КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 67 978
  • 831
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Моята теория е, че е плацебо. Умът има голяма лечебна сила в някои случаи.

На моят син третата сливица му се сви с хомеопатия. Малко е трудно да накарате едно пет годишно дете да го направи със силата на мисълта си, не мислите ли?
Ако някой ми каже как да се отърва от мигрената си само с плацебо ще му бъда много благодарна.

# 571
unabella, последно за вяра ли говорим, или за наука? Вярата, както писах, може да повлияе много благотворно върху лечението. Само че твърдението беше за научното обяснение и дали го има. Не можа да го дадеш и понеже не ти харесва това, което казвам, минаваш в лични нападки Simple Smile

Едит: докато напиша отговора, си се изтрила.

Ирен, на моята дъщеря третата сливица се сви с порастването и разреждането на боледуванията.

Безкритичната сляпа вяра също я виждаме в част от "доказаните" конвенционални подходи в лечението. Simple Smile
Но това сравнение е като да оправдаем войната  в Украйна с холокоста.
Конвенционалният подход е на парче, а последните две години дори и това не се прави като хората.
Да не забравяме, че човешкият фактор може да компрометира всичко, включително и "плацебото".
Може да. И понеже няма изследвания и доказателства колко и как работи хомеопатията, е трудно да се маркира някаква граница къде е повлиял човешкият фактор, къде некадърността на лекуващия и къде самият метод се е провалил.
Все си мисля, че при растенията човешкият фактор може да се сведе до минимум.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 09:00 от Дъждец

# 572
  • Бургас
Ирен, на моята дъщеря третата сливица се сви с порастването и разреждането на боледуванията.

Това като време колко е било. Нашата се сви за три месеца.

# 573
Аз съм прочела само две книги по тематиката:
"Болестознание или кое е първичното - симптомът или болестта? " на Георги Хаджиев
И
"Науката хомеопатия" на Витулкас, Георгос
И съм почти сигурна че в една от тях имаше обяснение, което се помъчих да запомня, но така и не успях Simple Smile

# 574
Дъждец, какво очакваш да направя, да ти докажа, че е наука?
Не съм аз човека. Наука е това, което се подчинява на закони и е доказано.
И ни разбирам, защо всеки си мисли, че за да работи хомеопатията той трябва да разбира как.
Ми това си е път, учене, осъзнатост.
А медицината разбираш ли я, а квантовата физика?

# 575
Как избрахте своя личен хомеопат? Препоръчаха ви го или случайно се намерихте? Как изградихте връзка на доверие?
Преди 17 години, моя близка приятелка, борейки се години да забременее, безуспешно, един ден ми сподели, че очаква бебе. Попитах как е постигнала това точно сега, при все че 5-6 години не се получаваше и тя ми каза, че от 2 месеца е при един хомеопат. Аз бях шокирана, изобщо не вярвах в подобни "шарлатани", но и това, че е бременна ме накара да си имам едно наум. Малко след това едногодишната ми дъщеря се разболя за пръв път по-сериозно и се наложи да дам антибиотик. По никакъв начин не можах да му набутам лекарството на това дете. Плюе, повръща, пищи - не става! В чудо се видях, болна е, трябва да я лекувам, а не иска да пие лекарства! И какво да правя, обадих се на тоя хомеопат, прегледа я, изписа гранулки, обясни ми, че трябва да ги разтворя във вода, даде инструкции как точно. Още след втория прием детето ми живна. На следващия ден вече имаше сериозно подобрение, а след 3-4 дни беше напълно здрава. Бях изумена, щастлива, не можех да повярвам... И така, момиченцето ми е вече на 18 години Smiley и никога в живота си не е пила лекарство, различно от хомеопатично. Имам и малка дъщеря на 5г, с нея започнахме от раждането и досега само хомеопатия. Разбира се и аз съм "в кюпа". Smiley Лекувам както остри, така и хронични състояния. Така че...вярата ни е подплатена с резултати. Green Heart

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 10:12 от d@indi

# 576
Хомеопатът на дъщеря ми ми беше препоръчан от тук. Тя беше на 2г., прясно тръгнала на ясла(от 3м.) и съответно порочния кръг. Сега е на 4,2г., а скоро очакваме бебе и ми е малко притеснено как ще процедираме с наблюдението Simple Smile

# 577
Безкритична вяра е например безогледното тъпчене с хормони при кисти, поликистозни яйчници, ендометриоза и т.н., като очевАдно не само не лекуват, но и компрометират целия организъм. Така че по-скоро мисля, че или не ме разбрахте, или не се изразих ясно.

Никога не можем да снижим риска от негативни последствия от човешки фактор. За да повлияем хомеопатично на едно растение първо трябва да знаем какво ХЛ да приложим, второ в каква потенция, трето в каква доза (количество, честота на третиране и т.н.). Същото е и с човека. В хомеопатията и в психологията 1+1 не дава 2. Индивидуален подход, подчинен единствено на известен брой общовалидни принципи.

Преди месеци попаднах на официални медицински сайтове, в които ТЕПЪРВА бяха правили абсолютно обнадеждаващи опити с растения и (ако не се лъжа) кундуранго и още няколко ХЛ. Няма шанс за плацебо. Мисля, че беше pubmed един от тях, ако някой го открие, да каже.
Изследвания всъщност има достатъчно, доказателствата за момента (по мое сведение, ако не ми е стара информацията вече) са емпирични. За мен лично това е достатъчно. Не знам кой какво разбира под наука, но за да се нарече нещо наука, то трябва да има своя философска парадигма, принципи и методология - хомеопатията разполага с всичко това. Да не забравяме, че АКО на хомеопатията бъде позволено да се намеси на пазара на световното здраве съвсем официално, фармагиганти ще фалират, а знаем лобирането на кои сектори е най-силно.

Относно третата сливица - има случаи за повлияване само за 3-4 месеца х.лечение след примерно 2 години опити по конвенционален начин (няма как да "израсне" детето за това време); има случаи и на неповлияване.

# 578
Не съм убедена, че фармагиганти ще фалират. Хомеопатията успешно се намесва в Индия например, но там така или иначе нямат голям достъп до здравеопазване, нито някой следи колко успешни са резултатите. Същото по времето на Ханеман. Хора много, липса на друга здравна грижа и съответно и каквото и да е лечение би дало повече положителни резултати от никакво такова.

Ирен, не помня вече. Някъде около 5-6 години "лекувахме" всичко с хомеопатия. Като спряхме, с постепенното израстване се разредиха боледуванията и трите сливици се успокоиха.

Поликистозни яйчници са навързани с инсулинова резистентност и хипофункция. Който си ги излекува само с хомеопатия, без промяна в диетата  и запълване на липсите , които оказват влияние на щитовидната жлеза, да ми се обади. Ако пък промени диетата и взема добавки, то няма как да кажем, че хомеопатията е помогнала.

# 579
Не е задължително да има хипофункция (често се наблюдава, но по-скоро в резултат на автоимунен процес - Хашимото), нито всеки път е необходима суплементация. За мен този разговор е излишен - вие нямате опит с пациенти, аз нямам намерение да изваждам досиета в ефир за доказателство.

Ако хомеопатията стане предпочитаният начин на лечение, няма да се създават толкова хронично болни пациенти, които всъщност поддържат печалбите на индустрията. Да, фалити в аспекта на досега спечеленото. Никой не оспорва спешната медицина, травматология и т.н.

В Индия има болници, в които се осъществява и хомеопатично лечение, има и само хомеопатични болници. Напротив, водят си много точни статистики какво се случва, просто никому не е изгодно. В света вече има твърде много компетентност, човечност няма...

https://www.facebook.com/drkoseva/posts/878666959177243

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 16:04 от Мечка Малинарка

# 580
Много ме кефи израза "само" с хомеопатия.
То реално с другото не е лечение, а потискане.
А относно това защо може да не стане бързо излекуването на поликистозните яйчници.
Някъде по-назад имаше коментиране за пластовете заболявания след дълги години потискане и как като се почне хомеопатия, тя автоматично почва да работи, но може да не почне от това, което ни се иска на нас...
По закона на Херинг - от долу нагоре, отвътре навън и от по-важни органи към по-маловажни...

# 581
  • Бургас
Така е, аз съм свидетел как при едно лечение с хомеопатия се изредиха стари симптоми в обратен ред. Лошото е, че някои хора нямат това търпение и мислят, че щом се е върнал стар симптом значи се разболяват отново и хомеопатията не действа.

# 582
Много ме кефи израза "само" с хомеопатия.
То реално с другото не е лечение, а потискане.
Не е потискане , а търсене на причината.

Иначе да, тук сме чели и бисери, че дори една диета потиска емоционално човека и саботира х. лечение.

6 години мисля, че е достатъчно търпение. Повече от това щеше да е чиста глупост.

Мечка, в линка ясно пише хранителен режим, хомеопатия и билки.
Много хора имат хипо без Хашимото, а Хашимото в крайна сметка често води до хипофункция.

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 20:27 от Дъждец

# 583
  • София
Аз съм си излекувала поликистозни яйчници с хомеопатия, че и забременях два пъти след това, а не пих противозачатъчни както ми изписваха лекарите от стандартната медицина. Това с противозачатъчните е само потискане на проблема и докарване на още проблеми.
Преди години искаха да оперират сина ми от трета сливица, било належащо, но не се съгласих. С хомеопатия сливицата се прибра и после проблеми нямаше.

# 584

Не е потискане , а търсене на причината.

Иначе да, тук сме чели и бисери, че дори една диета потиска емоционално човека и саботира х. лечение.

О, моля те.
Би ли обяснила сега нАучно как с традиционна медицина точно се търси причината?

"Бисерите" за емоционално потискане, което може да антидотира лекарството - ами възможно е. Зависи как приемаш диетата, ако ти е емоционално мъчителна е вредна за теб

Общи условия

Активация на акаунт