СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 89 226
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 465
Радост за нас. Приета е девойката в 22ро с испански.
Честито !!!! И моето момиче е прието  в 22-ро с ИЕ/ АЕ , щастлива е . Бал 402,5
Браво на всички деца ! Heart

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 16:18 от Бояна Давидкова 672579

# 466
  • София
Мисля, че не съм виждала толкова малко движение в баловете. В японската паралелка е паднал само с 4т.
Ами, да, като се изпозаписахте всички на първо класиране и ни прецакахте прогнозите. Joy Аз толкова голямо разминаване, каквото имам сега за някои паралелки, досега не съм имала.

# 467
Някой има ли обяснение защо толкова се е отворила ножицата м/у девойки и младежи в испанската. Балът за девойки се е вдигнал спрямо миналата година, което е обяснимо поради високите резултати на НВО тази година, но балът за младежи е паднал доста за ИтЕ и ФЕ (-16,5 и -10,0). Явно младежите вече не ги влече испанския и Реал Мадрид Simple Smile

Пак имам простичко обяснение, формирано на база разговори с момичета и момчета /родители на такива/. Френски и испански е предпочитан повече от девойките, а младежите предпочитат по-скоро английски и немски.  По-твърдо звучат. Или МГ или професионална паралелка. Предавам го точно както съм го чула. Smile

Мисля, че не съм виждала толкова малко движение в баловете. В японската паралелка е паднал само с 4т.
Ами, да, като се изпозаписахте всички на първо класиране и ни прецакахте прогнозите. Joy Аз толкова голямо разминаване, каквото имам сега за някои паралелки, досега не съм имала.

Няма как всяка година намалението в баловете за второ класиране да е еднакво за всички паралелки и училища. Средно може да се предвиди на база минали години, но конкретно лично аз не бих изобщо предвиждала и прогнозирала. А няма и особен смисъл - затова са самите класирания.
Каквото стане.

# 468
  • София
Мария с най-неблагоприятната прогноза най-много позна.
И от Регалия не уцелиха особено.😁

# 469
  • Някъде в Европа...
Някой има ли обяснение защо толкова се е отворила ножицата м/у девойки и младежи в испанската. Балът за девойки се е вдигнал спрямо миналата година, което е обяснимо поради високите резултати на НВО тази година, но балът за младежи е паднал доста за ИтЕ и ФЕ (-16,5 и -10,0). Явно младежите вече не ги влече испанския и Реал Мадрид Simple Smile
По- скоро Малума и песните му 🤣🤣🤣..Миналата година племенникът ми, изявен футболист, но фен на Ливърпул, изненада сестра ми март месец като й заяви, че ще кандидатства в Испанската (и го приеха, де 😉) заради песните на испански на Малума 😁

# 470
  • София
Judy, и моето обяснение е същто. Но тази година е много отчетлива ножицата - за момичета почти не е мръднал балът /за някои паралелки изобщо/,  за момчетатат падна доста. За сметка на това английските, и специално 1 АЕГ, имат сериозен ръст.

Няма как всяка година намалението в баловете за второ класиране да е еднакво за всички паралелки и училища. Средно може да се предвиди на база минали години, но конкретно лично аз не бих изобщо предвиждала и прогнозирала. А няма и особен смисъл - затова са самите класирания.
Е, ние не сме правили прогнозите на база с колко е паднал балът от предходната година, а на база статистиката за успеваемостта. Прогнозите са отпреди първо класиране.

# 471
Не трябваше да разглеждам по-надолу. Щеше да попадне на немски с английски в 31 СУ. Най-желаната от мен паралелка:smile: Ама уви. Щеше да има и кой да му помага Но пък се е настроил вече за френски..Ще го бори сам.

# 472
  • София
Моето предположение за СМГ тотално се размина с действителността. Само 75 стотни падна за НЕ, като има деца с 492, които не са приети и остават с АЕ. Явно са играли и допълнителните критерии.
За сметка на това пък СМГ с АЕ - 5.25 точки надолу.
Явно децата, които са се отказали на първо, за които говорихме по-рано в темата, са били преобладаващо с АЕ.
Честито на всички, които успяха да мръднат напред към по-желани паралелки.
Успех на по-хазартните родители и деца, които ще пробват и на трето!

# 473
Judy, и моето обяснение е същто. Но тази година е много отчетлива ножицата - за момичета почти не е мръднал балът /за някои паралелки изобщо/,  за момчетатат падна доста. За сметка на това английските, и специално 1 АЕГ, имат сериозен ръст.

Да, то като погледнах и с 9 ФЕГ е подобно - има си полова разлика. И като казахте тук за испанската, та се сетих за децата - на момченцата просто не им звучат така добре романските езици. Smile
Затова и там, където приемът не е с квоти, ЕГ се позапълват с момиченца. Че балът им е традиционно по-висок.

# 474
А на трето класиране откъде се явяват свободните места? Мисълта ми е кои рискуват - тези в сегмента с по-високи балове или в средния?

# 475
  • София
Аманда,стига рови статистиките вече.Време е да се зарадваме и ние за избора и желанието на децата.Вече се събраха 10-ина деца и си общуват.Като заформят среща физическа ще ти докладвам да се включи младежа.Това са толкова хубави емоции.Нека си ги изживеят

# 476
Казаха ми да звънна следобеда на 22 да ми кажат дали се очаква да има свободни места за 3то, но едва ли.

Стискам  палци за вас .

# 477
Да, това, което прави впечатление тази година е: много по-голямата разлика в баловете на момчета и момичета и отливът от НЕ за сметка на ИЕ и АЕ.

# 478
  • Пловдив
И ние си оставаме, както очаквах, във ФЕГ Пловдив. Забелязвам също ясен отлив от желание на момчетата (а и въобще) от изучаване на френски език. Дори в Руската бала за френски за момчета е плачевно нисък, по-нисък поне с 10т. от миналата година. В самата френска на второ класиране бала е паднал драстично за френски. За английски почти не. Извод - явно френския не е вече предпочитан език, незнайно защо. Аз съм доволна, де, синковеца му се учи френски, така че е ок. Намерихме няколко деца - от детската градина една приятелка, от неговия клас едно момче и едно момиче, от стария му клас друго момче, та няма да е съвсем с непознати,дори и да са различни класове. Не знам на какъв принцип ще ги разделят, но се надявам да не го сложат в най-слабия клас. 😅 Че както е свикнал по лекото, съвсем ще се отпусне. Браво на всички деца!

# 479
  • София
Мдам, и аз сравних прогнозите за момчетата, които дадох. Не е от записването толкова, колкото от смяната на интересите.
Според моите прогнози за младежите,  има голям отлив от испанската, за сметка на 1 АЕГ. В едната гимназия баловете са по-ниски с 9 т, а в другата са по-високи с толкова.
2 АЕГ, ФЕГ са избягали с 2 т нагоре.
НЕГ показва неизменен интерес, прогнозата ми се е разминала с 0,5 т.
73 СУ също не е предпочитано тази година от момчетата. -10т от прогнозата, интересно ми е какво са предпочели тези момчета?

Общи условия

Активация на акаунт