ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 21 992
  • 772
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Привет!
Нещо не успявам да пиша напоследък, чета предимно.
Честита радост на Радостчето! Прекрасно име носи Невена, наше приятелско дете се казва така и все на хубави хора ми навява асоциации. Да е здрава и усмихната!
Аз винаги гледам с възхита на майките с породени...та даже и разлика 2-3 г. Все си мисля, че аз не бих издържала напрежението, хаха...
Пожелавам на болните бързо оздравяване...никак не искам да идва зимния сезон....
Аз още се моткам с морбили ваксината, може би още 10 дни и ако сме здрави, ще я сложим, че септември каките тръгват на уч. и няма да е удачно.
Като ви чета за сукането, нашата и тя ми подарява 2-3 нощи в месеца и през останалото време си цока нощем. Денем поне мааалко разреди и цока само за заспиване или ако е жадна. Преди пиеше повече вода, напоследък намали, но си пишка.
Имаме успех с гърнето, когато я сложа, защото не успявам да съм редовна....понякога махам памперса и веднага започва да пишка права, не ме изчаква да я сложа....ще се учим.
Денем си е все така непоспалива, прави опити понякога да мине на един сън, но после пак връща втора дрямка...най- тъпо е като заспи след 18-19, после може и до 00 да откара.
Все още не казва нищо, само НЕ, но го казва с тон...кара се....инатливичка е, тръшка се, не си дава играчките, а се сърди ако иска да си вземе нещо на друго дете...пълен комплект маймунджулъци...
Взех и обущета на Зизуу на намаление и са чудесна придобивка , даже имах още -10% за многодетни...та вече щъкаме и навън. Трудно ми е да намеря подходящо място за игра, хем да няма струпване на мами с деца, хем да не е супер мръсно и най-вече да няма пързалки за големи или пясъчник...само там ходи....Навремето каките ги изгледахме в двора на университета срещу нас, пускаха свободно, като малък парк с пейки, липи и кестени , тихо и уютно. Сега с Ковид ограничиха достъпа и ни връщат на входа....
Ще ви помоля да си снимате книжките, които вашите дечковци харесват. Вече обръща повече внимание, даже се захласна по Барбароните и искам да взема още 1-2 нови, но ми е интересно да видя какво най-много харесват вашите.

# 151
  • WonderLand
При нас се върна нощното будене, както си спа 3 месеца по цяла нощ и ето пак е дежурен на цицата...
По цял анощ спим зкаачени...ужас

М да, и ако успея да измъкна цицата почва едно съдене, а бибата започна сам да я отказва нощем. Аз си мисля, че е заспал, вадя цица от устата му, бутам бибата, а той плюе и мрънка да си му върна цицата. И това изведнъж, ще рече човек, че някой ми е сменил детето. Зърната ме болят както в началото.

# 152
Моя поне винаги се е будил нощем, та съм свикнала Stuck Out Tongue Winking Eye Аз успях да махна дневното кърмене за заспиване може би вече две седмици и повече. Последните вечери започна да отказва сам и вечерното кърмене и да си търси направо бибата. Но през нощта буди поне 1-2 пъти. Някои ми казват, че ако спра да му давам да суче през нощта щял да спре да се буди. Но не виждам как да стане да реве нощем, все пак баща му и съседите искат да спят Rolling Eyes
Аз го водя всеки ден на площадки. Много му харесва. Като има деца още повече. Дава си играчките, не е проблем. Той повече се впечатлява от листа, клечки да обира по земята, да гони гълъби и котки.

# 153
  • София
Не е верно,че ако спреш да кърмиш нощем, ще започне да не се буди;)
Баткото ми се буди докато не му излезнаха зъбите...че и сега понякога, а съм го отбила на годинка.

# 154
Моят голям син е на 7 г и продължава да се буди нощем 😂 отбит на 1 г и 2 м Wink за играчките- не настоявайте да си ги дават, не е ок ако не искат. Мъжът ми написа статия по въпроса (той е психолог), ако на някого му е интересно мога да пусна линк

# 155
  • София
За съжаление и след отбиването си се будят. Моят винаги си е сукал нощем, даже напоследък се буди само по 2-3 пъти, което за мен е направо супер! Много обича книжки, особено такива в рими и музикални. Няма как да ги снимам сега, но ще изброя любимите - книжките люшкалки са фаворит - имаме Зайче, Меченце и Котенце, Как заспиват животните на Фют, на Софт прес една поредица - Моето братче, Моята сестра, Моята баба, Моят дядо, а сега са излезли Мама и Татко, Точната книжка - тази, която е 6-12 месеца имаме, но още си я харесва и, разбира се, книжките на кака му, особено малките енциклопедии с капачетата.

# 156
Моят голям син е на 7 г и продължава да се буди нощем 😂 отбит на 1 г и 2 м Wink за играчките- не настоявайте да си ги дават, не е ок ако не искат. Мъжът ми написа статия по въпроса (той е психолог), ако на някого му е интересно мога да пусна линк
На мен ми е интересно 😊

# 157
Съгласна съм, че не бива да се насилва детето да си дава играчките ако не иска. Но когато е на площадка с още деца и всички си вадят играчките и те стават един вид "общи". Всяко дете си взема някоя, която му харесва и така си играят с нови неща. На другарчето винаги е по-интересна играчката. Затова е подходящо да се носят само такива играчки, които са за споделяне. Случва се понякога да има дете, което не си дава играчката, а пък иска да взема на другите и тогава става драма. Даже ми се е случвало да вземат на сина ми играчка и да не му я връщат. Добре е родителя, доколкото е възможно, да обясни, че на площадката се носят играчки за споделяне. Ако някоя е толкова важна и ценна, просто не се носи, а си играе вкъщи с нея.

# 158
Като ви чета и направо настръхвам какво ме чака с играчките.. Аз засега не давам да се пипа нищо по площадките, защото всичко е в устата. Върви за ръка и не пипа нищо, след люлки се бършат грижливо ръце, с деца по площадки не се събираме, достатъчно пипа и лапа в яслата и периодично е болна от това.. Аз съм майка цербер, хаххаа

# 159
  • WonderLand
Аз пък съм точно обратното, оставям го да ходи, катери и пипа всичко, насърчавам го да си дава играчките (не, че много му пука за тях), но не го насилвам. Обяснявам му, че е окей ако някой не си дава играчката и така, гледам да няма драма. Той вече не лапа неща, та не се притеснявам. Обаче обожава да се цапа, и това го оставям да прави. Другите майки ме гледат изумено как го оставям да шляпа в калта, по земята, да се цапа с тебешири, да рови в чакъла и т. н. За мен е окей да го оставям, знам, че в един момент ще му писне. Пера му дрешките и това е.
 Покрай нас има няколко по-големи момиченца, които много се занимават с него, играят, разхождат се. Общуването му се отразява много добре. Малко по-малко започва да обръща внимание и на другите деца. Като се приберем мием ръце, лице, крачета и продължаваме с купона.
За ръчичка обаче не ходи, все се дърпа, пуска се, засилва се, мрънка, а така искам да не се занимавам толкова с количката вече.

# 160
И моята в началото се дърпашв да ходи за ръка и се сърдеше, но когато периодично не и оставях избор се научи. Или в количката, или долу за ръка и за няма и месец и свикна, а беше едно тръшкане и лягане по улиците от гняв....

# 161
Като ви чета и направо настръхвам какво ме чака с играчките.. Аз засега не давам да се пипа нищо по площадките, защото всичко е в устата. Върви за ръка и не пипа нищо, след люлки се бършат грижливо ръце, с деца по площадки не се събираме, достатъчно пипа и лапа в яслата и периодично е болна от това.. Аз съм майка цербер, хаххаа
Все едно описа мен! 😂 толкова се радвам, че не съм сама, че отнасям бая критики по този въпрос.

# 162
Каката я карахме да си дава играчките, и все да отсъпва. Сега седи, ритят я, тя ги гледа и реве. Бебето я учим, да дава ако иска, ако не иска, няма да взима чужди и готово. Все пак трябва и да са оправну, не само да ги мачкат.
Сега я паза заради ваксината, иначе ходим по площадките, много обич люлките, гледам да не се вре в другите, но понякога се случва, особено каки, които й се радват. Бършем уж ръцете, но най-любимото е да рови в пръстта.

# 163
Аз също разрешавам да пипа и ходи навсякъде. Обожава да играе с камъчета,тревички и тема подобни. Къде чисти,къде препикани. Няма начин. Сега им е времето да изследват. Ние що не седнем да играем в локвите? А има ли такива дето не са го правили? Съгласна съм,че живеят в по-мръсна и вирусна среда. Но това е тяхното,а и нашето време. Ще се приспособяват.
Още не проявява интерес към чужди играчки кой знае колко. Но ми се ще да не прави драма, ако някое друго поиска негова. Не мога да се начудя обаче на масовото явление "Не пипай,маме,това не е твое"; и в същото време " Е,дай му я да я види и да си поиграе". Тук малко раздвоението ми е в повече 😁

# 164
  • София
Давам му всичко, от джапане по локвите, ровене в камъните, до рисуване с тебешири и ккавото му харесва (пръчки, листа, пясък на плажа) Всеки ден се къпе след всяко излизане и се сменят дрехи, че особвно след тебешир, не знам кое е дреха и кое кожа, всичко е един цвят. Но не ходим по площадки, аз още смятам че има от какво и защо да се пазим, та си играем сами. Само баткото събирам с две други деца и то на открито да карат колела , но там знам, че няма лапане на играчки и обмяна на секрети.

Общи условия

Активация на акаунт