КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 67 872
  • 831
  •   2
Отговори
# 675
Аз просто се вълнувам, наистина 😀 Започнахме снощи и съм много обнадеждена, че ще излезем от омагьосания кръг на антибиотичните капки. Но определено ми е труфно все още да разбера, макар че четох. Приемерно сега на една приятелка моя й е дтранно, че нашият хомеопат е изписал само 5 гранули на ден в потенция 30, при положение че детето в момента е с хрема. Но аз имам вяря и щом така е преценила, значи така трябва.
И едно флаконче да изпие наведнъж, ще има същият ефект като 5 гранули. Това не е вещество, че да се гледа количеството. При хомеопатията е важно колко пъти се приема и в каква потенция. Щом хомеопатът е предписал по веднъж на ден, значи така трябва. Simple Smile

# 676
Тони и на нас са ни изписвали на боарон веднъж на ден по 5гранули за три дни,после се чуваме по телефона дали има подобрение или не и така.
Аз чета за обща култура както се казва в нета за какво са и си ги давам както ми е казала.

# 677
Здравейте отново. Днес бяхме при класически хомеопат. Много неща пита за детето, а и то само си показа това, което описах 😀 Изписа му основно лекарство, което ще давам 6 дена в седмицат веднъж дневно, и на 7-ми ден едно друго. Обаче той сега е със зелен секрет. Това, което му е изписала като основно лекарство - натриум муриатикум 30, пише, че е за обилен безцветен секрет. Малко съм объркана 😵 Знам, че е тъпо да задам така въпроса, но: нормално ли е? Това са ми първите стъпки в хомеопатият и ми е още много трудно и нищо не разбира .

Доверете се на хомеопата си и не четете в нета, какво пише. Щом за първи път използвате хомеопатия, е важно да се знае, че след хомеопатично лекарство излизат нови симптоми като хрема например. Не се дава лекарство в класическата хомеопатия на база симптом. Прочетете темата и много неща ще ви станат ясни.

Днес ми излезе коментсра ви най-после и в точно на време. Снощи дадох първите 5 гранули, днес тръгна страшно зелен и неприятен секрет. Тя точно това мв предупреди - можело да се засилят симптомите.

# 678
  • Бургас
Да преминеш от традиционна медицина на хомеопатия се изисква търпение, да не се отказваш, да се довериш, и да не се страхуваш защото е много различно.

# 679
  • Варна
toni1189, спокойно.Вече 7 години сме при същия хомеопат.Спаси ни от постоянното лежане по болниците.Но трябва да се научиш на търпение,да наблюдаваш детето,ако не знаеш за какво да следиш-питаш.От теб зависи дали ще е успешно лечението.Често се случва 2-3 дена след преглед и приема на лекарството да смени с друго лекарство-това го уточняваме по вайбър и тогава всичко зависи от твоите наблюдения.

# 680
toni1189, спокойно.Вече 7 години сме при същия хомеопат.Спаси ни от постоянното лежане по болниците.Но трябва да се научиш на търпение,да наблюдаваш детето,ако не знаеш за какво да следиш-питаш.От теб зависи дали ще е успешно лечението.Често се случва 2-3 дена след преглед и приема на лекарството да смени с друго лекарство-това го уточняваме по вайбър и тогава всичко зависи от твоите наблюдения.

Ами аз в събота й писах, че картинат се е сменила слвд прегледа при нея, тя каза да продължавам да давам лекарството. 6 дена натриум муриатикум и на 7-ми ден Туберкулинум 30 ch. Утре е 7-ми ден и сигурно пак ще й пиша, да я питам дали да го давам… за сега ефект нула. Аз знам, че бавно става, но просто не знам дали пак да й пиша. Малко се чувствам като в небрано лозе.

# 681
  • Варна
Писах ти на лични.

# 682
  • Бургас
toni1189, при хронично състояние нещата стават по-бавно. Но при остро, както са зелените сополи, за 6 дни все трябваше да има ефект, поне от скромния ми опит.

# 683
Скрит текст:
Здравейте отново. Днес бяхме при класически хомеопат. Много неща пита за детето, а и то само си показа това, което описах 😀 Изписа му основно лекарство, което ще давам 6 дена в седмицат веднъж дневно, и на 7-ми ден едно друго. Обаче той сега е със зелен секрет. Това, което му е изписала като основно лекарство - натриум муриатикум 30, пише, че е за обилен безцветен секрет. Малко съм объркана 😵 Знам, че е тъпо да задам така въпроса, но: нормално ли е? Това са ми първите стъпки в хомеопатият и ми е още много трудно и нищо не разбира .

Доверете се на хомеопата си и не четете в нета, какво пише. Щом за първи път използвате хомеопатия, е важно да се знае, че след хомеопатично лекарство излизат нови симптоми като хрема например. Не се дава лекарство в класическата хомеопатия на база симптом. Прочетете темата и много неща ще ви станат ясни.

Днес ми излезе коментсра ви най-после и в точно на време. Снощи дадох първите 5 гранули, днес тръгна страшно зелен и неприятен секрет. Тя точно това мв предупреди - можело да се засилят симптомите.
Как е изписано лекарството - 6 дни по 5 гранули ли? Имате ли указание за разреждане във вода?

При мен в остро състояние бързо действат лекарствата, дори съм се изумявала.

# 684
Скрит текст:

Как е изписано лекарството - 6 дни по 5 гранули ли? Имате ли указание за разреждане във вода?

При мен в остро състояние бързо действат лекарствата, дори съм се изумявала.

Каза в малко вода, но нищо повече.
6 дена х 5 гранули, на 7-мия ден Туберкулинум 5 гранули и така един меесец.

Последна редакция: пн, 09 май 2022, 21:16 от toni1189

# 685

Може ли превод ...😇
В две аптеки го нямаше и го поръчах

# 686
натрум карбоникум 15 СН разчитам аз на рецептата, това под него е неразгадаемо за мен поне, а виждам, че има 1х5гр и 1х3 гр...Но писаното под него не ми прилича на лекарство

(Не ги разбирам тези схеми от по цял месец БЕЗ периодично отчитане...)

# 687
Благодаря🌷 и аз нз какво това под него 🙄

Моята изписва нещо за три дни и се чуваме и сменя с друго, но не повече от 3-4дни ✅
Такова по цял месец сме нямали.

# 688
  • Русе

Може ли превод ...😇
В две аптеки го нямаше и го поръчах
Е,как го поръча, след като сега искаш превод от нас? Grinning Wink

# 689
Един единствен път съм имала предписание за месец. На първото ми лекарство от класически хомеопат. С намаляващ прием и уговорки да се чуваме. Беше в течна форма предписано.
Предимно получавам доза в кабинета, лекарство в джоба и уговорка да се чуем след няколко дни. Тогава вече е според ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт