СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 87 847
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 1 830
  • у дома
Набор 2002 са последните по старата програма и съответно държащи задължително ВО по ЧЕ в края на 8 кл.-държеше се от всички,не само от ЕГ,защото моето е било в МГ,имам спомени само,че беше различен за РИЧЕ И ИИЧЕ.Точно заради това др ми дете ходи около 2 месеца на уроци ,за да се научи да пише есе и явно е успял,защото до тогава никога не е ходил на школа или уроци за над училищно ниво,пък на това ВО има 5,90-даже учи в МГ-той е с нац кръг на Оли-то по АЕ,а не набора-до 7 кл няма олимпиада по АЕ-защо,нямам идея.Даже скоро видях,че една позната ме е питала в месинджъра преди 4год след МГ няма ли да пишем и ЕГ,че при нас избора в провинцията е доста стеснен,а аз съм й отговорила,че не,защото мрази АЕ.Истината е,че в 8 кл попадна на много качествен учител,който за щастие му е и класен и до ден днешен много изисква,но и много се раздава за тези,които искат да научат.Между другото той още от началото е попадал в училище на много добри преподаватели по АЕ и  от 2 до 7 кл,но някак си не успяха да запалят искрата в него,а в 8 кл това се случи...

Amanda,да ги кажа поне за мен проверката е висша форма на доверие...За АЕ не знам,но за математиката съм убедена,че дете което е изрешило ПИ на Просвета,както той казваше няма начин да не изкара 100т на НВО-математика...

Иначе вчера ми донесаха нашите учебници за 8 кл-приятно впечатление ми направиха темите по философия-ако учителя е добър чудни дискусии и интересни часове може да се получат-при нас за съжаление  си знам,че няма как да стане.

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 13:05 от svetlaem

# 1 831
О, да, аз точно за математиката се сетих как ме послъгваше.... Светле, обаче с очите си съм виждала как пред мен решаваше стари НВО с по една-две грешни задачи, та не съм сигурна, че и толкова зле с математиката.
Но пък на финалните тестове в Британика никога не имал под 95 процента..А още в пети  клас на Spelling Bee изпревари на софийския кръг доста по-. големи деца. Беше сред първите шест. Та не знам...

# 1 832
Набор 2002 са последните по старата програма и съответно държащи задължитерно ВО по ЧЕ в края на 8 кл.-държеше се от всички,не само от ЕГ,защото моето е било в МГ,имам спомени само,че беше различен за РИЧЕ И ИИЧЕ.Точно заради това др ми дете ходи около 2 месеца на уроци ,за да се научи да пише есе и явно е успял,защото до тогава никога не е ходил на школа или уроци за над училищно ниво,пък на това ВО има 5,90-даже учи в МГ-той е с нац кръг на Оли-то по АЕ,а не набора-до 7 кл няма олимпиада по ЧЕ-защо,нямам идея.Даже скоро видях,че една позната ме е питала в месинджъра преди 4год след МГ няма ли да пишем и ЕГ,че при нас избора в провинцията е доста стеснен,а аз съм й отговорила,че не,защото мрази АЕ.Истината е,че в 8 кл попадна на много качествен учител,който за щастие му е и класен и до ден днешен много изисква,но и много се раздава за тези,които искат да научат.Между другото той още от началото е попадал в училище на много добри преподаватели по АЕ и  от 2 до 7 кл,но някак си не успяха да запалят искрата в него,а в 8 кл това се случи...

Amanda,да ги кажа поне за мен проверката е висша форма на доверие...За АЕ не знам,но за математиката съм убедена,че дете което е изрешило ПИ на Просвета,както той казваше няма начин да не изкара 100т на НВО-математика...

Иначе вчера ми донесаха нашите учебници за 8 кл-приятно вхечатление ми направиха темите по философия-ако учителя е добър чудни дискусии и интересни часове може да се получат-при нас за съжаление  си знам,че няма как да стане.
Какво е ПИ на просвета? Някакво помагало по математика ли?

# 1 833
  • у дома
Да,ама е доста над нивото на НВО-ПИ /пробни изпити/там са според мен чудесни за отсяване децата за МГ. По-късно видях,че заглавието не е ПИ,а Текуща подготовка за НВО

Ние имаме вгорото  от преди 4 год и е абсолютно ненужно и трудно за целите на НВО-виж ако някой иска да си разширява математическия кръгозор е чудесно...Първото  го нямаме и нямам идея дали е ново издание на старото или съвсем различно.

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 13:08 от svetlaem

# 1 834
  • гр.София
Аманда, склонна съм да вярвам на момчето ти.  Познавам едно,което към 7 клас имаше много добри познания в АЕ, в чужбина не беше ходило,учеше в школа.
Светла,извинявам се за грешката.
По руски си имат олимпиади в прогимназията

# 1 835
  • София
НВО по чужд език вече няма, но някои от ЕГ /а може и всички, не знам/ си правят такъв. Не знам тази година с ДО дали е имало, но миналата година в Испанската имаше - изпит с всичките му части за целия випуск осмокласници, изготвен и проверяван от преподаватели от горните класове /непреподаващи на осмокласниците/. Това пак е външно оценяване, но на ниво училище. С него се проверяват както нивото на усвояване на езика от учениците, така и учителите.

# 1 836
  • Пловдив
Санака, помня, че някъде назад в годините съм чела за директорски изпит - софийска гимназия като че ли беше. Възможно е да се прави нещо подобно.

# 1 837
Малкият ми син сега ще е 6-ти клас. Ходи на курс по английски от втори. От там само го хвалят, колко бил добър по езика. В пети клас го сложиха с група по-големи деца, защото си губил времето с връстниците му. В училище има само шестици по английски, за разлика от БЕЛ и математика. Самият той живее със самочувствие, че "знаел" езика, защото говорил на английски с децата, с които играе в мрежа, пък те били англичани. Последния път, когато ми заяви, че си знаел английски и нямало нужда да ходи на курсове догодина, викнах брат му, който в момента е студент и завърши училище с интензивно изучаване на английски и го накарах да си поговорят на английски. Повече не повтори, че си знае езика.

# 1 838
  • у дома

Светла,извинявам се за грешката.
По руски си имат олимпиади в прогимназията
Няма проблем-аз просто коригирах да не се чуди някой...
А по АЕ защо няма Олимпиада до 7 кл-знае ли се?Има всякакви др състезания по АЕ,но защо няма Олимпиада ми е чудно...
Наборът си харесва и сега ,в 7 кл АЕ/помните ,че беше от желаещите за доброволно НВО по АЕ и щяха съответно нас и май Моника на Бисето и не помня кой др да ни дават по ТВ като единствените желаещи за това НВО/-обаче пак не пожела да пишем ЕГ -харесва си му повече ПМПГ,в която учи от 5 кл.

# 1 839
  • София
Така е, а и доста родители не знаят добре езика и щом детето говори с чужденчета в мрежа, заключават, че езика е на много добро ниво.

# 1 840
  • София
Според мен говоренето в мрежата има едно голямо предимство за нашите деца - лесно им пада езиковата бариера на сравнително малка възраст. Имам спомен, че за нашето поколение това беше един от сериозните проблеми. Трупахме пасивен речник и граматични знания, но ни беше трудно да ги ползваме. Според мен сега децата са в по-добра позиция от тази гледна точка.

# 1 841
Второто издание на "Просвета" е почти същото като първото, имаме ги и двете. Домашните  на децата в курса бяха по зеления сборник до февруари-март , а по време на извънредното положение по новия .
Аз не видях някакви особено впечатляващи резултати на тези, които ходеха само в седми клас. С по сто точки са децата, които от пети клас ходят при въпросния учител, те бяха в отделна група. Хубавото при него беше, че той после пускаше подробни решения на задачите, ама дали някой ги е чел, не е ясно.

# 1 842
Според мен говоренето в мрежата има едно голямо предимство за нашите деца - лесно им пада езиковата бариера на сравнително малка възраст. Имам спомен, че за нашето поколение това беше един от сериозните проблеми. Трупахме пасивен речник и граматични знания, но ни беше трудно да ги ползваме. Според мен сега децата са в по-добра позиция от тази гледна точка.
Напълно подкрепям. Аз самата периодично записвам курсове на английски. Уча лесно езици, но никога няма да постигна нивото на завършилите училище с интензивно изучаване на английски, освен ако не отида за по-дълго време в държава, в която се говори английски. Ползвам езика за четене - налага ми се да търся информация в сфера, в която в момента се обучавам. Лесно чета и разбирам повечето от прочетеното. Разбирам доста и когато слушам. Но ми е трудно да говоря. Като запиша поредния курс бързо подобрявам това умение. Като спра - веднага връщам назад.

# 1 843
"Онзи" сборник на Просвета изобщо не е за НВО. Ако някой може да ги реши с лекота, може и 200 да изкара на нво мат. без проблем.
Нашите го решаваха. Честно казано в един момент, като забелязах какво е съдържанието, спрях Ния да го решава. Определих го като загуба на време за целите на нво и знаейки, че няма да продължи в смг.

# 1 844
Aз си спомням за една задача с блокове, етажи. Два-три часа си губи времето, а елементарни зависимости в геометрията не беше научил.

Общи условия

Активация на акаунт