МАРТЕНСКО детенце сладко, гордостта на мама и на татко!

• 9 604
  • 277
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
КатеМ, доколкото си спомням, децата в детската градина се хранят 4 пъти-закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря в къщи. Но и аз като Ели се водя от детето. Той вчера направи 5 часа пауза между 2 от храненията и нямаше как да станат 5 за деня. Това е режима му по принцип:
8.00-АМ, около 150-180мл.
11.30-плодово пюре с безглутенови бисквити или 2 лъжици АМ
15.00-зеленчуково пюре с 1/4 жълтък или месно пюре
18.30-каша
22.00- АМ 120-150мл.
АМ  му давам, колкото иска, но той повече от това не изпива.

# 151
  • In the jungle out there..
Може да нямае проблем с храненето, но пък изследванията са ни ужасни CryХемоглобин 78 и куп други неща, които не разбирам...Толкова криво ми стана......

# 152
  • Варна
Може да нямае проблем с храненето, но пък изследванията са ни ужасни CryХемоглобин 78 и куп други неща, които не разбирам...Толкова криво ми стана......
Не се притеснявай, мила. Ще пие малко желязо и ще се оправи детенце. Hug

# 153
Не се притеснявай, мила. Ще пие малко желязо и ще се оправи детенце. Hug
И освен това мисля, че ще ви накарат да забързате захранването с месо и жълтък Peace
Успех и спокойно  bouquet

# 154
ееее, ние май съвсем наистина последни ще останем с това ядене...  след още ден-два ще го върна постепенно на нормалното мляко и чак седмица след това мога да почна да давам нещо различно... което значи - на навършени 6 мес..Герчо, ще имаш още за статистиката Simple Smile

Аз да питам 2 неща дали знаете:

1) кога в 6-ти мес трябва да се направят изследванията - по време на 6-ти или на навършени 6?
2) на 6 мес май трябва и ние да правим някакви "проверки" - имам предвид мамите; бях чела някъде, че е препоръчително цитонамазка и още нещо, ама не си спомням вече... някой знае ли точно?

А аз днес бях за първи ден на работа...Честно казано беше ми странно... Ще видя следващите дни как ще е...

И на нас ни избива зъб и сме нервниииииииии...Айде да бягам, че Преско реве
 Hug

# 155
Kalaza, за твое успокоение защо не повториш изследванията в друга лаборатория, четох че много често вадят доста различни резултати... Ти в поликлиниката ли ги пусна? Аз нещо хич нямам вяра на изследвания там
Дано всичко да е наред съвсем скоро  Hug

# 156
  • София
Кате,наистина,повтори изследванията.Освен това тук във форума четох,че най-точно се изследва хемоглобина когато е взета кръв от вената,а не от пръстчето.Не се притеснявай,ще се оправи Никенце. Hug

# 157
Привет на всички мами и бебчовци от нас с Виктор . Hug Hug HugМного сладки бебета ,разгледах снимките . Heart Eyes
Да се похваля ,вчера и днес се хранихме с лъжичка ,плодово пюре и каша .Можело детето ,но си починахме от лъжичката около месец и всичко с биберон ,сега си хапва с охота ,пу-пу . FlutterИ аз да си покажа гарджето :
http://i53.photobucket.com/albums/g42/radi-t/IMAG0002-1.jpg
http://i53.photobucket.com/albums/g42/radi-t/10481079108610731088029-3.jpg

# 158
Здравейте мами и бебоци!
За тези който имат проблем със стиснати усти, защо не опитате да накарате ниякой друг да предлойи на детенце кашата или пюрето. Мойто маймунче, яде като че света свършва като го храни баба му и баща му, а с мен се прави на луда. Все има нещо по интересно от манджата. Виж млякото пък само от мен иска да го яде newsm78! Пробвайте, поне  и това да сте опитали! И късмет! В най лошия случай като тръгнат на училище, ще им слагаме АМ или кърма за междучасието Mr. Green!

# 159
 kalaza , не се притеснявай. Всичко ще се оправи. Моята лекарка каза, че ако ни е нисък хемоглобина, ще въведем по-бързо месото. Нещата ще се стабилизират, само не се връзвай на хората, които те плашат. За информация, има обогатени пюрета на Ам-Ам. В случай, че отказва месото например.

boriva , относно профилактичният гинекологичен преглед и цитонамазката, аз вече ги направих. За задължителен се смята годишният профилактичен, препоръчва се и цитанамазка на всеки шест месеца. Също така знам, че ~ шест седмици след раждането трябва да се отиде на контролен преглед / който аз направих /, за да проверят всичко ли е ОК.
 А за изследванията на бебчо, не мисля, че е задължително да са на навършени шест месеца. Във форума четох, че и малко по-рано са ги правили. На Али специално днес ще й взимат кръв и урина.

Slavy нашата маймунка не иска и от баща си да яде. Храненето върви само ако тя реве  newsm45 , за да и набутам пюрето докато е с отворена уста. Много садистично, но искам да се научи да яде от лъжица. На мен това ми е целта, да я науча, не да я нахраня. Тя достатъчно суче и наддава за сега, за да се притеснявам за килограмите.

# 160
Нали, Иван както всички знаят  Joy е от най-лакомите и въпреки всичко му трябваха 2 седмици да си "смуче" пюрето докато най-накрая се престраши с лъжицата. Това е към всички майки на "злояди" бебета. Пробвайте от шише по-редки пюрета или разредени с Ам/кърма и вижде - при нас така тръгна сега е неудържим. За тях всъщност новите неща са две- лъжица и някакви нови всусове, които нямат много общо с млякото и това явно ги плаши.
Калаза, ако ще го изследват пак и то от веничката ги накарай задължително да му пуснат изследване за нивото на желязото за да видите дали анемията е от железен дефицит /нещо, което почти никой лекар не прави, а то е просто да задраскат още едно квадратче на листа за изследвания  newsm78/. И още нещо - за да се усвоява желязото трябва да се приема фолиева киселина, което не знам как се случва всъщност бри бебетата  newsm78. Може би трябва да попрочетеш по случая - аз от бременността имам спомени, че трябваше да се ядат марули и салати, ама няма как да дадеш на Никола, та виж в какви други зеленчуци има повечко и давай. Иначе дори да ти изпишат желязо просто ще си фабрикувате по-странно оцветени изпражнения. Също давай месо - там желязото е по-малко от това в зеленяшите, но по-лесно се усвоява от организма. Ако минеш/минала си на Ам - НАН е обогатен с желязо и и бактерии за стомаха. Абе всъщност педито ще ти каже...
Честити мини-рожденници!
страхотни снимки!

# 161
 Ger4o , пробвала съм и объркано с кърма пюре и пак не иска. А за биберона, и преди съм казвала, че тя не знае какво да го прави. Ако я науча сега, после ще е трудно да я отуча, а пък другият проблем е че ще трябва и от лъжица да я прилъжа някога.

# 162
И някой може ли да ми каже защо тъпия руски подпис показва, че Иван е на 6 месеца и един ден, като е на 6.3.2006, а днес сме 5-ти. То бива часова разлика с тея от сайта ама два дни newsm78

# 163
 Ger4o смени подписа с някой по актуализиращ се  newsm62.
 Забравих и да ти кажа, че биберон чесалка има на Нуби http://www.family-bg.com/catalog/prX_1385.htm , друга разновидност на тази залъгалка и самата пластмаса е от охлаждащ гел, т.е. не е пластмаса. Мекичка е и ще може и нея да хапе.

# 164
 Това с пликчетата за момиченца е пълна заблуда. Залепих на Али едно такова, чаках я 40минути да се изпишка и резултата беше всичко отвън и 1мл. в пликчето. Сега съм я сложила да седи в един леген и там да си свърши работата.

Общи условия

Активация на акаунт