СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 87 895
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 1 440
Безплатно учене на език. Оползотворяване на тийн годините, с възможност да изберете всякаква посока след това.
Аз работя в кол център. Нямам илюзии. Моите деца няма да работят в такъв Joy, какво ще да става. Също така много завършили желаните тук гимназии не ги взимаме- не стават Simple Smile
Шарен свят

# 1 441
  • у дома
От ЕГ не е казано,че трябва да учат филологии или са останат с 2та езика...

Аз си поръчах скоро гази автобиографична книга за Мария Кюри https://www.book.store.bg/p52839/maria-kiuri-anri-zhidel.html,но още не съм я чела да дам отзиви.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 20:50 от svetlaem

# 1 442
  • Пловдив
Да ви питам нещо, значи. Защо според вас е този наплив към езиковите гимназии? При положение, че е ясно, че завършилите такива ще бъдат веднага подхванати от месомелачката "кол център". А, ако и продължат филология няма и да имат друг избор. Интересно ми е да чуя мнения, не, че и ние не драпаме натам Simple Smile
При нас беше по няколко причини :1. Езиците му се отдават. 2. Не знае все още какво иска да прави след средното и това му дава време. 3. Несръчен е и всяка професия, изискваща Сръчност, за момента му е непосилна. 4. Възможност за образование в чужбина. И те така. Иначе, специално в Пловдив, не е чак толкова голям наплива, напротив, огромемн наплив има към професионалната гимназия по електротехника, всички специалности, най-вече компютърните, както и на другите места, където се учат компютърни науки.

# 1 443
Сеетле, хайде давай вече препоръките за сборниците по математика за осми клас. Август месец обикновено купувам някои от допълнителните неща, които ще ми трябват за двамата.

# 1 444
Аз не познавам ни едно дете, насочило се към филология от набора на голямата Simple Smile Едно искаше кореистика...мода...но не влезе.

# 1 445
Ния беше впечатлена от живота на дъщерите на Мария Кюри. Не зная къде е чела. Но едната е избрала науката, по стъпките на родителите си. Умира млада. Другата става актриса, емигрира в Англия, после отива в САЩ, където над средна възраст намира любовта на живота си, женят се и обикалят света. Умира над 90 годишна. Колко различни сестри! А тефтерите на Кюри още отчитали радиация.

# 1 446
А аз познавам само едно дете  със  Скандинавистика в СУ,  чиято цел е да работи в колцентър с по-екзотичен език и съответно да взима по-висока заплата

# 1 447
  • Пловдив
Люба, в Пловдив сред професионалните гимназии Търговската определено е първенец. Тази година дори се учудвам, че имат свободно място за трето класиране. ПГЕЕ е на приливи и отливи през годините.

Ния беше впечатлена от живота на дъщерите на Мария Кюри. Не зная къде е чела. Но едната е избрала науката, по стъпките на родителите си. Умира млада. Другата става актриса, емигрира в Англия, после отива в САЩ, където над средна възраст намира любовта на живота си, женят се и обикалят света. Умира над 90 годишна. Колко различни сестри! А тефтерите на Кюри още отчитали радиация.

Ева Кюри също пише биография на майка си. На мен ми е любима. Харесвам и "Едит Пиаф" на Симон Берто

# 1 448
Ааа, моля ви се! Езиковите са гадни, особено тези с АЕ, защото всички го знаят този език и няма смисъл да се учи. Евентуално само момчета може, но за момичета никак не е подходящо. И в кол център само с АЕ не става.

# 1 449
Виктория от Плевен с 2х100 точки на НВО МАТ и БЕЛ остава в същото училище

Ралица от Варна отива в МГ
Скрит текст:

Относно коментираната скоро комбинация МАТ+ БЕЛ -
литературен клуб "Касталия" е кръжок за творческо писане. Преподавателката оказва истинска подкрепа на децата, участват в различни литературни конкурси (абсолютно нищо общо с училищната подготовка) и всяка година се издава алманах, в който всяко дете от клуба е представено със свое произведение.
Мисълта ми е, че явно Ралица успява да съчетава таланта за писане с математическата логика.

Новина за третото момиче с 2х100 още не съм срещала.

Във Варна за трето класиране има едно апетитно място в 1 ЕГ - НЕ АЕ Мат ИТ, иначе довoлно много места в техникумите, като за една от паралелките има 23 свободни места.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 22:11 от SamoDiva

# 1 450
  • софия
Milasara, честити рожденици 🎈🎈 Пожелавам им никога да не губят любопитството към света!

Значи, като чета за ФЕГчетата от набора и ми идва да се пробваме на 3то там, но мрън ще ме убие. Ще бъдат страхотен випуск.

# 1 451
  • у дома
Сеетле, хайде давай вече препоръките за сборниците по математика за осми клас. Август месец обикновено купувам някои от допълнителните неща, които ще ми трябват за двамата.
По принцип е хубаво сборника да си е по издателството на което е учебтика...Вярно математиката е една и съща,ама в разл учебници има разместване на уроци като последователност.
Иначе аз харесвам този на Веди https://www.ozone.bg/product/sbornik-po-matematika-za-8-9-i-10-k … H4JkaAuYjEALw_wcB -комбиниран е за 8,9 и 10 кл и е нещо като подготовка за нямащото никокво значение НВО мат в края на 10 кл-тестове са към всеки урок и задачи към разделите,има доста задачи над обикновеното училищно ниво.

# 1 452
Нашите причини:
1. Всеки си има талант, а този, който забелязахме за нашето дете са езиците. Гълта ги с лекота, каквато не съм виждала в близкото обкръжение. Искаме да я подкрепим в това.
2. В момента има мечта, свързана с медицина. Медицина + 2-3 езика определено не е равно на кол център. Мечтата може да се промени, но богатството да владее няколко езика остава.
3. Нямаме очакване да излезе от гимназията със “занаят” . Simple Smile
Надявам се да е достатъчно като аргументи.
Да ви питам нещо, значи. Защо според вас е този наплив към езиковите гимназии? При положение, че е ясно, че завършилите такива ще бъдат веднага подхванати от месомелачката "кол център". А, ако и продължат филология няма и да имат друг избор. Интересно ми е да чуя мнения, не, че и ние не драпаме натам Simple Smile

# 1 453
  • София
Mimi75, и Ния е любител на химията. Ако има такъв клуб във фег, няма да е сам Simple Smile За трети и четвърти профил би избирала между: химия, ит, литература и математика. Близнаците са трудни в правенето на избори.
Мария, викаш двама имаме за начало на школата Simple Smile   Предполагам, че са от 9ти клас. Ще имат време да се ориентират и насочат.
Моят е овен. Директно с рогИте рие, докато не постигне своето. И иска всичко - та и аз не знам какъв профил ще избере освен химията, но клоня към МАТ. Ама дали ще предложат МАТ + Химия. Би било прекрасно за него.
Иска и наесен да го запиша в Телерик. Дали няма да му дойде трудно с новия език, не знам.

# 1 454
Цитат на: svetlaem link=topic=1237530.msg41114449#msg41114449 date=1595526317

Аз си поръчах скоро гази автобиографична книга за Мария Кюри [url
https://www.book.store.bg/p52839/maria-kiuri-anri-zhidel.html[/url],но още не съм я чела да дам отзиви.

Аз много харесвам книгите за живота и постиженията на Мария Кюри, имам книгата написана от дъщеря й Ева Кюри, купих си я от антикварен магазин 🙂

Общи условия

Активация на акаунт