СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 87 686
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 1 935
Ох, дано сте прави, макар че за въпросната гадателка бях чела и по-рано. Сипах си един Аперол шприц, нервата ме друсна , сама съм( по-добре де).
И все пак да питам. То ясно, че на трето класиране няма да се ходи, ако искам да не ме изгонят от нас. Но какви са опциите за местене например ноември?

# 1 936
Каквито бяха и миналия ден. Свободни места и приравнителни изпити при необходимост. Макар че месец-два след началото на годината едва ли ще приравняват нещо.

# 1 937
Каквито бяха и миналия ден. Свободни места и приравнителни изпити при необходимост.
Благодаря. Записахме се след първо класиране, и макар че продължавам да чета, не помня.

# 1 938
Не се навивай излишно. Училищата са като чаша, пълна до средата. За едни е наполовина пълна, за други - наполовина празна.

# 1 939
Дидева, благодаря. Но, може би , защото и аз съм в системата, знам колко може да те отврати един учител.

# 1 940
clevermary,надали ще дадат испанската паралелка на учител в пенсионна възраст. Тя ще преподава в паралелките с втори испански. Аз проучвах учителите по езици там, че почти през цялата година мислите ми бяха насочени към 31-во. Знам, че има възрастна учителка, но никой не спомена за гадателски способности. Питах преподавател там и деца в гимназиален курс.

# 1 941
  • София, Лагера
Аз съм винаги нащрек, когато получавам комрометираща информация за някого.
Хора разни, критерии разни, гледни точки разни и не на последно място мотиви разни.
Да не забравяме, че не малка част от хората са склонни да обръщат внимание на негативното и да не виждат добрите страни на нещата. Ами ако тази госпожа си е преподавала съвестно, а само 1 единствен час в края на годината, при взет материал, за майтап е гледала на карти? Информацията може бъде силно преувеличена и пречупена.

С ушите си чух разговор между майки, коментиращи Х училище. Едната майка поиска мнение за училището, дали да си запише там детето. Другата сподели, че е много недоволна, защото... храната в стола била кофти... Впечатлена съм!

Моя позната не харесва едно от доказано добрите училища, защото не харесва майките на съучениците на детето.

Хора разни. Аз не бих се трогнала от едно единствено мнение.

# 1 942
Нахлувам по нощите да порева малко или много. В групата за 31—во получих такава потресаваща информация за учителка по испански и за евентуална класна на дъщеря ми, че сега не мога са си намеря място. И имам следния въпрос. Ако това се окаже вярно, каква е вероятността да я преместя в 22—ро например. Знам, че се филмирам предварително, но като виждам детето с какво нетърпение и желание чака новото си училище.
Приятелско дете учи в 31-во,въпросната учителка и е класна.Тази година ще е 12клас.Няма как да в класна и на вашето дете.По цял час говори как е в петото измерение ....Детето ходи на уроци по испански...и така.За други такива учители не е споделяла,ако това може да ви успокои.

# 1 943
  • София
За съжаление моят личен опит показва съвпадение между първоначални лоши отзиви за даден учител и лични впечатления. В случая имаше тук-там и положителни, та аз реших да се доверя на положителните, но уви нещата се оказаха дори по-кофти, когато се стигна до личния опит.
Та ако имате начин да проверите дали нещата със съответния учител наистина са зле, действайте. Все още има време и за трето класиране.

# 1 944
Само си представям, ако учителите можеха да си проверяват децата и да си ги избират до къде ще стигнем 😉

# 1 945
Аз също смятам, че понякога има доста преувеличени случки, които се пускат в пространството и става като с доказването, че "нямаш сестра "

# 1 946
За съжаление моят личен опит показва съвпадение между първоначални лоши отзиви за даден учител и лични впечатления. В случая имаше тук-там и положителни, та аз реших да се доверя на положителните, но уви нещата се оказаха дори по-кофти, когато се стигна до личния опит.
Та ако имате начин да проверите дали нещата със съответния учител наистина са зле, действайте. Все още има време и за трето класиране.
Първо на първо, от мнение по-горе става ясно, че въпросната учителка е много вероятно изобщо да не преподава на 8 клас догодина. Второ, когато човек тръгва към нещо с предубеждение, нормално е да се разочарова. Както се казва, който търси - намира. И трето, не мисля, че clevermary трябва да си мести детето (което иска да учи в това училище) само защото някой казал, че в това училище има кофти учителка.

# 1 947
Сещам се, че толкова хубави неща бях чула за учителка, при която записах дъщеря ми и още през първата година усетих, че е пълна греда. Жената явно си имаше лични грижи (синът беше 7 клас освен това) и изобщо не се занимаваше с децата.  Защо и обратния вариант да не е възможен?

Последна редакция: нд, 26 юли 2020, 11:08 от Mateda

# 1 948
Тази учителка няма да преподава на испанската паралелка в осми клас. .Проверих в темата за 31-во кое е името с петото измерение. Познавам дете, което научи испански при нея. Но детето е изключително кротко, трудолюбиво и никога лоша дума за преподавател няма да каже.

# 1 949
clevermary, дайте шанс на учителката. Ако видите кофти отклонения, системно неучене и друго притеснително, съберете се родителите от класа и говорете с нея, обяснете проблема. Ако и след разговор с нея не се подобри ситуацията - говорете и с директора. Местене в друго училище не е сигурно решение. Навсякъде има поне 1 учител в петото измерение.

Общи условия

Активация на акаунт