ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 934
  • 772
  •   1
Отговори
# 465
Мами, да ви се похваля - както плюехме и пюре за 8+ месеца, така изведнъж проядохме всичко и по много. Бяхме за няколко дена на море с ол инклузив и понеже храната беше разнообразна, вкусна и без подправки, им давах след като вече са яли, да опитват от всичко. В момента ядат мляко сутрин и каша вечер, а всичко останало - закуска, обяд и следобедна, е на обща храна.
Ние все още спим по два пъти дневно, но те стават в 6 и лягат в 7-8. Мисля ако всичко е наред, да тръгваме на ясла в началото на ноември.
Има ли мами махнали дневните памперси?

# 466
Аз отбих окончателно преди десетина дни. Заспива със сок, а през нощта давам айрян. По-нататък мисля вода да давам през нощта. И моя беше много пристрастен и не виждах как ще стане, но постепенно започна да приема другите опции без драми. Може би порасна и сам си реши ли, не знам и аз. Както беше супер пристрастен и изведнъж нямаше проблем. Странна работа Rolling Eyes и така и не разбрах как точно стана. Малко ми е мъчно сега. На всичко отгоре имаме хрема и тримата вкъщи Scream

# 467
Мая след като го отби не спря ли да се буди нощем? Или пак се буди толкова често?

# 468
  • WonderLand
При нас кърменията са вечер преди сън, ношем ако се събуди, което не е всяка вечер, и сутрин ако е гладен, което пак не е всяка сутрин. Иначе през деня напоследък започна пак да търси, че и блузата да ми вдига, но го разсейвам с нещо. Иначе от доста време спи само веднъж на ден между 2 и 4 часа, стига му толкова сън, не му е малко.

# 469
  • София
И аз се мъча да отбивам, засега от три дни махнах следобедното кърмене за приспиване, и, разбира се, той спря да спи. Първия ден не заспа изобщо, втория го приспа свеки в 16:30, когато аз вече бях изтрещяла, днес го изкарах с количката и спа 30 минути. Та при нас без кърмене, няма и спане ( не че преди това много имаше ), ама да му мислят в яслата след десетина дни 😆 Засега остана вечерното приспиване и нощем колкото пъти се събуди. А тях как ще ги махам, идея нямам!

# 470
На нас ни остана кърменето за приспиване вечер само. Навремето съжалявах, че не мога да кърмя на всяко мрън мрън, защото повръщаше много, но сега май виждам положителна страна Simple Smile
Аз се замислям кога да пробвам да махна дневния памперс. На баткото точно на тази възраст го махнах, но той проходи много по-рано и беше супер стабилен вече и пишкаше направо прав. Сега малкия като ми проходи преди няколко седмици нещо не ми се вижда още добра идея, защото искам и него да науча направо прав да пиша

# 471
  • София
Явор проходи преди пет месеца, много е стабилен, но нито правя опити да махам памперс, нито даже да сяда на гърне. Като навърши две , тогава ще го мъча, ако до тогава не е дал сам знак.
За кърменето, много исках да го отбия вечв, ама като не му е комфортно на детето, ще се приспиваме така още малко. Само за сън търси.., но нощем сме си закачени перманентно, което всъщност е това, което ми тежи. Пробвах го няколко пъти без сукане...е реве до припадък и то тъжно тъжно. Само в колата или в количката заспива. Здраве да е,все ще стане рано или късно.

# 472
  • WonderLand
За памперсите и аз като ditmade. Гърне не е виждал, нямаме такова и нямам намерение да вземам за ежедневна употреба, направо на тоалетната ще го уча, но това ще е най-рано на 18м, ако е дал знак, че е готов изобщо. За сега от време на време казва ако се е изакал, но не всеки път.

# 473
И ние сме в застой с гърнето. Случва се сутрин да върши работа в него, друг път става, гърнето е празно и след 5 минути ака в памперса Frowning1
Лошото, е че свекърите всеки ден като звъннат питат до къде сме с гърнето, а аз да си призная понякога хич не я и слагам. Ама той свекъра беше и много притеснен защо бебето на 3 месеца не лази, така че явно хората не са в час.
Ние още спим по два пъти на ден. През ноември и аз ще я пускам на ясла, как ще се справят с това спане не знам.
Онзи ден се видяха с братовчед й, който е на почти 5 години. За секунди не ги гледахме и той я е бутнал нарочно, явно ревнува баба си и дядо си, че вече вниманието не е изцяло за него. Тя много жално плака, не че се удари, просто се изплаши, защото искаше да си играят, пък той... Много ме е страх, че и в яслата така ще я бият и няма да има и кой да я успокои Sad

# 474
Мая след като го отби не спря ли да се буди нощем? Или пак се буди толкова често?

Буди си се както преди, 1-2-3 пъти. Според мен кърменето и буденето през нощта нямат общо. Просто все още не могат да преминават през фазите на съня и им трябва помощ.

# 475
  • WonderLand
И ние сме в застой с гърнето. Случва се сутрин да върши работа в него, друг път става, гърнето е празно и след 5 минути ака в памперса Frowning1
Лошото, е че свекърите всеки ден като звъннат питат до къде сме с гърнето, а аз да си призная понякога хич не я и слагам. Ама той свекъра беше и много притеснен защо бебето на 3 месеца не лази, така че явно хората не са в час.
Ние още спим по два пъти на ден. През ноември и аз ще я пускам на ясла, как ще се справят с това спане не знам.
Онзи ден се видяха с братовчед й, който е на почти 5 години. За секунди не ги гледахме и той я е бутнал нарочно, явно ревнува баба си и дядо си, че вече вниманието не е изцяло за него. Тя много жално плака, не че се удари, просто се изплаши, защото искаше да си играят, пък той... Много ме е страх, че и в яслата така ще я бият и няма да има и кой да я успокои Sad

Как пък няма да давам обяснение на свекърите за детето и гърнето. Това е лична работа, когато е готово детето тогава. Пък такива притискащи укорителни въпроси хич не търпя и обикновено реагирам бурно. Отделно не разбирам тоя масов зор детето да ходи на гърне от 6м, като то до доста по-голяма възраст не умее да разчита сигналите на тялото си, не разбира съвсем какво се случва, знае да се изпишка като му се допишка и да се изака като му се доака. Останалото е умение на родителя да нацелва момента и детето реално няма прогрес, то ще си свърши работата където и да е, просто родителя става по-добър, което за мен е излишно упражнение.

# 476
Питах за гърнето, защото свекървата е на гости и само повтаря как памперсите спарват дупетата и как нейния син от 6 месечен бил оставен гол да си пишка на воля Grinning 
Иначе ние слагаме бебки на гърне след ядене от време на време, но идеята е да свикнат, а не да махаме памперси.

# 477
Питах за гърнето, защото свекървата е на гости и само повтаря как памперсите спарват дупетата и как нейния син от 6 месечен бил оставен гол да си пишка на воля Grinning 
Иначе ние слагаме бебки на гърне след ядене от време на време, но идеята е да свикнат, а не да махаме памперси.

Хаха, аз съм пословична с отношенията със свекървата, ама явно не съм сама. Иначе и аз така я слагам, колкото да свиква и да знае за какво се ползва. Педиатърката онзи ден също ми каза как трябвало да я оставям да си ходи без памперс вече (т.е. да пикае на всякъде) и да съм слагала преди и след сън и преди и след ядене на гърне(т.е. да не става от гърнето). И тя е от по-старата генерация,  пък аз съм лоша мама Grinning

# 478
  • София
Хич не ме интересува какво трябва и какво не за гърнето. От опит с баткото знам, че и да го мъча, не е ли готов няма да стане. Пък не ми трябва да свиква. Баткото така и не свикна, просто когато реши да си казва, започна да сяда и на гърнето.

# 479
  • София
И аз хич нямам зор с гърнето, с каката махнах памперсите от раз след 2 годишна възраст, но тя сама си го поиска. Допреди това никакъв успех, въпреки че ходеше на ясла. Та това си е до дете и готовност. Сега малкото го слагам само сутрин, не за друго, а защото след десетина дни тръгва на ясла и поне да е запознат с гърнето Wink

Общи условия

Активация на акаунт