КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 67 883
  • 831
  •   1
Отговори
# 720
Как процедирате когато няма ефект от предписано лечение? Колебая се да отида при същия лекар и да дам отново 150лв или да търся друг. И след като вече са ми определили типа и са изписали дадено лекарство, дали и всеки друг хомеопат няма да изпише същото?

Минала съм през това, задължително съм  казвала на хомеопата, че няма ефект от лекарството или, че не се чувствам добре и съм правила  втори път консултация, винаги са ми сменяли лекарството.
Друг е въпроса, че са започвали да ме убеждават, как не можело като с магическа пръчка, как трябвало време, как съм имала прекалени очаквания и затова съм съботирала лечението, как хомеопатията лекува на съвсем друг принцип и т.н. В такива случаи съм сменяла хомеопата.

# 721
Как разбирате, че "няма ефект" дадено лекарство? Да, наистина, при хронични заболявания няма как да видите мигновен ефект. Аз имам алергия, която за пръв път отключих след раждане (на 27 години) и през такива кризи съм минала, че ако не знаех, че е нормално, да съм се отказала на мига. Разбира се, всяка криза ("липса на ефект") се обсъжда с хомеопата, той решава как да процедира, но е факт, че принципът на лечение с хомеопатия е различен от този на стандартната медицина, където пиеш едно хапче, намажеш се с кремче и хоп - потискаш симптомите и си мислиш, че си добре. Да, ама не! Та...след толкова тежки кризи, които съм имала (близките ми бяха категорични да се отказвам, че тоя хомеопат ме е увредил и т. н.), но хей ме на - оправих се и 12 години бях "като нова" - не се върна алергията ми. После обаче пак забременях, родих (изглежда от срив на имунитета) и отново се задейства. Пак, по същия начин, малко по-бавно се случиха нещата, но вече съм добре! Приключих с раждането на деца Smile и се надявам всички алергични дертове да са ми в миналото.

А този хомеопат, 150 лв. да взема, май го е обърнал на бизнес? Това може би е за първото интервю?
Моят хомеопат е един от първите, много е добър, опитен, доказан и за щастие не е алчен! Взема много по-малко. Той просто иска да помага на хората. И на всички, които ще ми пишат сега на лични, искам да кажа, че трудно приема нови пациенти, тъй като е много претоварен (по обясними причини)! Simple Smile

# 722
Като повдигаме въпроса за цените бихте ли споделили какви цени ви взимат?

# 723
Не би трябвало да е при всяко ходене. Първото е такава цената заради хжмеопатичнато интервю. Ама пак си е скъпо, де, доста. Но следващите са проследяване.
А да питам, как преценихте, че нама ефект?
Кога започнахте лечение?

# 724
Водя детето взима ни 30 лв

# 725
60лв.за Пловдив, доскоро беше 50
Първичният беше, ако не се лъжа 70лв., но това преди 2г.
Честно казано имало е случаи, в които да ходим по два пъти месечно(за малко дете)и като се насъбере и ми идва скъпо. Обаче като слушам колегите как водят болните деца по специалисти, където само прегледа е 50, а после се почват антибиотици, пробиотици, сиропчета, капки и става оле-мале.
НО ако гледаме само финансовата страна. В никакъв случай да не се чете като сравнение кое е по-добро за индивида, то е ясно.

Последна редакция: пн, 23 май 2022, 16:35 от Г-жа Шантал

# 726
80 първичен

# 727
70 първичен, 40 лв прегледите. Моето дете след 3 дена на ясла е болни, с висока Т и кашлица. Днес в 19ч имаме час при хомеопата. За първи път ще ни е (след интервюто де).

# 728
Как разбирате, че "няма ефект" дадено лекарство? Да, наистина, при хронични заболявания няма как да видите мигновен ефект.
Аз нямам очаквания за напълно изчезване на оплакванията, просто симптомите ми са измерими, както и резултатите от изследванията, така че напълно обективно може да се каже дали има някакво повлияване. Предупредиха ме да се наблюдавам внимателно и да очаквам каквато и да е промяна, намаляване или обостряне на симптомите, или поява на нови, дори необичайни настроения, мисли и тн. Такива нямах нито в посока подобрение, нито влошаване. Лекарството ми го изписаха за месец и половина и толкова съм го приемала досега.

Наистина 150лв е цената с хомеопатично интервю, вторичен преглед сигурно ще е 80 примерно, което пак ми е скъпо и не съм сигурна колко пъти мога да си позволя да отида без да има резултат. Вероятно ще посетя същия лекар още 1-2 пъти преди да търся друг.

# 729
Здравейте, може ли съдействие. Тотално зле съм да не разбера как да давам на детето хомеопатията. Не разбирам в рецептата какво в това “4 -> 3”. От 4 пъти на ден х 3-4гр, при подобрение минаваме на 3 пъти на ден х 3-4гр може би…. Тотално се шашардисах и не разбрах. Не каза за колко дни.

# 730
4 дни, 3 пъти на ден по 3-4 гранули в малко вода
Това пише на рецептата ви

# 731
4 дни, 3 пъти на ден по 3-4 гранули в малко вода
Това пише на рецептата ви

Много Ви благодаря!

# 732
Здравейте, сина ми си навехна крака, беше с оток и синина и започнах да му давам арника. Въпросът ми е колко време може да я приема? Има ли значение от коя точно? Как се спира?

# 733
Утре ще звъня на хомеопата, но ме гложди. За първи път провеждаме лечение с хомеопатия , при остро състояние. Детето ми на 2.7г е с Т и кашлица от неделя. Понеделник вечерта бяхме на преглед при хомеопата ни, назначи по-горе каченото от мен лекарство. Понеже прегледа беше късно вечерта, тя каза да дадем в 20 часа 4 гранули и след три часа докато спи да го събудя за още 4. Така и направихме. Да речем понеделник е първи ден, днес е трети. Подобрение виждах от гледна точка на това, че едва днес през деня не е вдигал Т, поддържаше 37.2, като варираше между 36.9-37.2. Да ама сега пак започна да вдига 37.8. Чудя се дали е нормално толлова дни с Т, утре ще й звънна. Като аз на детето за Т не съм давала нищо, беше с 38.8 първите две вечери и сам я смъкваше за няколко часа.

# 734
Здравейте, сина ми си навехна крака, беше с оток и синина и започнах да му давам арника. Въпросът ми е колко време може да я приема? Има ли значение от коя точно? Как се спира?
. Аз съм давала 9 СН, само Арника обаче няма да оправи отока. Но Класическата хомеопатия противоречи на такъв тип лечение, затова тук няма да получите отговори.

Общи условия

Активация на акаунт