КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 68 109
  • 831
  •   1
Отговори
# 195
Бонбон, хомеопатичното лечение "изважда" навън дълго потискани неща, които могат да те разболеят. Говорете с хомеопата, искайте мнение и ако не ви устройва, спрете всичко. Но и да смените хомеопати е възможно да има разбунтуване, ако дълго преди това е имало стискане на зъби.

# 196
  • Русе
Защо ми се струва, че някой ни повишава тон?
Всеки сам избира начина си на лечение и сам носи отговорност за избора, който е направил.
Неведнъж тук е писано, че лечението с хомеопатия не е безобидно, че се взема само по едно лекарство, че то трябва да е течно, че не се лекува болестта Х, а човека, който е с тази болест...

# 197
Стафисагрия, Сепия хом.лекарствата на всяка бг съпруга.

И на немалка част от "по-силната" част на човечеството...Disappointed RelievedInnocent

# 198
Здравейте, въпросът ми е към тези, които са лекували Ковид при класически хомеопат. Докато трае лечението, вземали ли сте нещо (например Аспирин) за разреждане на кръвта? Може ли, трябва ли..? Благодаря!

# 199
Здравейте, въпросът ми е към тези, които са лекували Ковид при класически хомеопат. Докато трае лечението, вземали ли сте нещо (например Аспирин) за разреждане на кръвта? Може ли, трябва ли..? Благодаря!
Аз лекувах нещо, което не е потвърдено с тест, че е ковид. По странични мои наблюдения на симптомите, може и да е.
Не съм взимала аспирин или каквото и да било друго, успоредно с ХЛ.

# 200
Аз пих само витамин с и цинк. Имате ли проблем с кръвта, че да пиеете Аспирин?

# 201
Аз пих само витамин с и цинк. Имате ли проблем с кръвта, че да пиеете Аспирин?

По принцип нямам проблем, но нали всички това говорят, че вирусът сгъстявал кръвта...

# 202
Те много неща говорят Simple Smile
Не казвам, че не е вярно, защото не съм медицинско лице. Ама съм убедена, че психическото здраве е много важно и гледам да не им обръщам внимание.
Извън това - ако нещо ви притеснява във вашето здраве, добре е със специалист да го обсъдите.
По друг повод ми е била изписана терапия с аспирин и фраксипарин и тогава ми беше успоредна с ХЛ. Така че, не е невъзможно да се съчетаят, стига това да е необходимо за вас.

# 203
При правилно (подчертавам) хомеопатично лечение, не се налага. Но не пречи да се взема, ако има показания.

# 204
  • София

Да. Взимах Аспирин протект, вит. Д и Калмацин по своя преценка. Отделно от това след острата фаза хомеопатът ми ми направи курс с Арника за укрепване на кръвоносната система. По време на лечението се наложи да сменя няколко хомеопатични препарата. Изкарах лек ковид, без температура и кашлица, но пък беше продължителен.

# 205
  • София
Здравейте, имам питане относно приготвянето на работния разтвор. Мина време и не си спомям добре дали беше изцяло от етанол .

Иначе знам как да направя концентрата с гранула, потенцията и броя капки към работния разтвор.
За протокола - всичко ми е предписано от хомеопат, няма своеволия/експерименти.

# 206
Аз слагам 10% спирт, 90% вода (дестилирана), ако е за по-дълго време. До 3 приема си правя само с вода.

# 207
Здравейте, имам питане относно приготвянето на работния разтвор. Мина време и не си спомям добре дали беше изцяло от етанол .

Иначе знам как да направя концентрата с гранула, потенцията и броя капки към работния разтвор.
За протокола - всичко ми е предписано от хомеопат, няма своеволия/експерименти.
Това ми е казано от класически хомеопат: "В шишенце от тъмно кафяво стъкло се поставят 5 гранули от лекарството. Добавя се течност със следния състав: 2/3 части дестилирана вода и 1/3 част 70 -градусов спирт. Гърлото на шишенцето трябва да остане свободно от течност. След като се стопят гранулите шишенцето се удря в една дебела книга 50 пъти, след което течността в него може да се използва като лекарството което е било в гранулите. Преди всяка употреба шишенцето се удря около 10-тина пъти в ръката и се дават по 3-4 капки. Когато течността остане 1/3 от общото количество добавете дестилирана вода и спирт в горепосоченото съотношение, потенцирайте лекарството 50 пъти в дебела книга и можете да продължите да приемате лекарството."

# 208
От литър дестилирана вода махам 100 мл и на тяхно място добавям етилов спирт 90.
С този разтвор пълня 2/3 от 20мл кафяво стъклено шишенце и слагам точно 2 гранули, едната за всеки случай, ако има проблем с импрегнирането на лекарството. Удрям сто пъти равномерно в длан или в книга. Казват, че в гранулите на Боарон има лекарство не само по повърхността на млечната захар, но и вътре, но за всеки случай правя така. Информацията, съдържаща се в 1 гранула , е същата, която се съдържа и в 100 такива. Изключение правя при потенции под Авогадро, тоест под 12 СН, в които има материални дози (някоя-друга молекула изходно вещество). Там обикновено обаче не правя трайни лекарства в шишенце, а ползвам гранули за обикновен воден разтвор, от който да се вземат приемите за момента, защото са достъпни във всяка аптека.

Преди прием казвам точно колко сукусии (удара) да се направят преди да се откапят назначените капки (1-2-5 и т.н. в зависимост от индивидуалността на човека) под езика или във вода. Разбъркването на водния разтвор също определям според характеристиките на човек.
Така приготвеният воден разтвор (в чаша, буркан и т.н.), при правилно съхранение, е годен 3-7 дни (по мои наблюдения), преди в него да се развият чехли, пантофи и т.н. Simple Smile

# 209
Честит рожден ден на Ханеман и хомеопатията!
Нека бъдем здрави, така както разбират те здравето! Честит празник на хомеопатите!

Общи условия

Активация на акаунт