СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 89 159
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Едно време нямаше деца нематематици в МГ. Тук таме някой сменил нагласите. Иначе специалния изпит просто изключваше някой да се появи, решил в последния момент, както в НВО ерата, да не хаби бал.
Верно слушаме за други стандарти в СМГ, но като цяло да се твърди, че някъде се пререшават в сравнение с лежерно преди е новост.
Решавахме и ни плющяха ушите. Не бяха руски сборници, не бе чудо. Мога книжарница да отворя с всички сборници. Сега нищо не знаят.

в провинциалните МГ-та може и да е било така, но в СМГ изобщо не беше така, както го описваш.
и случайни хора - нематематици си имаше, и не са ни плющяли ушите чак от задачи, просто си беше същото, както сега - много добро училище.

# 616
Здравейте, има ли деца приети в 35-то.
Дъщеря ми е приета там с немски, но не намирам актуална тема в Училища, нито където и да било актуална информация. Ще се радвам ако има повече деца и се запознаят някъде поне виртуално Simple Smile
Привет,
Моята девойка е приета в 35 е паралелката с немски и Бел. Ще се радвам наистина ако има повече деца и се запознаят😊

И  ние сме в същата паралелка! Simple Smile Повечето деца мисля, че се намериха във някакви групи.

# 617
Не разбрах тезата тук.

Сега ли е по-голямо натоварването или преди в СМГ и отделно в другите МГ-та?

И откъде се вземаха нематематиците преди?
Дори и по родителски натиск и нематематик дете си беше трудно да се класираш със специалния изпит или поне далеч пи-трудно от изкарване на 90+ с лесните матури.

# 618
  • Sofia
Средата, да.
Това е другото притеснение.
Но пък и тук, и сред моите приятели, има доста интелигентни хора с интелигентни деца, които не успяха да се преборят за топ училищата. А тези въпросни деца, които познавам, са прекрасни.
И всъщност точно за 127-мо става въпрос. Simple Smile
🤗
Хайде, давайте ги тези деца да се запознават, къде са?

# 619
.

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 23:16 от Bonikova

# 620
  • София
Няма как за жалост да им дам координатите. Никой от родителите не пише тук.
Подозирам обаче, че сами ще се намерят като започнат училище. 😊

# 621
Няма как за жалост да им дам координатите. Никой от родителите не пише тук.
Подозирам обаче, че сами ще се намерят като започнат училище. 😊
              Сега остава да започнат присъствено у-ще та да се запознаят на живо! Yum Преди няколко часа чух поредната глупост - ще започнат присъствено ,но се "мисли" междучасията да са различни за класовете.Нещо не си представям как едни класове са междучасие,а други - учат! Едни седят на чиновете,а други тичат в двора.Smiling Imp ГУлЕма мисъл ги е споходила в МОН - направо блестяща!

# 622
Става въпрос за дете, което е свикнало да решава по много задачи. Това няма да я изненада.
Не съм съгласна да се обсъжда конкретно чуждо дете. Родителите си го познават най-добре, знаят колко и с какво е свикнало.
Що се отнася до гимназията, колкото по-нагоре се отива, толкова по-трудно и сериозно става обучението по математика и информатика. Неслучайно част от децата в 7 клас решават, че не е тяхното и се насочват другаде.

# 623
В темата за МОН съм пуснала линк към един документ...Не че е много добре обяснено, но пък е официално.

# 624
  • София
Не се шегувате с писането хич,но успях да преборя тези 42стр.
Честито на всички, които успяха в придвижването напред!
Мама Мони, Хепи, честито на младежите за мечтаните училища!
Грийн, продължаваме да стискаме палци за вас!

Айла, а Ваня какво иска? Не ги познавам двете достатъчно добре, а и не ми е работа да давам съвети, но принципното ми мнение е за разделяне. Моите ги разделям сега (ще бъдат 5ти клас), въпреки че ще си причиня 3 деца в 3 училища в 3 различни посоки на София.

# 625
  • Отвъд алеята зад шкафа
Леле, milisara, 3  родителски срещи в 3 различни училища Dizzy Face Герой си ти!

# 626
СамоДива, не можах да разбера кое не е така, кое оспорваш и кое потвърждаваш..489 не е минималния бал на НЕ в МГ
Първо сравняваш директно две различни балообразувания. Моят син има бал в МГ с  +11т разлика с бала за ЕГ. Предполагам си сравнявала колко повече са резултатите по Мат спрямо БЕЛ в диапазона 80-100т
Това че паралелките сега са 8 не променя факта, че тези с НЕ са само две и са най-желаните от децата били 5-7 клас в МГ и изкарали високи резултати на НВО.
Второ - в ЕГ паралелки с водещ НЕ ( Първа -5 паралелки, Пета- 3)  са колкото целия прием на МГ и е нормално да има деца и с по-нисък бал от 460. И в МГ има паралелка с мин бал 426
Къде според теб да идат да учат деца, които искат да се занимават БЕЛ, ИЦ, да стават химици и биолози? Пак в МГ-ли?

Не сравнявам МГ с ЕГ, в първия си пост коментирах единствено движението на бала - чисто статистически. Дори недоумявам откъде са се освободили две места за Мат Инф с НЕ.
Също така никъде не пиша, че МГ е топ училището и друго не важи - за едни деца е удачен избор, за други - не, като не става дума за бал.

Относно натоварването в МГ - за тази лятна ваканция 8-ми за 9-ти клас имат 2000 задачи за домашно.

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 23:29 от SamoDiva

# 627
  • София
От АК например. По-важното е, че и двете се заеха от деца на съфорумки. Wink За СМГ говоря.

# 628
Бих заложила на провинцията аз. Миналата година са били четирима в СМГ НЕ, не пречи е сега да е така.

# 629
Извинете ме, моля, но само да попитам какви документи са нужни за записването и детето не е необходимо да присъства, нали?

Общи условия

Активация на акаунт