ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 006
  • 772
  •   1
Отговори
# 195
При нас беше също уж нещо леко като бронхеолит, ама сега като чета на снимка че се виждало, нашата снимка беше чиста. Личната изписа инхалации, пулмоложката каза - не, само със сироп ще мине. И действително ден по-късно кашляше 2 пъти на ден. Аз давам ксимебак с лъжица, беше вкусен. Сега зината не го хареса много, но го ядеше пак с лъжица, не съм го смесвала. Na_na, вие ако сучете още не можеш да го излъжеш с млякото, но действително сокче, пюре, пробвай, важното е да стане. Аз да ви се оплача, на моята мадама и изби първи горен зъб в сряда (вече не е вампирче), вчера се показа целия хоризонтално и излязоха леки сополчета, които не текат, а съхнат в носа, не ги смърча, дали това са сополи от зъби? Сложих хомеопатични капки, които ми предписа пулмоложката и снощи и днес, дано да не се разболява. Снощи спа цяла нощ, не смърча, нищо не тече, но като се събуди пак имаше сухи сополи в ноздрите, които се виждат. Не е от сух/влажен въздух, спахме на отворено вчера.

# 196
Здравейте, моят юнак кашля направихме снимка бронхиолит и изписаха АБ, казаха ако го повръща най добре венозно в болница да не стане по сериозно. И такава пробвах днес със спринцовкстс и последни 2 грама по върна както се и съмнявахме
Та въпроса ми е как мога да му го давам без да ми повръща, че в болница пак не ми се лежи.
Мисля с малко пюре да опитам незнам вече той предимно цока..
Аз когато давам антибиотик винаги й давам синкванон пробиотик. Хубав е и ми беше препоръчан от лекар при антибиотик.

# 197
Още един глас от мен за Синкванон, много хубав пробиотик! С него преборихме навремето чревна кандида на баткото и педиатърката каза, че е от най-ефективните, особено при прием на АБ.

# 198
Здравейте,
бях писала за скърцането със зъби, щом избиха двата и престана да го прави.
Забелязвам,че си чеше ушето с пръстче. Признавам,че не успявам да ги почистя добре с клечка. Дали е от това, или е възможно да и станало някакво възпаление? Симптоми като болка, температура няма. Моля, споделете вие как почиствате ушите.

# 199
И нашата бърка в двете уши, особено като се ядосва, сърди, тръшка.. И аз се надявам да няма проблем с това. Аз да ви кажа за нашите сополи - спряха, или поне така си мисля. Хомеопатките ще ги слагам и днес.

# 200
Аз открих,, топлата вода,, с пюре го усеща и трудно го приема, ноо с така полезното 😑данонино няма никакъв проблем. Батко му ядеше и реших да го смеся с АБ и даже не разбра. Днес вече почти не кашля тоя антибиотик Ксимебск е вълшебен.

# 201
Момичета, току що уцелихме един ръб.. мястото побеля.. тя студено не търпи, идеи какво да правя? Тая дебела глава за пръв път по сериозно я удря... Даже като чух звука, реших, че ще е спукана, за щастие не е...

# 202
Аз лъжица и олио. Най-много да остане синьо. Ние така си ходихме седмица със синя буза, после седмица със синьо око.. Вече не се трогвам на удряния, освен ако няма кръв от някъде (по възможност да не е уста или нос), вече и такива случаи имахме.

# 203
Аз имам супер голяма параноя малкото да не падне. Ходя след него постоянно /съответно нищо не  ога да свърша из къщи/. Днес падна на плочките Scream Отделно има зачервено на устната, което нямам идея кога е станало Rolling Eyes Ще взема да му купя каска ...

Днес се появиха малки ситни червени пъпчици по ръцете и гърба. Сигурно от горещините. С какво да ги мажа?

# 204
За претоплени - аз с нищо не мажа, просто не я обличам много на следващия ден. На мен редовно ми я връщат от яслата или на врата или някъде другаде с такива.

# 205
Maia, ако е от претопляне с нищо не мажи, ще си мине за два-три дни. По-леко облечено и така. Ако от нещо конкретно е раздразнена може с Джинджира Алба бебе или има едно мазило на А дерма за раздразнена кожа, аз го ползвам ако нещо под пелените се е спарил или прежулил от лепенките на колана на памперса

# 206
  • София
Не е нужно да мажеш с каквото и да е. Аз го къпя по два пъти на ден само с вода, може да почистваш с тампонче с лайка или физиологичен разтвор няколко пъти на ден. Също често го държа без тениска, гол до кръста. При нас редовно се появяват, защото е доста топло и въздуха е влажен.
За удрянето...моя човек редовно си пада на главата предимно на плочките по тротоара. Цялата глава е на кървави отпечатъци от плочките...последните няколко пъти даже не се разплака...явно свиква. Разбира се не пада от цял ръст.. примерно навел се е и се накланя напред..уж се подпира, ама се изпуска и бааам ...отпечатък...
С нищо не мажа, защото не ми позволява, но съм чувала, че с олио трябва да се маже, за да не се подуе.

# 207
Мадамата сутринта се превъртя от спалнята (от 40 см), отдавна не го беше правила, тя си слиза по редовния ред, знае как, слиза по 1 млн пъти на ден, рева 20 секунди, почервеня начелото лъжица, олио. Като го гледам не е нещо чак толкова червено, нито ще се надуе, нито ще посинее. Но да, аз като проучва казаха веднага лъжица +олио. Някой мажат и с арника. Аз лично само с олио.

# 208
  • WonderLand
Изобщо с нищо не мажа, моя е постоянно ожулен, одраскан, главата често си удря. Ако се надуе - минава, ако се ожули - минавя. Това е част от детството, следващите години ще е вечно ударен, не виждам смисъл да го мажа с някакви неща само заради това.

# 209
  • София
Това с олиото се оказа много вярно. И нашето дете си удари главата в едни камъни, приятели казаха бързо да го намажем с олио и нямаше синини.

Общи условия

Активация на акаунт