документи дали е бащата.
И сега к,во да ходя ли да се разправям,и аз незнам???

# 252
Не знам какво да кажа... От една страна имам наблюдения като вътрешен човек в училищата и знам, че не е толкова безотговорно, от друга - самата аз съм прибирала детенце от day care без да ме питат каква съм, що съм, просто влязох, казах кой идвам да взема и си го взех - аз самата се почувствах уплашена, че всеки може да го прибере така...Но пък в училищата, в които работя, никой не може просто така да си влезе навътре, всеки посетител се идентифицира отпред на фронт деска, казва на секретарките при кого и защо отива, подписва се в един лист за посетители, като отбелязва времето на влизане и излизане и му слагат значка "посетител". На специален съвет всички се  инструктират  да следят за външни и непознати лица в района на паркинга и около училището. Обикновено тукашните  училища (районът във Флорида, където съм) си имат начислен полицай, който си прекарва времето в него, особено ако са застъпени паралелки с деца с поведенчески проблеми....( каквито всъщност обикновено се стрелят по училищата).
И все пак не мога да определя как се чувствам...Не може да искаш на всеки идентификация навсякъде и по всяко време - в магазин, в обществени сгради и т.н., защото ще гракнат, че им се нарушава личната свобода, от друга страна обаче - лично аз съм била свидетел на случаи и случки, в които съм се чувствала притеснена за сигурността на децата...
А защо полудяха независимо от едни от други, в три различни щата, по едно и също време, разни психопати - нямам обаснение...

# 253
  • София
Здравейте,
извинявам се че се намесвам в темата, но бих искала да ви попитам при влизане в САЩ позволяват ли внасяне на лекарства - по конкретно антибиотици.
Благодаря!

# 254
да,но не ги носи в ръчния си багаж Peace

Общи условия

Активация на акаунт