СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 88 950
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 1 020
Някой може ли да ми прати Наредбата с точен член, в която пише, че отпускно вече не се взима от старото училище и всичко става по служебен път? Водя спор с класната ни, която усърдно настоява да и носим служебна бележка, че детето е записано в новото училище. 🙄
Прати  й това. Членовете са няколко, но тук цялата информация е събрана на едно място.
http://ruo-sofia-grad.com/%d0%b8%d0%b7%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d … 0%b5%d1%81%d1%82/

# 1 021
  • Пловдив
Във връзка с незаетите места - в Пловдив имаше няколко закрити паралелки още преди първо класиране. За тях изобщо не са били подадени заявления или са били твърде малко кандидатите.
къде се виждат тия закритите?

6 паралелки закриха в областта, 4 бяха в Пловдив - в "Св. Седмочисленици", "Симон Боливар", "Константин Величков" и четвъртото училище в момента ми се губи. Виждаха се в началната страница на РУО, сега вероятно ще се види новината в архив.

# 1 022
  • София
Някой може ли да ми прати Наредбата с точен член, в която пише, че отпускно вече не се взима от старото училище и всичко става по служебен път? Водя спор с класната ни, която усърдно настоява да и носим служебна бележка, че детето е записано в новото училище. 🙄

Не води спор. Кажи й, че не е записан другаде и да си го записва направо в 8-ми клас при тях. Joy

# 1 023
Последно, нали не сме длъжни да носим бележката в старото училище, че и на мен ми връчиха такава?

# 1 024
Явно линкът не е достатъчен.

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Във връзка с реализиране на дейностите по прием на ученици в VIII клас отново напомням, че съгласно чл. 72 от Наредба № 10/ 01.09.2016 г. на министъра на образованието и науката за организация на дейностите в училищното образование, класираните ученици се записват в VIII клас в съответното училище, като подават следните документи:

заявление до директора;
оригинал на свидетелство за основно образование;
оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика – за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в профилирани гимназии, обединени и средни училища, както и за профил „Спорт“.
Съгласно чл. 72а от същата наредба след реализиране на държавния план-прием по чл. 142, ал. 3 от ЗПУО директорът на училището до 20 септември уведомява писмено директорите на училищата, в които са се обучавали записаните ученици.

Обръщам внимание, че удостоверение за преместване не се издава при приемане, а при преместване на ученик. Съгласно чл. 40а, ал. 2, т. 2 от горецитираната наредба приемане на ученик е всеки случай на записване преди началото на съответната учебна година в V, в VIII или в XI клас на места, определени с държавния или допълнителния държавен план-прием, или на места над утвърдения държавен план-прием – в изрично посочените в нормативен акт случаи.

# 1 025
Здравейте,
Да се добавим и ние в списъка на Betty L - Пловдив / момиче / АГ - НЕ/АЕ Simple Smile

# 1 026
  • София
Моят син като че ли изобщо не се интересува с кои деца ще е в един клас.Приятелите в квартала са му достатъчни.Споменах му,че има във фейса група след 7 клас ,да си потърси съучениците-профилът му бил блокиран и не искал да си прави нов,фейсбук бил за родителите😏....Нали щял на есен да ги види,за какво са му сега....От книгите за лятото -досега го преследвах с някаква тийнейджърска(според мен),прочете половината,била тъпа....Днес започна Илиада-"Мамо,чете се,но има трудни думи😑"....Купих и съкратено издание на "Дон Кихот"....да видим колко ще прочете....

# 1 027
На мен нищо не ми дадоха при записването
Интересно че ми взеха бележката с резултатите, и нямаше име, а само номер на детето. Някой назад беше споменал за това. а на сайта не пишеше за тази бележка.

# 1 028
  • София
Ние занесохме служебната бележка още вчера, но от старото училище казаха, че нямало нужда и щели да я получат някак си. Явно всеки си го интерпретира както иска...
Книгите за четене още не сме ги почнали, още не може да се нарадва, че вече всичко мина. Засега няма да настоявам. Няма интерес да търси и бъдещи съученици, но се оказа, че ще имаме познати форумски деца. Аз намерих групата на училището във фейса и се присъединих за новини. Самият той няма профил и не му е интересно.
Малкият ми син е 2009, като знам колко голяма раждаемост беше тогава и със зор се влизаше в детските градини, не ми се мисли и за този етап. Живи и здрави да сме само...

# 1 029
Момичета, какво означава когато мин. и макс. бал в статистиките след второто класиране са една и съща стойност?

# 1 030
Най-вероятно само един класиран или прекласиран в паралелката. На теория може да става дума за повече ученици с равен бал.

# 1 031
Гнездата за първо и трето дали са едни и същи? Че аз си пращам на приятели тези от първо и изведнъж ме хвана гузната съвест да не ги заблуждавам.

# 1 032
Здравейте! Вашите вълнения би трябвало да ме споходят следващата и по-следващата година, но от няколко месеца наглеждам вашата тема, за да се подготвям теоритично и психически.
Имам конкретен въпрос относно НВО МАТ - дадоха ли на децата формули да ползват?
При нас се очертава почти да пропуснат запознаването им с писане на теза. Мислите ли, че тези книжки са полезни? И евентуално и двете ли са нужни? /децата няма да ходят на школи за допълнителна подготовка/

# 1 033
  • София
Формули даваха на НВО.
За книжки не мога да кажа, моето ходеше на курс.

# 1 034
Тези пишат цяла година, няма опция да не стигнете до тях. Моето без курс и без книжките се справи с тезата (има 5 или 6 т).

Общи условия

Активация на акаунт