СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 89 290
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 900
А при тези, дето си избрахме втори език, различен от английския, отпада вероятността за лесна матура по чужд език ... Правилно ли съм разбрала?

# 901
  • София
Попаднах на интересна статия за ДЗИ през 2022г, какво ще включват. Освен по БЕЛ, мат и  език, има втора статия за останалите предмети. По АЕ ще има избор от 3 нива на трудност - А2, В1 и В2. С ниво няма и да искате.
Избор няма да има. Кое ниво ще се държи на ДЗИ ще зависи от това, как е изучаван езикът - първи/втори език, разширено/интензивно,  или е профил.

Много странно за мен - как пък в нито едно от училищата, в които имам познати с десетокласници, никой не е предложил профили Мат+БЕЛ в комбинация.
Ред, ами защото е нелогична тази комбинация по принцип. К'во ще го правиш този профил после? Joy

# 902
  • София
Матурата по втори език, ако профилът е чуждоезиков, трябва да покрие ниво B1. Но не съм задълбавала там в четене на учебните планове. Общо взето, ДЗИ по ПП покрива това, което се учи в 4те модула,, които се взимат в 11 и 12 клас. Трябва да прегледаш профилиращите...

# 903
А при тези, дето си избрахме втори език, различен от английския, отпада вероятността за лесна матура по чужд език ... Правилно ли съм разбрала?
Имаш предвид тези с по 2 профила език, като нито един не е АЕ, нали така? Да, отпада опцията второ (задължително) дзи по АЕ (което не за всеки е лесно Simple Smile).

# 904
  • София
Хайде, още веднъж, учебни планове за ПП по всички предмети и езици. Това, което ще се учи в 11 и 12 клас, ако нещо ви е ПП:
https://www.mon.bg/bg/100598

# 905
  • София
Е аз веднага бих си избрала точно тази комбинация.
Литературата ми е слабост, надали има нещо друго, което може да изгради човек толкова разнопосочно; математиката страшно много харесвам всъщност, колкото и да ми писна т.г. Явно съм малцинство с тези си афинитети, де.
Много странно как са се стекли нещата при мене - никога не съм учила за приемни изпити. След 7-ми клас се предполагаше да вляза в Приложни изкуства, нещата внезапно се прецакаха и след две седмици лека подготовка, взех, че влязох във Втора АЕГ. После след 12-ти клас, докато другите се потяха с учене по география, история, химия и т.н., аз просто рисувах и решавах задачи.

# 906
Бети, за списъка - НТБГ, Банково дело с френски, момче.

# 907
  • София
Може ли и нас да включиш Бети.
Момиче 1АЕГ АЕ/ФЕ

# 908

Охх, влязох да питам утре ли ще излязат свободните места за третото класиране?
На 23.07.

# 909
  • у дома
Цитат на: maria77bg link=topic=1237530.msg41103826#msg4110дзи по АЕ (което не за всеки е лесно Simple Smile).
[/quote
Защо така?Моето е решило(по старата програма) да ходи на второ ДЗИ по ае и не иска допълнителна помощ и понеже хем не ни е важна оценката,хем клоня да му имам доверие в знанията,та май зимната ваканция(сега абсурд) да направи няколко от предни години и да прецени ситуациата...

# 910
  • София
Нашите познати момчета не са мръднали при второ класиране и ще се запишат там, където ги приеха на първо класиране. Според мен тази странна година масово избързаха децата да се записват още на първо класиране и така баловете не мръднаха особено за второто класиране. Здраве да е, всеки си има късмет.
Искам да пожелая успех на участващите на трето класиране. Сигурно там ще има повече разместване отколкото на второ.

Бети, може ли да добавиш и нас в списъка - НПМГ, биология, момиче.

# 911
  • Пловдив
Може ли и нас да включиш Бети.
Момче  - АЕГ Пловдив  АЕ/НЕ

# 912
  • София
Аманда,аз си мисля че нашето училище е много добър вариант ако запази опцията за избор на 3 и 4 профил след 10 клас както е досега.Не знаеш какво ще им провокира интерес на децата дотогава.Сигурната матура е БЕЛ и избор между останалите опции,които в нашия случай дори и с ясните два пъти звукови варианта мисля че са чудесни.
За списъка-18 СУ -фе/ие момиче

# 913
Аманда, извинявай, но забравям Grinning Кой набор е малкото ти момче? Дали няма отново да сме заедно в кампания? Малкият ми е набор 2009.
Иска да учи медицина, защото нямало математика 😂

# 914
Светле, защото не за всеки е лесно да учи език. За твоите, за детето на Аманда и други е лесно, но за мен и менеподобни е ад. Simple Smile

Най-накрая се просветлих за IB. Приятелка ми прати доста стара статия, но обяснена много добре (и на бг) що е то IB диплома.
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/04/13/ … loma_bez_granici/

Общи условия

Активация на акаунт