КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 67 769
  • 831
  •   1
Отговори
# 735
a.nik благодаря много! Аз също му давам арника 9СН, успоредно с това посещава кинезитерапевт. Прави и специални упражнения и отока вече спадна, синината също е почти изчезнала.
 По-скоро не зная колко време да му давам арниката. От петък я взема.

# 736
  • София
a.nik благодаря много! Аз също му давам арника 9СН, успоредно с това посещава кинезитерапевт. Прави и специални упражнения и отока вече спадна, синината също е почти изчезнала.
 По-скоро не зная колко време да му давам арниката. От петък я взема.

Мисля, че можете вече да спрете. Доколкото знам, е най-важно веднага след проблема. Бързо възстановяване!

# 737
Утре ще звъня на хомеопата, но ме гложди. За първи път провеждаме лечение с хомеопатия , при остро състояние. Детето ми на 2.7г е с Т и кашлица от неделя. Понеделник вечерта бяхме на преглед при хомеопата ни, назначи по-горе каченото от мен лекарство. Понеже прегледа беше късно вечерта, тя каза да дадем в 20 часа 4 гранули и след три часа докато спи да го събудя за още 4. Така и направихме. Да речем понеделник е първи ден, днес е трети. Подобрение виждах от гледна точка на това, че едва днес през деня не е вдигал Т, поддържаше 37.2, като варираше между 36.9-37.2. Да ама сега пак започна да вдига 37.8. Чудя се дали е нормално толлова дни с Т, утре ще й звънна. Като аз на детето за Т не съм давала нищо, беше с 38.8 първите две вечери и сам я смъкваше за няколко часа.
ХЛ не е задължително да смъкне Т. В остро с Т и ХЛ съм била само с ковид и не на 2,7 години - 3 дни си поддържах между 38 и 39 градуса и спах. Чуйте се с хомеопата. Т е важна, за да се справи организма с вируса.
Личното ми мнение, като лекуващ се и почитател на хомеопатията е, че не разбирам събуждането на детето след няколко часа, за да му бъде дадена още една доза лекарство. Обяснявам защо мисля така - действието на ХЛ не е за определен брой часове. Ако един от ефектите е пациента да заспи и да възстановява организма си, то събуждането би било негатив в лечението.

По повод въпроса на Боряна за арника - всяко ХЛ се приема толкова време, колкото е необходимо. Арника за навяхване може да се приеме и 1 път, може и 5 пъти. Отново зависи от състоянието.
Правилното ХЛ може да има въздействие върху организма и цял месец.

# 738
  • Бургас
Аз на моя син съм му мазала крем арника. Действа му добре. Когато тренираше футбол постоянно беше насинен.

# 739
Да, можете да спрете ХЛ арника и да мажете с крем арника няколко дни мястото.

# 740
Бих искала да споделя опит с д-р Пламенка Томова в София, която се занимава с хомеопатия, но тъй като не съм посещавала други специалисти, то бихте ли ме насочили:

Нормално ли е да се "изпишат лекарства", които се смесват в стъклени шишенца пред мен и им се лепят малки лепенки написани на ръка - няма съдържание, няма срок на годност или произход?

3 шишенца и 2 флакончета с таблетки бяха кръгла сума 60лв.
Прегледът беше 130лв.

Може би аз да съм имала други очаквания, а това да е нормалата практика....🙄

# 741
  • Бургас
Интервюто е скъпо, но е веднъж завинаги.Прегледите ако свеждат до 2-3 пъти годишно понеже нямате проблеми  също не е скъпо.Дават се или шишенца, или гранулки или си ги купуваш сам, като цената на хомеапятичн от аптека е 5-10 лева.Излиза много по-евтино от това да обикаляш кабинети и да купуваш всевъзможни таблетки и сиропи ако го гледаш в дългосрочен план.

# 742
Прегледът или интервюто (напомняше на интервю наистина:) бе направено на руски софтуер, без превод на бъгарски/английски, който изглежда някак съмнително...🙄

Може би ще потърся в аптеките конкретните имена на лекарствата, тъй като не знам дали бих посмяла да ги пия тези бърканици без съдържание, срок или произход...замислям се дали дори е легална тази практика?

# 743
Бих искала да споделя опит с д-р Пламенка Томова в София, която се занимава с хомеопатия, но тъй като не съм посещавала други специалисти, то бихте ли ме насочили:

Нормално ли е да се "изпишат лекарства", които се смесват в стъклени шишенца пред мен и им се лепят малки лепенки написани на ръка - няма съдържание, няма срок на годност или произход?

Прегледът беше 130лв.

Интервюто е скъпо! Последно преди 4 месеца, първо интервю при класически хомеопат ми струваше 70 лв., а лекарството, което ми изписа си поръчах сама от аптеката на Чаталджа. Била съм на интервю преди години при друг хомеопат,  направо ми даде лекарство в шишенце без да се доплаща допълнително.
Може би тази докторка е много добър хомеопат щом са й толкова високи таксите.
Препоръка не мога да дам, защото не съм открила все още за себе си добър класически хомеопат.

# 744
  • Sofia
Доктор ли е ?
Не винаги високата цена е гаранция за компетентност 🤔

Първото ми посещение при хомеопат беше преди 21год.при Гочо Гочев/не знам дали още практикува/ ,не беше лекар,стената му цялата в сертификати и разни листчета в рамки.И тогава след дългият разговор получих няколко тъмни шишенца /без надписи/с течност и схема за прием.Всичко ми беше странно и с недоверие подходих,но донякъде ми реши част от проблемите и започнах да вярвам на хомеопатията.

Ползвам Боарон и книга с насоки за лечение.Може и да не е правилно това,но на мен и близките ми почти винаги помага.

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 16:22 от Doli

# 745

Прегледът беше 130лв.

Не! Класическият хомеопат ще ви даде в общия случай едно лекарство и ще ви каже как да го приемате в течна форма. А не 3 шишенца с по няколко ХЛ вътре в тях. Вероятно ще получите една доза в кабинета и ще се уговорите да се чуете след ден-два-седмица и тогава ще прецени как да приемате лекарството.
ХЛ съдържат енергията на изходното вещество. Демек са "гола вода". Да, имат име, но не съдържат това вещество в себе си реално. Срокът на годност им е много, много дълъг, ако не бъдат компроментирани от слънце, ел.вълни и подобни.
Преди години първото интервю ми струваше 70 лв. Проследяването е 50 лв. В спешни случаи понякога - 20 лв. Това последното един път и по моя инициатива е било. Че сигурно 100 пъти я тормозех хомеопатичката.

# 746
  • Бургас
По принцип е нормално да се дават шишенца с разтвотено вътре лекарство. На мен също така ми дават с надпис с името. Но дават само по едно, не няколко..
Това за руския софтуер ме накара да я потърся в интернет. В сайта й пише, че ползва някакъв апарат. Да не би да става въпрос за тези био скенери или както там им викат, дето държиш едни накрайници. И после самият апарат ти "прави" лекарства. Те ползват руски софтуер. Ако е това, то тогава - НЕ, това не е хомеопатия.

# 747
По принцип е нормално да се дават шишенца с разтвотено вътре лекарство. На мен също така ми дават с надпис с името. Но дават само по едно, не няколко..
Това за руския софтуер ме накара да я потърся в интернет. В сайта й пише, че ползва някакъв апарат. Да не би да става въпрос за тези био скенери или както там им викат. Те ползват руски софтуер. Ако е това, то тогава - НЕ, това не е хомеопатия.
Точно и на дъщеря ми така са давали шишенце тип капки които разтваряме в малко водичка както ми е казала,също едно шишенце с надпис(ест не мога да го прочета)

# 748
  • Sofia
А карат ли ви да ги разклащате силно или удряте в нещо тези шишенца?😁
На мен ми беше казано по 50-100пъти🤔

# 749
А карат ли ви да ги разклащате силно или удряте в нещо тези шишенца?😁
На мен ми беше казано по 50-100пъти🤔

Нямаше подобни препоръки😅

Дамата е анестезеолог в класическата медицина, може би заради Д-р пред името си има "добавена стойност".  ...запазването на час е около 2 месеца по-рано, та явно има търсене...

Това за руския софтуер ме накара да я потърся в интернет. В сайта й пише, че ползва някакъв апарат. Да не би да става въпрос за тези био скенери или както там им викат, дето държиш едни накрайници. И после самият апарат ти "прави" лекарства. Те ползват руски софтуер. Ако е това, то тогава - НЕ, това не е хомеопатия.

Аха... да и с такъв апарат имаше процедура - като цяло продължи около час и половина към два посещението.

Благодаря много на всички за съветите, няма да се отказвам - може би наистина в някоя хомеопатична аптека, ще помоля да разчетат към какво насочват резултатите от това изследване.

🙏🏽🌟

Общи условия

Активация на акаунт