КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 67 931
  • 831
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!

Бихте ли препоръчали хомеопат в София?
Някой сериозен, който да разбира и с внимание към детайла?

Изключително не запозната съм с тази материя, прочетох много материал, но в избора на хомеопат се затруднявам.
Притеснена съм дали ще е достатъчно опитен, дали ще ми уцели терапията, тъй като алтернативата ми е вадене на сливици и операция на синуси, за които не съм сигурна дали ще имат изобщо ефект и дали няма да ми усложнят състоянието.

Имам дълга история, която смятам че всичко е пт значение, за съжаление тази година по сетих около 10 специалиста по УНГ и още толкова друго специалисти Г, според които съм напълно здрава, нещо което очевидно не е така, щом още търся помощ.
Ще съм изключително благодарна на всеки един отговор!

Така описано: д- р Иван Кацаров (лекар и класически хомеопат). След празниците ми пишете, ако желаете, ще ви дам координати.

# 76
Здравейте! Има ли разлика между Chamomilla и Chamomilla Vulgaris?
Може да звучи глупаво въпросът ми, но ги срещам с различни наименования. Благодаря!

# 77
  • Русе
Може да звучи глупаво въпросът ми, но ги срещам с различни наименования. Благодаря!
Второто се произвежда от Боарон и е само до 30СН.

# 78
Второто се произвежда от Боарон и е само до 30СН.
По рецепта е CHAMOMILLA 30 CH, обаче имам налично Chamomilla Vulgaris 30СН и се зачудих. Благодаря!

# 79
Chamomilla Vulgaris е.

# 80
  • Русе
В сайта на аптеката на "Чаталджа", където са лекарствата на Helios e само Chamomilla.
Нещо като Ипека-та е. На единия производител е Ipeca, а на другия  Ipecacuanha.

# 81
Здравейте,преди 3 дни имах първа среща с хомеопат и хомеопатията.Проблема заради който реших да опитам това е ,детокс на организма от АБ и кортикостероиди след които се развива и страничните ефекти задържане на вода и качване на килограми,плюс завишен TSH за които пия л тироксин.Изписаха ми схема,от която разчитам само кортизол инсулин и сепия...точно те са и причината да се попритесня,порових в интернет и така и не намерих информация за това което ми е изписано да приемам,ще Прикача снимка на схемата си и ще помоля всички, които са запознати и са имали среща с някое от лекарствата да споделят мнението си.Остовното ми притеснение е тази схема да ни ми разбърка,хормоните още повече.И да не доведе до покачване на много килограми и задържане на течности.Странични ефекти от тях други какви може да има? Ако реша или се почувствам зле как най-бързо мога да неутрализирам действието на хомеопатията.Ходих при класически хомеопат,на тръгване от кабинета ми даде в тубичка една гранула, която да изпия 2 дни преди да стартирам и самата схема..Благодаря на всички които ще решат да се отзоват във темата или на ЛС.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 20:01 от bubanka

# 82
Ами хомеопатът не е класически, според мен.
Но не трябва да четете в интернет, защото не само нищо няма да разберете, ами ще се объркате съвсем. Хомеопатията работи по съвсем друга логика. Няма лекарство ЗА.
Информация  коректна няма в случайни гугъл препратки, но и да има,  не можете да я разберете без най-малко първични познания за това какво е хомеопатия.
При хомеопатичното лечение трябва просто да се доверете на избрания от вас хомеопат. Това е един път, който трябва да се извърви. Не е лесно, но си струва крайния резултат.

# 83
Здравейте,преди 3 дни имах първа среща с хомеопат и хомеопатията.Проблема заради който реших да опитам това е ,детокс на организма от АБ и кортикостероиди след които се развива и страничните ефекти задържане на вода и качване на килограми,плюс завишен TSH за които пия л тироксин.Изписаха ми схема,от която разчитам само кортизол инсулин и сепия...точно те са и причината да се попритесня,порових в интернет и така и не намерих информация за това което ми е изписано да приемам,ще Прикача снимка на схемата си и ще помоля всички, които са запознати и са имали среща с някое от лекарствата да споделят мнението си.Остовното ми притеснение е тази схема да ни ми разбърка,хормоните още повече.И да не доведе до покачване на много килограми и задържане на течности.Странични ефекти от тях други какви може да има? Ако реша или се почувствам зле как най-бързо мога да неутрализирам действието на хомеопатията.Ходих при класически хомеопат,на тръгване от кабинета ми даде в тубичка една гранула, която да изпия 2 дни преди да стартирам и самата схема..Благодаря на всички които ще решат да се отзоват във темата или на ЛС.

Не съм хомеопат, но разреждания 1М, 10 М на мен ми докараха много големи проблеми, големи, особено като има потворения. Много приеми, различни лекарства, сутрин 200 СН вечер 1М, това дори не е боаронски принцип, да не говорим, че не е и класически! Направо съм изумена, а смея да твърдя, че имам доста опит като пациент и няколко сменени хомеопата.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 20:01 от bubanka

# 84
Как мога да ги стопирам? Какви са антидотите?

# 85
Как мога да ги стопирам? Какви са антидотите?
Вие сте посетили някой, който не практикува класическа хомеопатия. Темите са доста подробни, отделете време и почетете. След това сама решете дали сте склонна да следвате такова предписание или ще потърсите класически хомеопат, който да ви предпише едно течно лекарство. Ако след написаното до тук, рецептата продължава да ви притеснява, просто не вземайте лекарствата.

# 86
О не, не съм пила точно тези лекарства. Споделих опит с високите разреждания и честите приеми от тях, като препатила, но затова подчертах, че не съм хомеопат. Високи разреждания са 1М, 10М , поне така пише на Вашата рецепта. Също така приемите са много, в хомеопатията принципа е -  " минималната доза" лекува. Но, това е форум, тук споделяме опит, Вие имате връзка с хомеопата, можете  да следите как се чувствате и ако има нещо притеснителто да спрете приемите докато се консултирате с хомеопата.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 20:02 от bubanka

# 87
Не самите лекарства, а самата схема не е съгласна принципите на класическата хомеопатия.

# 88
Това е детокс хомеопатичен режим,поне така знам.Дали някой от Вас знае повече за това , и къде бих могла да попрочета за него. Моля да ме насочите.🌺🌺🌺

# 89
Бонбон911, докато не прочетете що е то класическа хомеопатия (има тема Информативно за хомеопатията), няма да разберете отговорите тук. Няма такова нещо като детокс хомеопатичен режим. Въз основа на вашите физически проблеми, заболявания, емоции, психика и други неща, се изписва едно единствено лекарство. В зависимост от най-различни фактори приемът може да е само веднъж, може и няколко пъти, дава се обратна връзка на хомеопата и той преценява дали да се взима пак, дали да остане същото лекарство или да се смени с друго.
Тази рецепта, която имате - противоречи на абсолютно всички принципи на класическата хомеопатия.

Общи условия

Активация на акаунт