КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 67 958
  • 831
  •   1
Отговори
# 615
Ще ми бъде интересно да покажете как съхранявате ХЛ. Аз ги държа в картонена кутия като вътре всяко е увито във фолио(алуминиево) и с малък етикет с надпис. Но като виден последовател на Монк, хич не ми допада как изглеждат така.

# 616
Съхранявам ги в метална кутия от бисквити в шкаф с книги

# 617
Жар_птица
За сепията разбрах, питах за Epstein bar, но явно и вие не знаете.
Не е нужно такива генерализирани изказвания кой колко знае и разбира. Идеята е да си помогнем, не да си даваме определения.

# 618
Жар_птица
Не е нужно такива генерализирани изказвания кой колко знае и разбира. Идеята е да си помогнем, не да си даваме определения.

Просто няма какво упътване да се напише за състава на хомеопатичното лекарство, а и да се напише, това няма да ви проясни нищо, защото това са вещества, които работят по съвсем друг начин. Ето, например sepia е направено от мастилото, което отделя сепията. И какво?  И да прочетете някъде, особено в Интернет, не само, че няма да разберете, но ще се объркате.  Много е коментиран този въпрос. Схемата е една - доверие в хжмеопата, самонаблюдение, връзка с хомеопата и да сте наясно поне защо искате хомеопатично лечение и какво очаквате.Няма как да ви стане ясно, а нито на някой тук - защо са ви предписани точно тези лекарства.

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 12:55 от unabella

# 619
Не бях чувала, че има лво от Ебщайн бар. Сигурно е от вирусни частици.  Бактериалните ле-а така се правят. Примерно туберкулинум бовинум е от туберкулозния бактерий по говедата.
Не се разбира какво точно питате.
Имате моно и ви е изписано това?

# 620
  • Русе
Ето, тук съхранявам моите лекарства, събирани в годините.
Скрит текст:
Вътре в тази кутия има още 3 по-малки метални кутии. В едната са ми 200СН, в другата 30СН(и в двете на гранули), а в третата течните. Скоро време ще "отварям" и четвърта кутия Grinning всяко едно шише с лекарство е индивидуално увито във фолио. Тройно защитени са Grinning
На село имам още 2 малки кутии. В тях са ми флаконите с 9СН и 15СН.

# 621
  • София
Здравейте!
Бих искала на помоля за съвет. Хомеопатът ни не е в София и лекува детето ми по телефона, но този път лечението те "закучи" и не знам, дали е заради грешно лекарство или нещо друго.
Детето се разболя от грип с температура до 40 градуса, давах Lyc 10M, това е конституционалното й лекарство. След няколко приема температурата поспадна и след два дни нямаше, един ден и половина имаше енергия и беше без. На следващата сутрин вдигна пак зо 39 градуса и пак стана като "парцал", кашля повечко, заведох я при личната, за да я прегледа - чисти гърди и нормално гърло, нищо друго й няма. Хомеопатът изписва по телефона, по това, което разказвам, Aviaire 1M (още веднъж го е пила преди). След един-два приема температура спада, но кашлицата се засилва, има и хрема, която тече назад. 1 ден пак без температура и през нощта пак вдигна до към 38 градуса засега, има и нощна кашлица.
Дали може да се прецени, че лекарството не е правилно? Случвало ни се е веднъж преди така връщане на симптомите, но после детето се излекува бързо. Дали пък не е влошаване, което ще мине после само..И сега не зная, какво да направя - няма как хомепатът да го прегледа, а друг хомеопат вероятно няма да го прегледа без първоначално интервю....Направо съм в безизходица.. Благодаря!

# 622
Така, като чета, това ви е около пети ден. Заведи детето на кръвни ПКК, дкк,црп,суе.

# 623
Пак звънете на хомеопата с пълно описание какво се случва и емоциите на детето

# 624
Ето, тук съхранявам моите лекарства, събирани в годините.
Скрит текст:
...
И моите са в кутия от уиски Grinning
Но аз и нея съм увила във фолио, стои в затворен шкаф нависоко. Не съм опаковала всяко от тях във фолио.

# 625
да
Здравейте,искам да попитам,може ли да се съчетава рейки със хомеопатия. Или трябва да избера или едното или другото. Препоръчайте ми добър хомеопат в Пловдив. Благодаря предварително!

Аз пак да попитам

# 626
  • Бургас
Според мен няма  проблем, аз не бих се притеснявала.

# 627
Хомеопатите по принцип избягват две динамични лечения (извън алопатията), не за друго, а защото не получават адекватна обратна връзка дали хомеопатичното лечение е повлияло, или другото лечение. Въпрос на преценка.

# 628
Жар_птица
Нищо не генарилизирам аз. Констатирам само на база на вашето изказване.
Даже ви предложих какво да проучите. Даже ви казах, че ХЛ са реално енергията на изходното вещество. Simple Smile Химически са гола вода Simple Smile нито сепията съдържа сепийки, нито натриум муриатикум и солен Simple Smile

# 629
Здравейте. Следя с голямо любопитство всичко, което споделяте относно опита Ви с хомеопатията. Затова ще се радвам да чуя мнението на специалистите.
Детето ми е на 4 год и от около 2-годишно го лекувам с класическа хомеопатия, разбира се след консултация с хомеопат. Но от приблизително 3-4 месеца възстановяването става много бавно, да не кажа почти невъзможно. Борим се с кашлица, тъкмо се успокои и започнем да намаляваме приемите и пак се засили. Следователно пак увеличаваме приемите или сменяме лекарството. И така вече повече от 3 месеца. Нормално ли е това състояние и тази честа смяна на лекарството? Не си спомням вече от кога не съм давала конституцията, тъй като постоянно се борим с кашлицата и така и не стигаме до конституцията. От толкова месеци детето всеки ден е на някакво лекарство.

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 22:10 от FBID1682073186

Общи условия

Активация на акаунт