КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 67 949
  • 831
  •   2
Отговори
# 630
Здравейте. Следя с голямо любопитство всичко, което споделяте относно опита Ви с хомеопатията. Затова ще се радвам да чуя мнението на специалистите.
Детето ми е на 4 год и от около 2-годишно го лекувам с класическа хомеопатия, разбира се след консултация с хомеопат. Но от приблизително 3-4 месеца възстановяването става много бавно, да не кажа почти невъзможно. Борим се с кашлица, тъкмо се успокои и започнем да намаляваме приемите и пак се засили. Следователно пак увеличаваме приемите или сменяме лекарството. И така вече повече от 3 месеца. Нормално ли е това състояние и тази честа смяна на лекарството? Не си спомням вече от кога не съм давала конституцията, тъй като постоянно се борим с кашлицата и така и не стигаме до конституцията. От толкова месеци детето всеки ден е на някакво лекарство.
Здравейте! Целта на хомеопатичното лечение е да "заздравим" конституцията, тоест човек да стане по-адаптивен към заобикалящата го среда (патогени, емоции и т.н.). Продължителната кашлица се разглежда като хронично състояние, тоест се лекува конституционално или миазмично при нужда. Фактът, че ефектът от ХЛ е само временен, означава, че е засегнат само повърхностен слой (симптоматично лечение на кашлица) или лекарството не е правилно подбрано, или потенцията, или дозата, или има нужда от по-дълбинно лечение. Ако състоянието не е твърде остро, няма нужда от междинни ХЛ. Възможна е и още една причина: негативна поддържаща или подбуждаща причина (обикновено свързана с емоционалния свят: например чест конфликт в детска градина, училище, семейство)

# 631
Здравейте, бременна съм и имам превантивна терапия за контракции. Докторката ми каза Magnesia .. 9ch, но просто съвсем забравих Magnesia phosphorica ли е, понеже прегрежда и детето ми и просто изключих. Разреждането помня, но останалото не. Благодаря.

# 632
  • Русе
Здравейте, бременна съм и имам превантивна терапия за контракции. Докторката ми каза Magnesia .. 9ch, но просто съвсем забравих Magnesia phosphorica ли е, понеже прегрежда и детето ми и просто изключих. Разреждането помня, но останалото не. Благодаря.
Само забележи колко лекарства има, започващи с магнезий. Докторката класически хомеопат ли е?

# 633
Здравейте, може ли да ме посъветвате дали класическа хомеопатия би помогнала за упорита staphylococcus aureus инфекция. Бременна съм и вече пих антибиотик, но след само седмица отново се появи.
Както и ако някой може да препоръча класически хомеопат за София, който се занимава и с възрастни, защото тези, които откривам от тук са педиатри и имат часове за след 2 месеца.

# 634
Здравейте, може ли да ме посъветвате дали класическа хомеопатия би помогнала за упорита staphylococcus aureus инфекция. Бременна съм и вече пих антибиотик, но след само седмица отново се появи.
Както и ако някой може да препоръча класически хомеопат за София, който се занимава и с възрастни, защото тези, които откривам от тук са педиатри и имат часове за след 2 месеца.
Да, на мен ми помогна, също бях бременна!

# 635
Класическият хомеопат е хомеопат. Той не педиатър, хирург, УНГ т.е. извън времето, в което е хомеопат може да е каквото си иска, но когато и хомеопат се придържа към принципите на кл.хомеопатия и другите му специалности нямат отношение. Добре е, ако му помагат и дано не му пречат.

# 636
Тези хомеопати, които се занимават с деца вероятно са педиатри, които са карали курс по хомеопатия, но това не са класически хомеопати.
Наскоро чух, че в медицинските университети ще се изучава и хомеопатия 1-2 семестъра, та (ако е вярно) представете си след години, колко много хомеопати ще има. Grinning

# 637
Да, вярно е! В МУ София има такъв курс  но е по желание. Не е част от програмата.

# 638
Ми фармацията си търси ниша. За съжаление.

# 639
Но има и изключения - хомеопатът, при когото съм аз, е педиатър и класически хомеопат.
Просто трябва да се информираме първо.

# 640
Но има и изключения - хомеопатът, при когото съм аз, е педиатър и класически хомеопат.
Просто трябва да се информираме първо.
Винаги има изключения! Дано медицинските познания му помагат в прилагането на КлХ! Моят опит с лекар хомеопат е лош. Много лош. Радвам се, че само ме провокира да търся друг, а не ме отказа.

# 641
  • Бургас
Ако хомеопатът е умен и отдаден на работата си медицинското образование може само да му помагне. Познавам и двата варианта хомеопати с образование и медицински опит - класически хомеопати и "хомеопати".

# 642
Препоръчайте ми добър хомеопат във Пловдив.

# 643
Никой ли? Няма ли хомеопати в Пловдив? Останах със впечатление,че повечето хора се лекуват с хомеопатия.Ако не може тук,пишете ми на лични.

# 644
  • Варна/Благоевград
Здравейте , дъщеря ми ходи на ясла от ноември и до скоро се разболяваше по веднъж в месеца само с хрема ,която минаваше за два три дни . Последният месец и половина обаче се разболя , беше две седмици вкъщи ,отиде за 4 дни пак се разболя ,стоя вкъщи 3 седмици и сега след два дни на ясла е пак хремава . Бихте ли ми препоръчали къде да я заведа във Варна при хомеопат ,който се е справил добре с повдигане на имунитета на детето ви  и от който сте доволни ?
Никога не съм използвала или ходила при такъв специалист и не знам какво да очаквам ,но имам надежда ,че може да помогне

Общи условия

Активация на акаунт