ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 004
  • 772
  •   1
Отговори
# 165
Lilit, ние защото нашите се разболяват и така се опитваме да ги опазим. Аз мадама та днес за първи ден я пуснах на ясла. След 3 седмици висене вкъщи.

# 166
Lilit, ние защото нашите се разболяват и така се опитваме да ги опазим. Аз мадама та днес за първи ден я пуснах на ясла. След 3 седмици висене вкъщи.
Вярно е това! Дано всичко да е наред вече и да боледува по- малко, но с яслата ще е така. Моята уж в къщи си я гледам и пак се разболява

# 167
Ох, на баткото му давах да ходи и да пипа навсякъде, но сега няма как да стане просто. Малчо е толкова лакомо бебе, че постоянно като прахосмукачка, няма нещо което да не пипне и да не му е в устата.

# 168
  • WonderLand
Моя навън не лапа вече неща, рядко се случва  да оближе някое камъче. Вкъщи също не лапа неща, освен всяка трохичка, която е по пода. Напоследък не иска да яде, но сваля ли го от столчетони почва да лази по земята и да обира каквото е паднало там... Rolling Eyes

# 169
Аз също го оставям да сяда по земята, да събира разни неща. Не лапа особено, само понякога хапе катерушките Stuck Out Tongue Winking Eye Много обича да се качва нагоре по пързалките и после да слиза по стълбите. Другите майка са в шок Scream имало правило, че само по стълбите се качвало, а по пързалката само се пускаш... пък ние обратното Sunglasses шокираме ги хаха

# 170
Нашата мадама не е лакома (все пак 8.200 кг на година), но всичко се пъха в устата, без изключение.. Напоследък много й харесва листовката на физиологичния разтвор и само я носи, размахва и я спирам да не я изяде.. Иначе на земята каквото намери е в устата, без изключение. Даже хапе и дистанционното на климатика и после реве, че е твърдо.

# 171
А стига бе, как ще са в шок. И каката и сета малката искат да се качват наобратно хаха. Аз я уча, че така не се прави, но тя продължава да го прави, пък и гледа всичко какво прави каката. Тя се качва по дивана, леглата и бебето постоянно се катери. Днес ще ходим да бием МПР, дано я бием и всичко да е наред...

# 172
Аз чак сега видях какво сте ми отговорили за яслите.. Simple Smile нямам миг спокойствие, хихи.. и това е съвсем в реда на нещата. По площадките ние искаме чуждите играчки, а нашите не ще да ги погледне.. и ние се катерим по пързалката.. и лапаме всичко, до което се докопаме, та не и давам да пипа много.. а като види друго дете, отива и му бърка в устата и в очите, та повече за ръчичка се водим, изпусна ли я пада едно тичане.. 😂😂😂 и викане понякога... 😁😁😁

# 173
  • София
Milk_chok може бе ли линка за споделянето на играчките, ще ми е интересно.
Ние сме от групата на всичко ядящите...вадих от устата и калинка, помпон, фиби, ластички, всяко боклуче, оказало се на пода....навън още като проходи опитвах да я водя за ръчичка, но веднага сядаше и се залавяше да мушка в уста треви, камъни, фасове...каквото си докопа...Като задобря с ходенето мааалко намали лапането, по- интересни станаха катерушките и играчките, но пак съм нащрек. Аз нямам проблем с това, че не си дава играчките, обяснявам как се прави, давам пример, пък ако възприеме, добре. По- спокойно ми е някак без други хора около нас, или търся само конкретна приятелка с дете, които познавам. Смятам, че на тази възраст няма нужда от чак толкова социализация, с наличието на каки у нас, съвсем не ми е цел да играе с други деца. Искам да изучава околния свят, но без да повтарям на всеки 10 секунди, не там, не се яде, не е храна и всичко с НЕ....

# 174
Относно МПР ваксината при нас вдигна температура точно на 10 ден без никакви други симптоми, нито гърло, нито подут венец, че да е от зъбче и не мога да разбера защо всички доктори отричат, че е от ваксината при положение, че си е точно от нея...на 3тия ден нищо и нямаше, дори панадол не съм давала, изглеждаше супер жизнена и температурата спадна от самосебе си.
Иначе за яслата...всичко си е до дете. Бебка вече 3 месеца ходи, от 1ви юни, и не се е разболяла нито веднъж засега, но си е нормално по малко да боледуват. Аз и давам всичко да си пипа от новородена, така изграждат имунитет. Спрях да стерилизирам шишета още на 3тия месец и като цяло съм много против всякакви дезинфекции и тн.

# 175
https://hristogenchev.com/spodelianeto-pri-deteto/
Ето какво казва специалистът (моят мъж Simple Smile ) за (не)споделянето на играчките

# 176
https://hristogenchev.com/spodelianeto-pri-deteto/
Ето какво казва специалистът (моят мъж Simple Smile ) за (не)споделянето на играчките
Благодаря! Интересна и полезна!
И пак майката в основата на всичко 😁

# 177
Майката се оказва, че е в основата на толкова много неща, че чак ми е плашещо понякога. Например наскоро разбрах, че не е редно бебето/детето като се разстрои, не иска да седи в количката или примерно нервничи в седалката за кола, да се залъгва със солети или друг тип храна, защото това води до stress eating в зряла възраст- тоест навика да се успокоява с храна. Аз не съм давала, но имам много приятелки с готови солетки по всяко време ако се размрънка бебето и не се бях замисляла.

# 178
  • София
Признавам, че в това отношение баща и се справя мн по- добре от мен. Той изобщо не се впечатлява от нейното тръшкане, щраква си коланите и я оставя да си преживее кризата. Аз ако съм с малката кака я използвам за отвличане на вниманието (днес правеше сапунени мехури), но ако съм сама и сме далече от нас, предлагам бисквита или солена. Ако сме наблизо се носим.
В колата имаме твърдо правило без никаква храна. Имаме си обичай на всеки 20 Мин от пътя подавам на всеки по една желирана жаба или червей , но никаква друга храна, на малката обаче за успокояване давам да цока като се наложи.
Милк и на мен ми беше интересно за играчките, колкото и деца да има човек, всяко е с различен темперамент и поведение и ние винаги има какво да научим от тях.

# 179
За храненето, съм на мнение, че изобщо не е редно да се дава храна ей така между другото. Аз от малка съм научена, че се яде закуска, обяд, СЗ и вечеря и това е. Сега и с малкия така правя. Сядаме, ядем, когато му е времето за хранене и толкова. Не нося и не давам бисквити, солети и т.н. извън времето за хранене. Той и без това не яде особено храната си, пък какво останало ако тръгна и да му ръгам солети през другото време, съвсем нищо няма да хапне. Много се дразня по площадките като наизвадят разни там неща и тръгнат да му пъхат в ръцете ам така упорито все едно нещо ще му стане ако не си вземе. Обяснявам, че той не яде такива неща /сол, захар, консерванти, оцветители/, че вече е закусвал, че ще си развали обяда и тн., но не ине,  и едни погледи.... Сори,ама напоследък ми е болна тема. Добре, че малкото не взема от непознати храна.

Общи условия

Активация на акаунт