МАРТЕНСКО детенце сладко, гордостта на мама и на татко!

• 9 646
  • 277
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, милички!
Ех, страхотни са мадамите, а и кавалерите не остават по-назад  Heart Eyes Ние да си заплюем Тино, ако не е късно  Blush
Стегнахме си багажите и утре заминаваме на море. Дано имаме късмет с хубаво време и кротко бебе  Praynig Ще си имаме и помощник - баба  Sunglasses
Желаем скорошно оздравяване на болните, а другите да се пазят!
 До скоро!  Hug

# 121
Лили и ние утре отиваме на море,дано да е хубаво времето,че аз докато се наканя лятото свърши.

Мерси много за комплиментите,всички бебчета са хубави,да са ни живи и здрави.

За беби доктора каза че, уж са еднояйчни,общо взето си приличат и то доста.На снимки изглеждат различни защото заемат различни пози  Mr. Green Аз ги различавам,но дори много близки хора ги бъркат,включително и баща им.

# 122
  • София
Е-е-е,момичета,завиждам ви!Айде, много хубаво да си изкарате на моренцето,казват,че времето почва да се оправя.И да снимате,че после да видя моренце поне на снимка Laughing. Hug

# 123
за фрешовете...

аз лично стържа, ако е твърд плод - ябълка, морков. и после изтисквам на ръка сока.
ако е мек млод -ОБЕЛЕНА праскова, кайсия, слива, пъпеш, диня, круша, направо изтисквам.

имам 2 цедки - първата е по-голяма и едра. после една много фина, супер мини.
от голяма праскова излиза 60 мл сок.

само да имаше вкъщи едно бебе да ги пие всичките чудесии дето ги правя... обикновено аз си пия сокове и си ям пюрета (пак домашни, пасирани, на дядо от екологично чистите сливи, с кашички дрън дрън...) нищо не ще магарето да яде, и това е !

днес като ме видя с лъжицата и директно се разрева. много жал ми стана, защото той не реве по принцип.

а после беше готов да ми изплюска цялата пица !!!! а иди го разбери !

# 124
  • на тавана в кошницата
Много имам желание да се видим, но ми остава толкова малко време със семейството през почивните. Надявам се на някоя среща да се видим. Дайте снимки и разказвайте как беше. Веси ние с теб сме в един квартал. Аз съм в Мл.-2. Може някой ден да се видим, като имам по-вече време и, ако ти не започнеш работа скоро.
 Леко оздравяване на всички болнички.  bouquet

# 125
Ей,сладурки,
разкажете за срещичката, дайте да гледаме снимки....

Борива, когато ми казаха за първи път,че Тино е заплашен от рахит  и трябва да се захрани въобще не обърнах внимание на това  със захранването,защото съм против даването на каквото и да е било освен мляко преди 6 месеца или поне 5.Все пак реших да направя още няколко консултации с този онзи доктор ,за който съм чувала добри отзиви и всичките ми потвърдиха това.Трябвало да се захрани по-рано от обикновено,защото в този случай детето се нуждаело от повече витамини,вещества и дъра-бъра ...общо взето от разнообразна храна,за да няма по-тежки последствия и да не се доразвие рахита.Моето лично мнение е ,че едното няма нищо общо с другото на 100% ако детето е само  на кърма(не съм лекар,но така мисля ,след като обстойно се образовах по въпроса)!В нашия случай Тино премина на адаптирано мляко и за това захраних по-рано.

Наде,фрешофете ги правя на кухненски робор като смесвам всякакви плодове.Примерно вчера микса беше само ябълка и праскова,по един цял плод от двета,обелен и колкото изпие другото изпивам аз ,няма да го хвърлям я-все пак са витаними.Имало е дни, когато съм давала по 4-5 неща-ябълка, морков, кайсия, праскова, круша, банан ...Забелязала съм ,че на Тино най му харесва ,когато има пъпеш и бананче.Сливите нещо не ги тачи, макар  че сини още не съм му слагала в сока,но пък е ял пюре от сини сливи.

Много са ви сладки бебчетата на всички, пу-пу, идва ми да разцелувам монитора направо....

Лили, нямаш грижи
 smile3521

Целувки

# 126
Констанс, аз нещо не разбирам - нали всичкото Ам е на базата на кравето мляко с изключение на соевото мляко, включително и лечебното Ал 110  newsm78. Тоест ти даваш краве продукт 3 пъти дневно, но попарата е с козе  newsm78. /не се заяждам, а питам - фризовом никога не съм купувала - ние сме на НАН, ама принципа трябва да е един и същи  newsm78/.
Иначе ние да се оплачем - растат зъби и положението е трагично - от 3 през нощта се буди на всеки час да поплаче 15 мин и аз след това не мога да заспя поне 45 мин и тамън заспя и схемата се повтаря. Сега направо ще заспя на бюрото си.... Проблема е, че той не обича играчки и чесалките не знае кво да ги прави. Даже сутринта се удари с една по главата та след тва и 15 мин рева...  Сутринта в 5-6 даже правих попара - въобще не я хареса - направих я с чай на хип с лайка и не добавих допълнително захар и като ефект - 25 мл с 300 зора за половин час... Мъкаааа.... А вчера 1 час изкарах в магазина да му подбера маслото, сиренето и сухарите, омазах цялата кухня и на финала не му хареса Joy. Някой виждал ли е попара в бурканчета? И всъщност ква е идеята на попарата - да яде глутен или да яде сирене? Май ще му добавям по малко сирене в местното пюре, че скоро няма да се навия пак на омазването с попара. Иначе към глутена реакция нямаме - вече давах няколко пъти глутенови бишкоти и вчера глутенова каша и всичко мина благополучно. Обаче дори и с бисквитите не иска да си чеши венците - държи я и си лапа китката - мъкааа....Казвайте за гелчета - какво помага, че направо е ужас...
За срещата - ммм, беше много хубаво!

# 127
  • София
Привет! Hug
Герчо,аз писах,че не съм доволна от Калгел и Дентинокс.Четох във темата на януарките,че хвалят някакъв Ганги или Генги гел.Ще взема и от него да пробвам,че малкия направо озверява от болка и сърбеж.
Иначе ние май вече сме здравички (да чукна на дърво),но ще попием антибиотика още ден -два.
Веси ,айде давай снимките от срещата,че вече нямам търпение да ви видя!

# 128
 Днес ни беше кръщенето bishop . Мина без особени изцепки и най-вече Али почти не плака. Та вече сме християнчета и ми се искаше да се похваля. Относно захранването, изобщо не върви. Дайте съвет какво да правя освен да ставам на клоун по време на храненето та току виж си отвори устата. И резултат особен няма  Weary , затваря и стиска тази уста smile3505 А ако успея да набутам малко пюре прави едни физиономии, като че ли има живи жаби в устата.

# 129
Нели, честито ти християнче! Simple Smile

Веси, къде се загуби бе, мила? Хайде давай снимки, че се чудя как да обяснавам къде съм била почти цял ден и то барабар с детето... Нямам доказателства Wink

# 130
Здравейте!
Имам въпрос към мартенските майки.Нормално ли е да ни растат/на мъниците ни:)/
зъби и какви са признаците!

# 131
Здравейте!
Имам въпрос към мартенските майки.Нормално ли е да ни растат/на мъниците ни:)/
зъби и какви са признаците!
  Здравей nadin181, много от мартеничетата вече имат зъбки, някои още от третия месец. Laughing
Признаци на никнещ зъб може да са: повишена температура, разстройство, настървено стъргане на венци, лигавене, общо неразположение и раздразнителност, хленчене. При някои бебчовци не се забелязват никакви промени и въпреки това някой ден майчетата откриват зъбче в устата на бебчето. Grinning

# 132
 Борива, благодаря!
 Като цяло не съм много набожна, но мисля че е редно детето да се кръсти, защото ако има нещо там горе, да го пази.
 Вие какво мислите по въпроса? Трябва ли да вярваш в Бог, за да си кръстиш рожбата?
 П.П. Извинявайте за религиозният въпрос, но се чудех  newsm78

# 133
Нели, за захранването - защо не пробваш каша или зеленчуково пюре - може просто да не харесва плодовете... Преди ви бях разказвала за зъболекарката ми, която е захранила след 6-ти месец и досега имат проблеми с храненето и за приятелки, та ми е интересно дали и тук ще стане така просто заради статистиката, а и нали имам желание за второ дете...
За кръщенето - какво точно значи като цяло да не си набожна newsm78. Аз ходя на църква 1-2 пъти годишно /и то обикновено като съм на сватба или кръщене/ и знам като религиозни празници Коледа и Великден и изобщо не мога да постя и дори не знам 10 те божи заповеди /докарвам ги до 5  newsm78/, но като цяло вярвам, че има нещо там горе, но не вярвам в църквата като институция и въпреки всичко ще кръстя Иван в сряда. Сигурно и аз влизам в определението "като цяло не съм набожна"  Joy.
За никненето на зъб - някой виждал ли е биберон - чесалка  newsm78. Иван не се сеща, че може да се почесва с играчките си и е голяма драма. В момента няма температура, но венеца му гори... На всичкото отгоре изпива по 200 мл вода на ден, което е ново за него - обикновено /дори и в най-големите жеги/ пие по 20-50мл. Вчера майка ми е взела калгела и аз вчера го опитах според описанието - ами така ми изтръпна езика, че бях като на зъболекарски стол - държа ме 1 час и повече. Сега намазах Иван и заспа - дано при нас да има ефект иначе ще купувам и останалите от списъка на Тасиа.
Иначе да се похваля Иван страшно много си харесва столчето за кола, защото е много високо и може да гледа какво се случва през прозореца /май завинаги се разделихме със спящото в колата бебе/ и му е толкова интересно, че въобще не реагира като го викам, а си се радва и говори на хората от другите автомобили по кръстовищата. Иначе столчето за хранене го ползваме, че Иван да стои на отворен прозорец и да гледа навън. Изкарва по половин час без да протестира, а за храненето нещо не ми е особено удобно, защото той си навежда устата надолу и е страшна мъка да не излезне всичкото пюре, барабар с вечно течащите слюнки. Не иска да се отпусне назад и това си е...

Последна редакция: пн, 04 сеп 2006, 08:31 от Ger4o

# 134
Днес Али става на 1/2 годинка и ви черпя виртуално  newsm38
 Ger4o, замисляла съм се да сменя менюто за захранване  feeding , но малката стиска уста и при празна лъжица. Днес отново ще ходя до поликлиниката /там от известно време ни е като втори дом/ и ще се консултирам с педито. Да ми каже с какво да продължа, че така направо ми иде да се гръмна  #2gunfire .
 Чудя се дали не отказва пюретата, защото е късно захранена  newsm78 .

Общи условия

Активация на акаунт