СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 88 853
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 1 395
  • Отвъд алеята зад шкафа
Има изкушаващи места, обаче не ми се рискува, въпреки, че има 1 място за момиче в настоящата паралелка и вероятно ще си попадне пак в нея, ако не се класира другаде. Но местата са малко в 2-ра АЕГ и не знам дали има шанс за там.  
Интересно, че в нейната паралелка са изравнени баловете на момчета и момичета, като даже минималният бал за момчета на 2-ро класиране е малко по-висок от този за момичета. Което определено е нетипично.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 09:23 от gadamer

# 1 396
# 1 397
Не, не казвам, че сме сбъркали. Очевидно е, че щом съм го забравила, нямаше да го пиша на първите места. Но не знаех, че има толкова  малък интерес към училището. Погледнах резултатите от националния кръг на олимпиадата по испански за осми клас и видях, че има дете от 157-мо на шесто място. Явно все пак може да се научи испански и там.

# 1 398
  • София
Здравейте,
Бих се радвал да чуя мнението ви за следната ситуация.
Дъщеря ми с бал 482 е записана в IАЕГ. За СМГ е с бал 478.
Сега виждам, че има три свободни места за СМГ/АЕ, едно място с AE/ИЕ и едно място за АЕ/НЕ в училището в което вече е записана.
Според вас, приемлив риск ли е да опитаме на трето класиране в СМГ, като задължително, като второ и трето желание ще пишем и двете паралелки в IАЕГ?

СМГ първото ли желание на детето беше?
И преди да скочите на трето, просто се постарайте да се върнете към собствения си анализ, желания и възможно най-адекватна и реалистична преценка за детето си и възможните перспективи за нейното бъдеще с едната и другата гимназия. И ако си отговорите положително, че детето е крайно дисциплинирано и с математическа и логична постройка на ума, СМГ е мястото, което ще му позволи да разгърне заложбите си и да просперира.

Балът и е достатъчен, за да си намери мястото в остатъчните размествания, след основните класирания, по мое мнение. Но аз, на ваше място бих поела по този път, единствено и само, ако детето ми отговаря на гореописаните  условия. Каквото и да решите- успех!

# 1 399
Здравейте,
Сега виждам, че има три свободни места за СМГ/АЕ, едно място с AE/ИЕ и едно място за АЕ/НЕ в училището в което вече е записана.
Според вас, приемлив риск ли е да опитаме на трето класиране в СМГ, като задължително, като второ и трето желание ще пишем и двете паралелки в IАЕГ?
Имайки предвид опита си от миналата година, не знам какво да те посъветвам...
Синът ми беше в сходна ситуация, не пожела да рискува на трето класиране, но заяви категорично, че ще се пробва на четвърто (след като видя, че има 3 свободни места). Беше приет по второ желание в ТУЕС, имаше реален шанс да успее на трето, но явно го достраша:frowning1:
Ако това е училището, което желае най-силно детето - рискувайте. Каквото и решение да вземете, важното е дъщеря Ви да е доволна. Успех Hug

# 1 400
  • София
Здравейте,
На мен ми се струва приемлив, особено ако пишете и местата във 2АЕГ и местата в математическите паралелки в НПМГ. + че вашето място ще остане за четвърто класиране. Но си има риск, миналата година имаше на места балове на трето класиране, по-високи от тези на първо. /1АЕГ АЕ,НЕ - 454 на първо класиране, 462 - на трето/. Но и не малко хора спечелиха на трето, че и на четвърто класиране.

# 1 401
  • София
Общо взето на трето и четвърто класиране рискът си заслужава, ако детето силно желае училище, в което не е прието.
Нашият случай е точно противоположен, така че само аз малко ще си ги погледам тези свободни места, с което въпросът ще приключи.

# 1 402
Не, не казвам, че сме сбъркали. Очевидно е, че щом съм го забравила, нямаше да го пиша на първите места. Но не знаех, че има толкова  малък интерес към училището. Погледнах резултатите от националния кръг на олимпиадата по испански за осми клас и видях, че има дете от 157-мо на шесто място. Явно все пак може да се научи испански и там.
                   В подкрепа на твоето мнение - попаднах на резултатите от олимпиадата по АЕ - 5 деца от 18-то са с точки над 77 - зад гърба им остават доста от елитните и частни у-ща. АЕ ,поне в момента не е първи език в 18-то,а резултатите винаги зависят основно от желанието и качествата на децата! Yum
                     Излиза,че не у-щето е основния мотив за учене ! Smirk
                     Който е решил да рискува хич да не търси справките на МОН или някой друг - влиза в профила на детето си и от там търси свободни места и ако има  прави  заявка утре.Аз правих проверка за детето на една колежка,което не е прието никъде и тя се обади плачеща ,че има само 2  места в желаната паралелка.При проверката ми в профила се оказаха 6,а в конкретното у-ще са над 15.По пуснатата тука справка са само 7.На Регалия май беше.

# 1 403
  • Пловдив
Смятам, че навсякъде с ИИЧЕ може да се научи съответния чужд език, въпроса е в желанието на детето. Ето, на моя синковец от неговото училище са му казали, че испанският език там е на по-добро ниво от Руската в Пловдив, но като гледам на състезания ... не е много баш така, та е много субективно. Иначе, за професионалните гимназии - явно зависи, в ТЕТа всички паралелки са се запълнили, зависи си от мнението за нивото на училището сред хората. Дървото винаги е било за деца, които не им се учи. Но!!! Дърводелци няма! Фирмите,които произвеждат, се чудят къде да ги търсят. Вуйчо ми е дърводелец, работи дълго в една фирма, за всички пипкави неща все него товариха. Обаче, какво от това, като заплатата му беше ниска ... За какво децата да се мъчат да стават с този занаят, при който има търсене, ама не се отразява на заплащането? Ами по-добре да станат шофьори и ще вземат повече. Въобще нещата са изцяло сбъркани. Като започне да се дава по-високо заплащане , тогава може и да е по-привлекателно. В момента не си заслужава. Ама то, ето , и в Пеньо Пенев има много свободни места, а в строителството пари има, ако не в България, то в чужбина. Но, знаейки, че и да нямаш такова образование, ще можеш да работиш в тая сфера, що да се занимаваш. Но все пак е възможно извън София просто учебните заведения да са повече от децата и това да е причината за толкова голям отлив.

# 1 404
......... Дървото винаги е било за деца, които не им се учи. Но!!! Дърводелци няма! Фирмите,които произвеждат, се чудят къде да ги търсят.
                       По тоя повод се сещам за един наш приятел,който пита едно момче /съседско дете/ "Ти металист ли си?", а майката чула не дочула бърза да отговори - "Не,дърводелец"! Smiling Imp В случая ставаше дума дали момчето слуша Металика!

# 1 405
Здравейте,
Според мен шанса е голям да ви приемат в СМГ и има места в 1АЕГ.Но дори и всичко да се обърка има 4то класиране... И вашето си място ще е свободно, а, бала е висок. Действате.

# 1 406
  • София
приятно впечатление прави, че във ФЕГ има само 1 останало местенце Simple Smile

# 1 407
В I АЕГ има общо 8 места. 2 места има и в ТУЕС.
От езиковите най-малко места има във ФЕГ и Испанската - по 1 място за момиче.
За 1АЕГ виждам 5 места в МОН, къде се виждат 8?

# 1 408
В I АЕГ има общо 8 места. 2 места има и в ТУЕС.
От езиковите най-малко места има във ФЕГ и Испанската - по 1 място за момиче.
За 1АЕГ виждам 5 места в МОН, къде се виждат 8?
                В профила на детето има 3 за момчета и 5 за момичета - 8 общо.
                                                                2-  АЕ/НЕ,АЕ/ФЕ и 3 -АЕ/РЕ, АЕ/НЕ,АЕ/ИЕ

# 1 409
Това с 5те свободни в 22ро с испански адски ме изненада и раздвои...
И мен, но ще си остана с гледането... А аз ги гледам дори 7, с другата паралелка с английски.

Общи условия

Активация на акаунт