ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 21 951
  • 772
  •   1
Отговори
# 90
Момичета малкия се буди често напоследък. Сега се събуди и имаше засъхнала кръв от едната ноздричка. Преди седмица пак се случи това с нослето. Не е текло кръв, но има кървави суполки. Според вас трябва ли да се притеснявам?

# 91
  • София
Вероятно има разширени капиляри...баткото ми е така от време на време. Правя по един курс от 7 дни с едно кремче, но в момента ми е в София и не помня името. Разбира се, най-добре се консултирай с лекар.

# 92
И каката често й теква кръв от носа, но преди това е ровила в него.  Бебето имаше една вечер Т 37,5-6 , и малко сополи. Гърлото й беше леко червено. Сега пие Изорекс и трябва да слагам Виброцил, ама много се мята и снощи явно съм бръкнала по-навътре и потече малко кръв. Не знам днес как ще слагаме тия капки, а трябва още 5 дни.
И аз като ви чета с тая ваксина... бебка е другата седмица, но ще видя дали е оздравяла напълно и може да я отсроча за една седмица. Иначе е нормално да вдигнат Т към 9-10 ден без нищо друго. Болестите,  които хващат са от падналия имунитет. И каката ми вдигна Т на 14ия ден, педи каза тогава вирус с гърло.
Аз не я слагам на гърне, не желае. Пробвам чат пат, но не иска засега.

# 93
Някой беше писал преди време, че след ваксоната против морбили детето е направило отит, та днес и на нас ни казаха, след преглед, че е с отит. Вече една седмица е болна. Първо температура, после червено гърло, от снощи лека хрема и отит / от няколко дни си дърпа и чеше ушите/. Направо ще се гръмна вече и още 5 дни антибиотик

# 94
Някой беше писал преди време, че след ваксоната против морбили детето е направило отит, та днес и на нас ни казаха, след преглед, че е с отит. Вече една седмица е болна. Първо температура, после червено гърло, от снощи лека хрема и отит / от няколко дни си дърпа и чеше ушите/. Направо ще се гръмна вече и още 5 дни антибиотик
пак щом е 5 е добре, ние нямаме никакви симптоми и на 4 ти ден ни спряха антибиотика и снощи бам пак температура, кръвни в 1 дкк и още 6 дни антибиотик. Общо 10 за едно ухо..

# 95
Да и при нас са 10 дни, днес стават 5дни от първия и днес педиатърът го удължи с още 5 плюс капки за уши и нос + хомеопатия+Авирон. Направо не знам какво още може да пие, по заредени сме от една малка аптека. Яд ме е че не я заведох на уши нос гърло още в първите дни

# 96
Да и при нас са 10 дни, днес стават 5дни от първия и днес педиатърът го удължи с още 5 плюс капки за уши и нос + хомеопатия+Авирон. Направо не знам какво още може да пие, по заредени сме от една малка аптека. Яд ме е че не я заведох на уши нос гърло още в първите дни
ние слагахме само 4 дни капки за нос и уши, давам и витамин ц. Авирон не ми е изписван, но ние имахме само температура от ухото, нищо друго. А и не винаги е показател, при нас точно унг каза да спрем всичко след 4 дни, а не е трябвало и заради това сега още 6.

# 97
ние слагахме само 4 дни капки за нос и уши, давам и витамин ц. Авирон не ми е изписван, но ние имахме само температура от ухото, нищо друго. А и не винаги е показател, при нас точно унг каза да спрем всичко след 4 дни, а не е трябвало и заради това сега още 6.
Да и аз давам витамин ц, надявам се вече да минава. Скорошно оздравяване и на вас

# 98
Антибиотик се пие поне 5 дни, ако не е онзи с отложеното действие. Ушите са коварни много, трябва си АБ за толкова малки бебчета.
Нооо АБ и хомеопатия и Авирон Flushed
Хомеопатията изобщо няма да подейства при АБ... Явно да се презастраховат. Ужас като ви чета, дано скоро минава на всички болнички.

# 99
Антибиотик се пие поне 5 дни, ако не е онзи с отложеното действие. Ушите са коварни много, трябва си АБ за толкова малки бебчета.
Нооо АБ и хомеопатия и Авирон Flushed
Хомеопатията изобщо няма да подейства при АБ... Явно да се презастраховат. Ужас като ви чета, дано скоро минава на всички болнички.

Именно... всичко наведнъж, но го давам след като са го изписали, а и вече много време стана е така. Първите три дни опитахме с Авирон и витамини, но нищо не стана.

# 100
Lilit-63, как сте? Имате ли подобрение? Ние продължаваме да сме болни, днес ходихме и на снимка, няма нищо съответно, но продължава да буха. Антибиотика от 10 дни ни свърши вчера, пуснахме кръвна картина, левкоцитите са паднали, така че поне има някакво подобрение. Личната ни назначи пулмикорт, но аз лично не бих давала без консултация с пулмолог. От 1 дкк в събота ни казаха,че и само със сироп ще изкашля, няма смисъл да правим чак инхалации. Чудя се дали днес да я водя (срещу 55 лв ) при пулмолог или да изчакам до утре. Иначе спираме всичко друго - има си госпожицата сополи още (нали те минавали и с капки и без за 7 дни, та' има време), кашля и това е.

# 101
  • София
Пулмикорт почти винаги имам вкъщи след един много кофти бронхиолит и един още по-кофти ларингит на баткото. Миналото лято кашля един месец, все нищо и нищо му няма сумати антибиотици изпи...накрая с три дни инхалация се оправи. Аз лично, ако доктор каже да го инхалирам бих, но щом са ти казали, че и така ще мине, дано да е скоро!

# 102
Lilit-63, как сте? Имате ли подобрение? Ние продължаваме да сме болни, днес ходихме и на снимка, няма нищо съответно, но продължава да буха. Антибиотика от 10 дни ни свърши вчера, пуснахме кръвна картина, левкоцитите са паднали, така че поне има някакво подобрение. Личната ни назначи пулмикорт, но аз лично не бих давала без консултация с пулмолог. От 1 дкк в събота ни казаха,че и само със сироп ще изкашля, няма смисъл да правим чак инхалации. Чудя се дали днес да я водя (срещу 55 лв ) при пулмолог или да изчакам до утре. Иначе спираме всичко друго - има си госпожицата сополи още (нали те минавали и с капки и без за 7 дни, та' има време), кашля и това е.
Не знам какво да ти кажа, вчера свърши антибиотика, но капките за нос и уши още 5 дни ще ги слагаме. Изглежда по- добре, вече не си дърпа ушите и определено спи по - спокойно. Изби още един предкътник и чакаме последния, адски е надут венеца. Надявам се вече да е добре. Нооооо сега от 3 дни аз съм с кашлица и хрема, а от днес и баща й /нямаме температура или други симптоми на ковид/.Цялата трептя да не й лепнем нещо отново, затова и продължава да пие Авирон. Ще откача сериозно ви казвам. Утре стават 21 дни след морбилито. Тя вече 2 седмици е болна, какво беше това нещо просто нямам идея.
Аз бих я завела на специалист дори и да се налага да си платиш прегледа. Зимата, когато лежахме в болница правихме инхалации и се отразиха доста добре, първо ги предписа педиатър няколко дни в къщи и след това продължихме още няколко дни и в болницата.

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 13:54 от Lilit-63

# 103
Здравейте,
първо бързо оздравяване на всички!
Моята бебка започна да скърца със зъби, само през деня и от време на време. Имаме само 5 зъба, а 3 са в процес на избиване и мисля, че е от това. По време на сън не го прави (изключвам глисти) или според вас трябва да я изследвам?

# 104
Здравейте,
първо бързо оздравяване на всички!
Моята бебка започна да скърца със зъби, само през деня и от време на време. Имаме само 5 зъба, а 3 са в процес на избиване и мисля, че е от това. По време на сън не го прави (изключвам глисти) или според вас трябва да я изследвам?
Моята също го прави по време на зъбеникнене. В началото се шашнах сега знам, че някой зъб ще избива

Общи условия

Активация на акаунт