КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 67 887
  • 831
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Здравейте, в търсене съм на хомеопат за дете на 4 год.и половина в град Пловдив във връзка с обострен атопичен дерматит. Обиколих сумати дерматолози и алерголози до момента няма никакъв ефект (дори се увеличи след изписани кортикостероиди). Единствената ми надежда остана да намеря добър хомеопат. Моля за препоръки, благодаря ви за отделеното време!

# 661
  • София
Лекарката изписа Ipeca , в аптеката ми дадоха Ipecacuanha. Едно и също ли е ?

# 662
  • Бургас
Лекарката изписа Ipeca , в аптеката ми дадоха Ipecacuanha. Едно и също ли е ?

Да

# 663
Здрсвейте. Аз бях писала в темата преди известно време, детето ми е на 2,6г с трета сливицс и постоянно с бактерии в носа,  буквално живее на аб капки. Ами реших се. Сряда имаме записан час за класически хомеопат др. Ева Христова във Варна. Имам надежда и вяра, много силно се надявам заедно да успеем да стабилизираме детето ми. ☘

# 664
  • Точно където трябва
За хомеопатията необходимо ли е да се знае кое причинява даден дискомфорт, състояние, болка. Както при стандартната медицина търсим причината / или поне ни се иска/ и я атакуваме с лекарства. Т.е. трябва ли да сме минали през лекари, изследвания и да сме установили първопричината за проблема?

# 665
За хомеопатията необходимо ли е да се знае кое причинява даден дискомфорт, състояние, болка. Както при стандартната медицина търсим причината / или поне ни се иска/ и я атакуваме с лекарства. Т.е. трябва ли да сме минали през лекари, изследвания и да сме установили първопричината за проблема?
Не е необходимо, но не пречи.
По-важно е да се наблюдавате и да споделите какво ви се случва, в каква последователност, какво го провокира, как се развива. Не само на физическо ниво, а и на емоционално. Например: боли ме главата, след като се притисня, че не съм научил достатъчно и ще ми пишат двойка на изпита. Направо се разтрепервам и изпотявам преди да говоря пред хора.
Постни примери, само се опитвам да обясня какво искам да кажа.

# 666
Здравейте отново. Днес бяхме при класически хомеопат. Много неща пита за детето, а и то само си показа това, което описах 😀 Изписа му основно лекарство, което ще давам 6 дена в седмицат веднъж дневно, и на 7-ми ден едно друго. Обаче той сега е със зелен секрет. Това, което му е изписала като основно лекарство - натриум муриатикум 30, пише, че е за обилен безцветен секрет. Малко съм объркана 😵 Знам, че е тъпо да задам така въпроса, но: нормално ли е? Това са ми първите стъпки в хомеопатият и ми е още много трудно и нищо не разбира .

# 667
Ами не ги четете Simple Smile може да има и друг вид сополи натриум муриатикум. Заради друго го е дал на детето. Сополите са последица.

# 668
Ами не ги четете Simple Smile може да има и друг вид сополи натриум муриатикум. Заради друго го е дал на детето. Сополите са последица.

С трета сливица е и е много, много чувствително емоционално дете. Сигурно точно заради това го изписа, сега като ме замислихте.

# 669
Трябва да му се доверите една-две-три седмици, за да видите как ще потръгне и дали ще има резултати.

Аз лично не останах доволна от класическата хомеопатия, явно не е моето на този етап.

# 670
  • София
Здравейте отново. Днес бяхме при класически хомеопат. Много неща пита за детето, а и то само си показа това, което описах 😀 Изписа му основно лекарство, което ще давам 6 дена в седмицат веднъж дневно, и на 7-ми ден едно друго. Обаче той сега е със зелен секрет. Това, което му е изписала като основно лекарство - натриум муриатикум 30, пише, че е за обилен безцветен секрет. Малко съм объркана 😵 Знам, че е тъпо да задам така въпроса, но: нормално ли е? Това са ми първите стъпки в хомеопатият и ми е още много трудно и нищо не разбира .

Доверете се на хомеопата си и не четете в нета, какво пише. Щом за първи път използвате хомеопатия, е важно да се знае, че след хомеопатично лекарство излизат нови симптоми като хрема например. Не се дава лекарство в класическата хомеопатия на база симптом. Прочетете темата и много неща ще ви станат ясни.

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 08:26 от denizara

# 671

Здравейте, няма никакъв отговор, само цитата на моят коментар.

# 672

С трета сливица е и е много, много чувствително емоционално дете. Сигурно точно заради това го изписа, сега като ме замислихте.
Аз няма да гадая. Най-малкото не съм хомеопат. Но, Натриум муриатикум е едно от най-големите ХЛ. С много проявления. Първото лекарство, което ми е било изписано. В годините на няколко пъти. Дори е имало случаи да няма сополи. Но това няма значение. С течение на времето, моето състояние за това лекарство даже си го разпознавам. Последните пъти в емоционални моменти ми е предписвано.

# 673
  • Русе
toni1189, колкото по-малко четете в интернет за картината на хомеопатичните лекарства, толкова по-добре. Доверете се на хомеопата и почетете по-скоро за хомеопатията. И търпение...
Ако това ще ви успокои - и на моята дъщеря, когато лекувахме трета сливица и е било назначавано същото лекарство.

# 674
toni1189, колкото по-малко четете в интернет за картината на хомеопатичните лекарства, толкова по-добре. Доверете се на хомеопата и почетете по-скоро за хомеопатията. И търпение...
Ако това ще ви успокои - и на моята дъщеря, когато лекувахме трета сливица и е било назначавано същото лекарство.

Аз просто се вълнувам, наистина 😀 Започнахме снощи и съм много обнадеждена, че ще излезем от омагьосания кръг на антибиотичните капки. Но определено ми е труфно все още да разбера, макар че четох. Приемерно сега на една приятелка моя й е дтранно, че нашият хомеопат е изписал само 5 гранули на ден в потенция 30, при положение че детето в момента е с хрема. Но аз имам вяря и щом така е преценила, значи така трябва.

Общи условия

Активация на акаунт