СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 87 648
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 1 950
  • София
Доколкото разбрах се обсъждат 2 учителки - едната е тази с 5тото измерение, а другата евентуалната класна - 70 годишна пенсионирана учителка.
Пак казвам, че аз избрах да се доверя на положителните отзиви и да пренебегна отрицателните. Е, гредата се оказа голяма и не го отнесох аз, а детето. Ставаше въпрос за основен предмет.

# 1 951
Класната не е от толкова голямо значение, ако не е по испански.

# 1 952
  • София
Баш по испански е, ако правилно разбирам от темата за 31во.

# 1 953
Подкрепям Мария. И аз мисля, че и в най-прехваленото училище има кофти учители. Чудесно ще е, ако е само един и вече е въпрос на късмет да не попаднеш при него.
При проблеми, следват разговори с учител, после с ръководство, ако няма промяна в положителна посока. Така смятам да действам и аз в гимназията. Досега не се филмирах толкова, нали децата са случайно събрани в този клас, задължително образование и прочие дрън-дрън. В гимназията обаче всички са си избрали конкретната паралелка и трябва да се държи високо ниво.
Всъщност в това отношение разбрах, че някои деца напускат нашето училище в гимназиален етап. Тези, на които не им се учи и системно показват слаби резултати или имат проблеми с дисциплината, са съветвани да се преместят в друго училище, където няма да ги тормозят с учене.

# 1 954
  • София
Ако правилно си спомням, clevermary е учител. Предполагам като човек, врял и кипял в системата, има своите основания за тревога. Можем само да й стискаме палци за най-добро развитие за детето й.

# 1 955
green_dawn, clevermary ще уточни по-късно . Аз проучих за това име, което в бг мама го свързват с разни отклонения. Тя също не е в първа младост.

# 1 956
Clever, впрегни сили да провериш наистина ли това ще са учителките. В началото на годината се появяват места тук и там. Я някой с връзки дръпне нанякъде, някой заминава и те така. И за 4 класиране може да се пробвате. Мисля като green_dawn.
Тактиката да чакаш, да събираш родители, да  говорите с директора и да сработи ще отнеме поне половината от важната първа езикова година.

# 1 957
Ами, информацията на Clevermary изглежда плашещо достоверна. Въпросната учителка е влязла в БГ мама, представяйки се за родител, доволен от работата й в училище. Да, ама вместо никнейм си е изпляскала мейла, който дете разпознава, защото в годините е получавало материали от него. Излагацията продължава, когато въпросната учителка започва да настоява, че пощата й е била разбита и някой я ползвал, за да я злепостави. Това се случва, пишейки от същия профил. Има защо да се притесни Clevermary и я разбирам.  
Clevermary,а доколко е достоверна информацията, която си получила?
Ако инфото е от колежки на учителките, съвсем пък става съмнително:-)

Само си представям, ако учителите можеха да си проверяват децата и да си ги избират до къде ще стигнем 😉

rummi_pl , Точно това прави всяко частно училище- подбира си децата. А в държавните, понеже е невъзможен такъв подбор, се ползва ранжирането по бал. Същото е, но системата е несъвършена и възможностите за “грешка” са налични както при подбор по бал за  децата, така и при подбор на учители, спрямо рейтинга на училището.

Последна редакция: нд, 26 юли 2020, 09:58 от RanaGrig

# 1 958
  • у дома
От личен горчив опит и то точно в гимназиален етап-ако един учител е некадърен никакви разговори с него не помагат,до директор съм стигала-нищо-резултата е,че детето ми с профил математика и информатика и по принцип се справя с тези предмети и има 6ци-за информатикате не знам какви са му знанията,но по математика са си стабилни,но отказва всякакви професии,свързани с информатика,ИТ и прочие-разправията преди 3 год беше с учител по тези предмети...
ston преди питаше как се учи в паралелка  с голяма разлика на входа-ами за добрите е трудно,повече се обръща внимание на по-слабите,защото и те трябва да преминават от клас в клас...

Последна редакция: нд, 26 юли 2020, 09:53 от svetlaem

# 1 959
  • София
Нахлувам по нощите да порева малко или много. В групата за 31—во получих такава потресаваща информация за учителка по испански и за евентуална класна на дъщеря ми, че сега не мога са си намеря място. И имам следния въпрос. Ако това се окаже вярно, каква е вероятността да я преместя в 22—ро например. Знам, че се филмирам предварително, но като виждам детето с какво нетърпение и желание чака новото си училище.
Много четете и се настройвате предварително. Въобще такова предварително търсене на информация в подробности правим, когато искаме сигурност, че всичко ще е наред. А това искане идва от чувство за несигурност и страх, че нещо може да се обърка, че нещо може да сме изпуснали. Търсим си кусурите сами, и съответно проблемите. И като търсим, си ги намираме, разбира се.
Не се поддавайте на тези опасения. Ами в другото училище? Кой ви гарантира какво ще се случи? Ако не е учителката, ще е някое дете, или пък нещо друго....

# 1 960
  • София
Навсякъде има черни овце, даже и в частните училища и "елитните" държавни. Понякога местенето може да се окаже "от трън та на глог". Според мен по-важното е ако в съответния клас децата и родителите им са задружни, тогава могат да окажат влияние върху ръководството на училището да вземе мерки спрямо даден учител.

# 1 961
Тук имаше разни питания дали бал *** ще стигне за смг. Сега загледах таблицата от второ класиране и я сортирах по максимален бал. Виждам, че в ТУЕС има прекласирано дете с бал 482,5 (бал равен за прием в смг на второ), има прекласирано дете с 482,25 в 125-то и прекласирано дете с 482 в НПМГ. Предполагам и трите ще играят, защото и в трите училища има свободни места. Има и прекласирано момиче в НЕГ с 486,5, което вече никой не знае на колко се равнява за СМГ. Та за мен всеки бал под 482 дори е изключително рисков за смг на трето. Но всеки си знае.

# 1 962
  • София
Мисля, че на този етап е по-разумно да мирясаме малко и да видим как ще тръгнат нещата от септември. На страницата на РУО София се търсят учители по ключови предмети в доста училища, включително в първи и втори ешелон. В интерес на истината 31-во не го видях там, за сметка на това явно положението в Музикалното е катастрофално. Никога не съм виждала училище да търси толкова много учители.
Иначе средният резултат на ДЗИ по испански в 31-во е чудесен.

# 1 963
Ей, Red, изкуши ме да разгледам свободните места и изведнъж в строителния търсят инженер за учител. И сега се размечтах, направо съм на ръбче да се впусна в тази авантюра.

# 1 964
  • София
Хаха, Мария, и аз в видях тази позиция.
Всъщност защо пък не? 😊

Общи условия

Активация на акаунт