ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 21 967
  • 772
  •   1
Отговори
# 120
Evche, аз каката я кърмих само 4 месеца, като разбрах, че съм бременна спрях, и пак увиснаха малко ( и моите не са големи)... Сега пак кърмя бебето, и макар да са набъбнали, виждам, че положението не става по добре,а напротив.. днес даже ММ след работа ги друска и им се кефи.. на мен хич не ми е гот, но какво да се прави.. на коментари по темата не дължиш никакви обяснения, даже може да добавиш, че не е нейна работа (аз бих, не търпя да ми се месят, още повече за лични неща)

Като цяло е просташко да коментира такива неща, мисли си, че ми прави услуга, дава съвет, а всъщност единствено ме обижда. Аз пък казах, че ще си направя операция и я скандализирах много Joy
Ами така е, ще трябва да свикнем с промените, на някой корем, на друг бедра, гърди... Ако не от раждането, то с възрастта нещата се влошават. Неизбежно е, ама смятам пък че и така сме си хубави!

# 121
Аз мисля, че промяната не е само от кърменето, но от бременността като цяло. С малки гърди съм, кърмих 10 дни само, на 27 съм и въпреки това има някаква промяна. Качих 18кг, не е малко и според мен и това влияе. Остават ми да сваля пустите 5кг, но не мога да се мотивирам вече цяла година. Аз и преди мислех за импланти и чаках само да родя, за да има някакъв смисъл от тях, та мисля скоро да ида на консултация да видя какво ще ми препоръчат.

# 122
А след второто раждане сега как съм нацепена яко ако знаете... Като зебра съм от стриите... Но като си видя съкровищата, да ви кажа хич не ми пука.. слагам роклята, връзвам косата и излизам с двойната количка за породени да се разхождаме Simple Smile смятам да направя каквото мога по въпроса, разбира се, но не ми е фикс идея.. от изстрадали мами знам, че кремове не помагат, по скоро слънце, даже и солариум в умерени количества, правилно хидратиране, хранене и физическа активност. Ще опитам всичко, само да му дойде времето Wink

# 123
Радостче,за новопоявили се стрий има някакви шансове,но за стари такива мисля с традиционни методи няма шанс. Нося си ги от както в пубертета станах от 30 на 40 кг. за кратко време. Това си е белег.
През двете бременности не се появиха стрий,но втората определено се отрази на тялото ми. Качих 10 кг. Свалих седем и до там. Сега съм 47. Корем особено след хранене все едно съм в пети месец. Целулит също си имам.  А гърдите,еми изчезнаха. Кърмих месец-два,но още на петия ден забелязах,че намаляват. И така от малки,но добре изглеждащи сега са почти никакви и ужасно грозни🙄😁. Добре,че ММ не е цицоман. Нямам време за тренировки,а и никога не съм тренирала,но все пак се надявам до другото лято да съм се постегнала тук,там. Ако ли пък не вече са ме взели,няма да ми прави рекламация след толкова години😊

# 124
  • София
не ми е комфортно печените чушки да се развяват свободно в жегата. Но при мен положението е страшно. Преди като бяхабпо-стегнати ходех без.
Ох, Силвър, извинявай но това много ме разсмя! Ами, сравнението е брутално реално! И моите са като печени чушки и то още преди да имам дете. Бях надебеляла много преди години и от тогава увиснаха и все са си така. Даже като гледах снимки от една екскурзия малко след рд на детето, изглеждат като балони с вода излезли над сутиена. Ужас! Иначе се каня да ходя на мамолог, ама сигурно на есен. Още суче през нощта, даже се чудя как има като аз съм на диета! Е, добре си хапвам де. Не съм останала гладна.
На нас ни предстои пътуване и там, където ще ходим има басейн. Взех си цял бански от Декатлон за 13 лв., да не ми се виждат стриите по корема, чее съм "тигрица", както някоя от вас беше писала още докато бяхме бременни. За жалост е без чашки и банели и леко ми теснее на гърдите, но като за 5 дена става.

# 125
Важното е да сме живи здрави всички вкъщи.. а другото, все някакси ще се нареди. Аз сега си намазвам една филия със сладко и сирене.. Като попораснат децата ще ги взимаме с нас на фитнес и ще отслабваме. Аз чакам момента куклата вкъщи да порасне да я водя на народни танци, ама има време Wink първо да проходи, после зъби, след това еди какво си.. Аз си нямам кг в повече от преди да забременея, но целулит да..

# 126
  • WonderLand
Магси, за мен това е реалността, ужасни са, даже ММ не искам да ме вижда. Стриите не ме притесняват, те и без друго са под линията на бикините и са все покрити, та само ние с ММ знаем, че са там.

# 127
Аз след първото бях супер слаба. Сега свалих, но имам още 3-4 кг. Имам малки гърди, та няма какво чак толкова да увисне. Стрии нямам за радост и корема ми се прибра доста, но на краката имам да свалям. Целулит имах и преди. Като си сваля, изчезва.
Приеха ни на ясла. Не знам , да се радвам ли, да плача ли. Другата седмица ще подавам документи и ще говоря с директорката за възможен най-късен срок. Зимата няма да я пусна определено, ако ще и да загубим мястото.

# 128
Аз искам да попитам какви са реално изискванията за ясла? Някои казват, че трябва да е научено детето на гърне, и да умее да се храни само.. други ми казват, че предпочитали от яслите да са с памперс, а за храненето ги нареждали на столчета, минават с по една лъжица и кой колкото изяде, не се занимават поотделно със всяко дете да се нахрани качествено.. и съм в чуденка много...

# 129
Суетността изчезва, когато осъзнаеш, че няма да си вечно млада Stuck Out Tongue Winking Eye
Радостче, нас не ни искат на гърне за октомври - ноември. Но моят съвет към всяка мама е да си гледа детето, ако има как. Ако ММ можеше да ни издържа с неговата заплата, щях и втората година да си ги гледам, но нямам избор.

# 130
Аз хич не искам да я пускам, обаче покрай бебето не мога да смогна.. толкова ми е тъжно, че не мога да и обръщам достатъчно внимание.. ако имаше кой да ми помага щеше да е друго..

# 131
  • WonderLand
Радостче, изобщо не си го представям как се случва всичко при теб, та тя какта ти е още бебе. Мен лично това с яслите много ме плаши, ММ няма как да ни издържа само с неговата заплата, пипаме по малко и от спестяванията за жилище, но предпочитам така, отколкото да си пратя детето някъде, където ще ми го гледа някой непознат незнайно как. Хем вече ми идва много в повече и искам да поработя, хем не мога да се откъсна от майчинството.

# 132
И аз съм в голяма драма за яслата. Страх ме е, че ще я тормозят, казаха ми че някои деца хапят други и тн. Също ми казаха, че някои деца изоставали в развитието там. Нашата не ходи на гърне и не може да яде сама.
Страх ме е също така заради коронавируса, ще трябва да се върна на работа, а може и беба да го донесе от яслата. Едни близки роднини в момента са в болница с ковид и са много зле. Децата им са тинейджъри и трябва да стоят сами вкъщи две седмици. Ами ако ние с мъжа ми влезем в болница кой ще ни гледа детето. Тя не може да стои сама. Лошото е че майка ми е директор на градина, казва че не я ли пусна сега губим мястото и догодина няма да има места, а тогава вече ще трябва да се върна на работа.
Помрънках си, нещо ме е подгонила яка депресия, само за тези неща мисля, съчетано с промените в тялото ми, за които писах по-рано, просто ми иде да се гръмна Sad

# 133
Нашата нали ходи на градина (независимо, че се лекуваме 3 седмици вече вкъщи), като ходим на частна, но сме приети и за държавна. Като ходих юни да я записвам директорката на държавната ми обясни следното - започване между 15.09 и 15.11, като в началото на септември заявяваш кога, започват по 3 деца на седмица макс. Изискване - да е виждала гърне, понеже ги слагат по няколко пъти на ден, но не да е свалила памперса. Да може да пие от чаша, защото друго няма. 25 деца, 2-ма човека, 30 мин, е, няма как да ги храня кой знае колко. Определено с лъжицата (както стана ясно), докато започнат сами. За вървене нищо не каза, но според мен се подразбира. Сега за частната - никакви условия - не ходи, няма зъби, яде пасирано. Предложиха ми и проходилка, гледа си я мед.сестрата по цял ден (от сутрин до вечер персонално). Че се разболява, разболява се, но не мисля, че градината ми е виновна. Тя не спира да лапа всичко (заради глупавите зъби), е, нормално, те ги вадят и навън, нормално бебе с неукрепнала имунна система, като излапа всичко да се разболява по-често.

# 134
  • София
Нашата нали ходи на градина (независимо, че се лекуваме 3 седмици вече вкъщи), като ходим на частна, но сме приети и за държавна. Като ходих юни да я записвам директорката на държавната ми обясни следното - започване между 15.09 и 15.11, като в началото на септември заявяваш кога, започват по 3 деца на седмица макс. Изискване - да е виждала гърне, понеже ги слагат по няколко пъти на ден, но не да е свалила памперса. Да може да пие от чаша, защото друго няма. 25 деца, 2-ма човека, 30 мин, е, няма как да ги храня кой знае колко. Определено с лъжицата (както стана ясно), докато започнат сами. За вървене нищо не каза, но според мен се подразбира. Сега за частната - никакви условия - не ходи, няма зъби, яде пасирано. Предложиха ми и проходилка, гледа си я мед.сестрата по цял ден (от сутрин до вечер персонално). Че се разболява, разболява се, но не мисля, че градината ми е виновна. Тя не спира да лапа всичко (заради глупавите зъби), е, нормално, те ги вадят и навън, нормално бебе с неукрепнала имунна система, като излапа всичко да се разболява по-често.
В коя градина ви приеха?

Общи условия

Активация на акаунт