КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 68 095
  • 831
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, Моля за съвет.С какво може да се антидотира конкретно Сепия 200 приемана 5 поредни седмици само в Събота вечер.Пиша тук защото според хомеопата на сестра ми не е от сепията.Да ама е. Изчетох хиляди неща включително и материя медика, за два три месеца,момичето си прави доказване на Сепия и то много сериозно. Искам да отбележа също така,че пие и друго хомеопатично л-во което и се отразява добре,(туя) и за това питам конкретно за антидот на Сепия, за да не спрем действието на другото с по известните общи антидоти на хомеопатията.Хомеопата отказва да антидотира Сепия смени я със Стафизагрия от Стафизагрия пак върна Сепия.Дъвчат едно и също" не е от сепия"  "не е от сепия" но всички ние около тея ,а и самата тя виждаме промяната и знаем че е от нея.В крайна сметка положението стана кошмарно.А сега "да се спасява"...Много ви моля,дайте съвет

Без да съм хомеопат, смея да твърдя, че Туя, Сепия, Стафизагрия  са много сериозни лекарства, особено Туя! Не знам колко приема има сестра Ви и какви потенции, но наистина причината може да не е точно в Сепия. Щом не се чувства добре, може би, подчертавам може би е добре да спрете всичко временно.

# 181
Здравейте, Моля за съвет.С какво може да се антидотира конкретно Сепия 200 приемана 5 поредни седмици само в Събота вечер.Пиша тук защото според хомеопата на сестра ми не е от сепията.Да ама е. Изчетох хиляди неща включително и материя медика, за два три месеца,момичето си прави доказване на Сепия и то много сериозно. Искам да отбележа също така,че пие и друго хомеопатично л-во което и се отразява добре,(туя) и за това питам конкретно за антидот на Сепия, за да не спрем действието на другото с по известните общи антидоти на хомеопатията.Хомеопата отказва да антидотира Сепия смени я със Стафизагрия от Стафизагрия пак върна Сепия.Дъвчат едно и също" не е от сепия"  "не е от сепия" но всички ние около тея ,а и самата тя виждаме промяната и знаем че е от нея.В крайна сметка положението стана кошмарно.А сега "да се спасява"...Много ви моля,дайте съвет

Без да съм хомеопат, смея да твърдя, че Туя, Сепия, Стафизагрия  са много сериозни лекарства, особено Туя! Не знам колко приема има сестра Ви и какви потенции, но наистина причината може да не е точно в Сепия. Щом не се чувства добре, може би, подчертавам може би е добре да спрете всичко временно.
На Туя е в потенции 30 от две седмици.На Сепия 200 е от 5 седмици по 1 гранула всяка Събота вечер, страничните ефекти са едно към едно с показанията поради които се изписва Сепия.Тя никога преди това не е отговаряла дори на едно от описаното като информация за Сепия,че да и бъде преписано за прием,а сега няколко седмици по-късно си е Точно това за което е описано ,че се предписва да лекува Сепия.Проявява 80 процента от емоционалните и 20 процента от физическите симптоми отговарящи за Сепия.Направо все едно я смениха с друг човек. ДА не говорим за забавените мисловни процеси,остри реакци,депресия,апатия,скандали със всички в близкото и обкръжение, забравянето и т.н( както го описва тя "имам петно какво съм казала и какво съм говорила че трябва да свърша")
 с Туята приключила преди 2 дни. Чувства се добре на чисто физическо ниво, и само в насоката която се беше ориентирала .Обаче психическа и физическа симптоматика колкото щеш...

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 08:09 от Бонбон911

# 182
Аз просто бих спряла всичко и търпеливо да изчакам да мине. Ако нямам под ръка КХ, който да помогне. Случвало ми се е да доказвам лекарство от немарливо предписание. Много е неприятно, но минава.
Слага си обица на ухото сестра ви и продължава напред!

# 183
Аз първо искам да благодаря от сърце на Мечка Малинарка за съветите и всички видеа, да се приемат лекарствата в течна форма и в минимални дози и само с предписание от хомеопат! Благодаря, че я има в темата и пише подробно за всичко! Откакто приемам в течна форма лекарствата / аз си ги разреждам/ почти нямам доказване и връщане на симптоми.

Бонбон911, всичко е възможно, Сепия също има отношение към психиката, Стафизагрия също, все много " големи" както се изразяват хомеопатите.

# 184
Не разбирам от къде знаете картината на сепия.
Хомеопатията е нещо, което с години да се ровиш в интернет, може да се объркаш още повече. Повярвайте ми, не знаете нещо да сепия.
Може да е грешно предписанието, но може и просто лекарството да работи. Тук нещата не стоят като с хапче за глава. Може сестра ви да минава през стари травми, може много неща.
Ако мислите, че доказва, спрете всичко., ще отмине.

# 185
Сетих се за мен и Сепията  Simple Smile в такова непукистично състояние на духа ме беше изпратила, че и до ден днешен ми е смешно. Докато да направя нещо и вече не го правех. Тръгвам да настъпи педала на кофата за боклук, че да изхвърля нещо и в следващия момент виждам боклука върху капака Simple Smile имах тогава нужда точно от това  - да си почиват духа и тялото ми. Сега го разбирам.

# 186
Сетих се за мен и Сепията  Simple Smile в такова непукистично състояние на духа ме беше изпратила, че и до ден днешен ми е смешно. Докато да направя нещо и вече не го правех. Тръгвам да настъпи педала на кофата за боклук, че да изхвърля нещо и в следващия момент виждам боклука върху капака Simple Smile имах тогава нужда точно от това  - да си почиват духа и тялото ми. Сега го разбирам.
Точно така е и тя, докато каже нещо вече го е забравила, мъжа й разказва, "преди като счупя нещо веднага идва поте да види какво става, сега й викам да дойде и изобщо не се помръдва, абсолютен игнор, непукизъм и дистанция "
Куп подобни примери мога да дам с нея.
Колкото до горния коментар. НЕ твърдя,че знам всички симптоми на Сепия, твърдя, че прочетох където можах включително В материя медика ,основите на хомеопатията ,гледах видеа и какво ли още не.Средно интелигентен човек внимателно четящ и наблюдаващ поведението на близките си, би успял да си навърже нещата и без да е сертифициран хомеопат.Знам че тя ми е сестра и никога не е била такава.Ако Сепията има силата да връща стари травми от минали животи,възможно е..и да работи. НО Ако това беше така,сега нямаше да пиша тук за антидот,защото самата тя щеше да се чувства добре или най-малкото да осъзнава ,че това което си е самата тя сега е двойно или тройно по засилено и изострено,а не да твърди че се чувства едва ли не като като шизофреник,затъпяла,непукистична,враждебна и отвръщаваща се от собствения си мъж, а и най-малкото щяхме да предполагаме,че това при нея е вид "лечебна криза",а не доказване.А смятам ,че ако предписанието беше точно, самият лекуващ хомеопат,нямаше да се люшка през ден през два между две лекарства, които не довеждат до нищо освен до придобиване на още симптоматики.
Момичета, При спирането ...имате ли представа колко време е нужно на едно ХЛ в такива разреждания, да се изчисти от организма?
ЧЕСТИТ 8 МАРТ. БЪДЕТЕ ЗДРАВИ ЩАСТЛИВИ И ОБИЧАНИ 🌺

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 08:29 от Бонбон911

# 187
Бонбон, има разлика между това тя да не се чувства добре и да доказва лекарството. С примера, който дадох за мен и Сепията - аз тогава НЕ СЕ ЧУВСТВАХ ДОБРЕ. Но не е това случая, в който съм доказвала лекарството. Тогава Сепията си свърши работата и анализът на хомеопата беше точно такъв. Отишла е психиката ми в почивка, защото съм имала нужда от нея. Сега, след достатъчно на брой години да бъда лекувана с Х и аз бих направила същия анализ.
От това, което разказваш, сестра ти има нужда от това да спре да контролира ситуацията и Сепията й е помогнала да го направи. Абсолютно не е необходимо като се счупи нещо в другата стая да отидеш да видиш какво, особено когато не иде реч за малки деца или болни хора, а за пълноправен друг член от семейството. Това е контретния описан от теб пример и се хващам за него. Вярвам, че има и много други признаци, които ви притесняват. Но те само вас ви притесняват. Сестра ви - не. Тя е в почивка Simple Smile

Напълно разбирам притеснението ти, но нито то, нито моето разбиране ще помогнат Simple Smile Без да съм Х, споделям личен опит и разсъждения по въпроса.

Тъй като стана въпрос, че приема две лекарства сестра ви, ще се върна на предното - да спре да приема каквото и да е, да изчака да мине всичко и си потърсете класически хомеопат.

# 188
Бонбон, има разлика между това тя да не се чувства добре и да доказва лекарството. С примера, който дадох за мен и Сепията - аз тогава НЕ СЕ ЧУВСТВАХ ДОБРЕ. Но не е това случая, в който съм доказвала лекарството. Тогава Сепията си свърши работата и анализът на хомеопата беше точно такъв. Отишла е психиката ми в почивка, защото съм имала нужда от нея. Сега, след достатъчно на брой години да бъда лекувана с Х и аз бих направила същия анализ.
От това, което разказваш, сестра ти има нужда от това да спре да контролира ситуацията и Сепията й е помогнала да го направи. Абсолютно не е необходимо като се счупи нещо в другата стая да отидеш да видиш какво, особено когато не иде реч за малки деца или болни хора, а за пълноправен друг член от семейството. Това е контретния описан от теб пример и се хващам за него. Вярвам, че има и много други признаци, които ви притесняват. Но те само вас ви притесняват. Сестра ви - не. Тя е в почивка Simple Smile

Напълно разбирам притеснението ти, но нито то, нито моето разбиране ще помогнат Simple Smile Без да съм Х, споделям личен опит и разсъждения по въпроса.

Тъй като стана въпрос, че приема две лекарства сестра ви, ще се върна на предното - да спре да приема каквото и да е, да изчака да мине всичко и си потърсете класически хомеопат.
Да пиша тук е след снощния разговор с нея,който доста ме попритесни. Примера беше най-пресен от онзи ден ,за това и пърносигтално за него се сетих,още повече,че беше разказан от зет ми с неособенно вълнение. Според думите й отношенията им не са изобщо окей от както е на тази терапия, опасява се от сериозно влошаване и то инициирана от самата нея и отношението й,а в следващият момент твърди,че не иска това, самата тя се чувства "не насебе си" има и няколко по фрапантни физически симптоми които,до момента не са били налични изобщо като заболяване, но така или иначе ще спре всичко,и по този начин ще последва и съвета Ви.Малко е стресиращо да гледаш близките си в подобни ситуации ,обяснявайки ти как имат нужда да излязат от тях,а да не знаеш как и изобщо дали можеш да им помогнеш.. 🙃

# 189
Жар Птица има резон, особено в частта "контрол", но не мога да коментирам нищо без да познавам случая на жената (да я познавам "преди" и "след"). Има няколко варианта на антидотиране, като най-обещаващ е ново хомеопатично предписание по определени правила, взимат се разни симптоми, не се взимат други и т.н.

Моят съвет е, ако горният е неприложим, да се изчака, спирайки приемите. И все пак да се коментира подробно с хомеопата защо се стига до това положение, за да може жената да получи логичен отговор.

Като личен пример, аз също съм минала през сепия неколкократно в годините. Вътрешният гняв ми е ставал външен (което е добре, защото агресия, ненасочена навън, се насочва навътре, тоест автоагресия - равно на депресия) За околните сигурно съм била кълбо от бяс в тези ми периоди и едва ли някой би окачествил лечението ми в този момент като благоприятно, но - факт - беше. Simple Smile

За сухите приеми (гранули) съм коментирала и публикувала в страницата ми и в ютуб канала доста

*чувството "не на себе си" е по-характерно за туя... Ако и тя е приемана в суха форма, то ....
Не може да се каже кога ще отмине действието, индивидуално е при всеки

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 23:50 от Мечка Малинарка

# 190
Аз в момента съм на Сепия, висока потенция в течна форма обаче. И то приема е по 2 капки в три дни и край.. Може би проблемите на сестра ви са от мъжа и, Стафисагрия, Сепия хом.лекарствата на всяка бг съпруга. Аз бих оставила сестра ви на мира. Ако лечението и минава през раздяла  със съпруга, то трябва да се случи.
Мен лично Сепията ме накара да вербализирам желанията си. Иначе само се премълчавах.

# 191
Аз в момента съм на Сепия, висока потенция в течна форма обаче. И то приема е по 2 капки в три дни и край.. Може би проблемите на сестра ви са от мъжа и, Стафисагрия, Сепия хом.лекарствата на всяка бг съпруга. Аз бих оставила сестра ви на мира. Ако лечението и минава през раздяла  със съпруга, то трябва да се случи.
Мен лично Сепията ме накара да вербализирам желанията си. Иначе само се премълчавах.
Споделям това което имам като впечатление и наблюдения в следствие от разговорите със сестра си.Честно казано за мен е много лекомислено да се оставиш някой намесил се в живота ти под формата на лечител да ти разбие семейството само "защото така трябва" .Според кой така трябва? Според чии закони и емоции? Ами представете си въпросния наистина е сгрешил терапията ,тогава какво ? Спокойно да приемаме агония на близък човек,който заради некометентността на някой и възложеното му твърде голямо доверие, си губи семейството и близките. НАЛИ ХЛ се предписват по симптоми било то физически или психически, как е възможно да предпишеш ХЛ на човек който не отговаря дори на един от симптомите на лекарството? Самата тя осъзнава всичко това,казва че обича съпруга си, а той от своя страна е човек,който прави всичко друго само не и да наранява сестра ми и да опрапастява семейството си.Ако Вие бяхте на това място ,с лека ръка ли щяхте да приемате факта ,че живота и отношенията с мъжа ви от прекрасни да се превърнали в ужасни в следствие на Ваша промяна дължаща се на прием на лекарства без значение дали хомеопатични,алопатични,билки, ароматерапии и прочие.. лично аз смятам че който и да попадне в подобна ситуация трудно би се примирил с нея особено след като я осъзнава..

# 192
  • В градината...
Както я описвате тази сепия, аз така се чувствам след две ракии Wink

# 193
Както я описвате тази сепия, аз така се чувствам след две ракии Wink
Браво на Вас 😉

# 194
Здравйте, обръщам се с въпрос към хомеопатите в групата или по-запознатите: в момента съм на хомеопатично лечение. Лечение с биорезонанс (или работата с такъв апарт) оказвали влияние на хомеопатичното лечение? Благодаря ви

Общи условия

Активация на акаунт