Гобленарска лятна Коледа - 144 тема

• 50 599
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Красоти и пак красоти! Влизам обаче специално да дам лайк на Teddybearm заради иконата!
Аз не пиша, защото не съм шила от месец - нещи не ми остава никакво време през почивните дни, а през седмицата вечер ужасно ми се спи. Обаче плакна очи с вас и ви се радвам!

# 616
  • sof
Благодаря, nelka.nelka! Да си призная, ЕГН-то ми е такова, че и без мога, мъъъничко ми е непривечно вече все пак, но не фатално и не спирам за да прилагам иновативни решения, че ме е страх да не спра съвсем, сакън! И без това съм засипана от работа и за по няколко минути дневно се добирам до бродерията, почти като медитация в недостиг...

olenka63, със самоукото ми шивачество, мисля да сложа подлепващо откъм бродираната страна и считам отгоре резерва за достатъчен да си изработя "хастар" със сниманото парче на rocking horses = люлеещи се детски кончета, за да е отвътре обрано, а пък и здраво, ако някой реши да ми пусне вътре подарък. Както се казва, камина има толкова години, защо, каквато съм наивна, не съм си окачвала очаквателно/подканително чорапче за подаръцииии - каквато съм си скромна значи. За гръб има зелен филц от самия комплект. Ми инициатива трябва, ама нали все съм на път пусто.

ПС Как е изображението? Вижда ли се?

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 15:09 от dinkov2

# 617
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз виждам и кончетата и елхата.
само моят подарък не се вижда, но ще изчакам. Simple Smile
преди години форумско приятелче подари на детето торбичка от плат с коледен мотив, завързана с червена панделка (зашита на торбичката).
само подсказвам. Simple Smile прави се по-лесно от чорап, а поема повече. Simple Smile

# 618
Ех, какво Коледно стана в темата и тук-таме морско Grinning.

Динков, правилно си се насочила към подлепващото от вътрешната страна и хастара. Така съм си правила всички ушити до сега чорапчета.
Нямам етап тази седмица, на контура съм и ще показвам направо готов тези дни.

# 619
  • София
Ето го моя етап:

Да се надяваме, че другата седмица ще има по-голям напредък.

# 620
  • Карлово
dinkov2,Благодаря ти! Вече го виждам. Чудесно начало!

# 621
Оооооу, Динков, направо ти завиждам и то никак не благородно за този плат с кончетата. Аз усилено търся памучен плат във бяло, зелено, червено. Имам един в бяло светлосиньо и тъмносиньо(което е най-малко)райе, свежо е, за момче става, но имам и два за момиче.

# 622
Поздрави за всички показани етапи. Всички са красиви!
Показвам завършения фар:

Откриите разликите. Blush

Тази красота получих от моята госпожица. Избрала я от листа ми с желания /където има сигурно 200 неща/ да ме изненадва. Успяла да я поръча наистина тайно, но аз получих съобщение кога ще пристигне ... със снимка разбира се. Joy Та ето как пак промених плановете за следващия проект и направо започнах. Много интересно ми се стори, че панамата е оцветена - като фон, и само еленът се бродира.
Скрит текст:

# 623
  • Бургас
Честито! Много мил жест, и много красив гоблен.

# 624
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много е красив. Simple Smile изобщо не се учудвам, че детето е избрало него. Simple Smile

# 625
Бяло Цвете , контурът е голяма работа. Фарчето е страхотно! Да не говорим за новото начинание. Прелест Heart Eyes

# 626
  • Edinburgh-UK
Момичета ,страхотни етапчета сте показали и завършени гоблени .Браво на вас !
Гоблените на Рионис с какви бодове се шият?1:1 ли са ?Загледах ги и аз ,но незнам дали са подходящи за начинаещи тъй като този който шия е   1:1 и кръстче бод и полу кръстче . Многократно бавно напредвам,но като има напредък ,ще кача и аз Grinning

# 627
Мдаа. Контурът е голяма работа! Аз се чудя мога ли да си сложа контур на гоблен, който е без контур в оригиналната си комплектовка? Или да се осмеля да пробвам? Не че съм дотам все още...

# 628
az-mama2, аз бих се осмелила на някой по-малък гоблен, например картичка.
swetla99, доколкото знам са само с хиксчета и производните им.
st. Dobri, честно да си кажа сама никога май нямаше да си го купя, ама след като някой друг е направил стъпката - е лесно. Heart
armeria, Зори, благодаря.

# 629
  • Norge
Цветенце, и от мен едно хубаво Gift Heart за завършената работа. С контур и без него - едва ли не две съвсем различни картинки. Хвала на този, който някога е въвел в употреба контура. Trophy

Светле, не съм работила „Риолис“, но онова, което съм виждала, е кръстчета, както е писало Цветето.
А и имат хубави неща. Лично на мен при тях малко не ми достига контур. На някои иначе чудни букети/цветя дори изобщо няма Sad
Но за работа мисля, че не биха ти създали проблеми. Един знак от схемата се шие като едно кръстче.

Общи условия

Активация на акаунт