Напрегната обстановка

• 11 198
  • 239
  •   1
Отговори
# 225
Тъпото е, че само гадаем какво е.
Авторката я няма, за да отговори на въпросите, но страстите тук продължават.
Изсули се (някой я беше ползвал във форума, много ми хареса тая дума) тихомълком! Trollface

# 226
  • София
Е, как няма да се изсули, като очакваше предполагам да разкостим сестрата, че си тряскала шкафовете в собствения дом и че се храни нездравословно, а и че не се кефи да отглежда гаджето на брат си, което е пълнолетен, възрастен, работещ индивид, кътащ собствените си доходи, за сметка на доходите на сестрата и мъжа на сестрата, пък то какво стана - обяснихме й, че освен друго е и нагла. TrollfaceTrollfaceTrollface

# 227
  • Бургас
На мен пък ми е смешно как любителите на пържено и газирано се насилват да преглътнат диетични манджи,вероятно за да не се минат с храната.
Не им е писано да живеят добре заедно,то е ясно.

# 228
  • София
На мен пък ми е смешно как любителите на пържено и газирано се насилват да преглътнат диетични манджи,вероятно за да не се минат с храната.
Не им е писано да живеят добре заедно,то е ясно.
О да, за да не се минат с храната ще да е, няма как да е защото "любителите на пърженото" обикновено ядат и друга храна (колко невероятно), а в случая и защото са си я купили и си е тяхна Smile

# 229
Аз подозирам, че цялата драма на авторката е, че неистово ѝ се дояжда от вредното, което ядат домакините, но заради проблем, който касае само нея, не може да се присъедини.
И сега драпа да ги изкара злодеи, пък себе си жертва.
Не харесвам никой, който се изкарва жертва и търси съчувствие.
И да си жертва, имай достойнство и изложи всички детайли. Не само едностранно. Защото и да получиш подкрепа, тя ще е до момента, в който лъснеш що за стока си и ти.

# 230
  • София
А според мен тя не понася тяхната вредна храна, по нейни си причини (предполагам пази талия), но пък се ядосва, че сестрата готви "кофти манЖи" и на принцесата й се налага да си приготвя сама друго, вероятно затова и се ядосва като й вземат от приготвеното, защото ще трябва пак да запретне ръкави. А колко по-лесно й би било, ако сестрата готвеше храни, които авторката обича, така нямаше да й се налага да си приготвя сама храната и ол инклузива щеше да е пълен TrollfaceTrollfaceTrollface

# 231
  • Бургас
Афродита,има диети и диети...
Не знам нейната храна вкусна ли е,но това ,че е в определено време може би е заради здравословен проблем?За талия едва ли ще я спазва толкова стриктно,не ми се вярва.
Моята храна никой не иска да я яде,затова си представям подобна.Разварен ориз без сол и мазнина.Същия ориз с бяло пилешко месо.Варени картофи без сол.Те евентуално могат да станат на салата.
Мусака от тиквички,картофи и месо/кайма без сол,без олио.Сухари понякога.Толкова ми е гадна тази храна,че ям само когато съм много гладна.И едва я преглъщам.

# 232
Аааа, има и вкусни диети! Много дори Simple Smile
Тук обаче не става въпрос за диетата, а за това, че тя иска да си живее сякаш е сама и в собствения си дом, а не е!

# 233
  • Бургас
По принцип няма лошо всеки да иска да е самостоятелен.
За мен проблемът е,че не сядат да се разберат като хора,дебнат се кой кога какво яде,кой кога какво купува...Трябвало е като я приемат да поговорят.Не е само едната страна виновна.Все така се получава уж по роднински.Много е ужасно.

# 234
Те дори не са роднини.

# 235
Авторката може пици и мекици да прави по 90-дневната и тогава да ѝ нападат храната, знае ли човек.

# 236
  • Бургас
Ако е вкусна храна,особено разни пици,спагети със сос и т.н. не виждам причина да не ядат.Те са готови да дадат на авторката от своята храна,защо да не хапнат и от нейната?Авторката не знам защо го приема като проблем.
Но ако яде безвкусни ястия,тогава е смешно,че големи хора си казват"Пениш се,не пениш,ке те ям!
Когато съм в ремисия,и аз хапвам понякога пици,мусака без лук и пипер и т.н. И не бих се сърдила да си разделим вкъщи храната.Всъщност пици само със сина ми си правим,нашите не обичали.И правим голяма,защото все някой,който уж не обича,идва да си хапне малко.Не виждам нещо лошо.
Когато майка направи кекс,вечер нашият се промъква тайно и си хапва доволно.Аз ако направя нещо тестяно,също.Най-често отделяме за детето да има за другия ден или му показваме на моя баща колко да остави за детето,другото щом му е сладко,да го яде.

# 237
Искам само да напомня, че дългото пребиваване в напрегната обстановка предизвиква стрес, производство на хормона кортизол, намаляване на имунитета, промотиране на различни възпаления в организма, които могат да отключат автоимунни, сърдечно-съдови или онкологични заболявания. Естествено различните хора могат да толерират различни нива на стрес за време с различна продължителност. Но като цяло не е добре и разумен индивид с чувство за самосъхранение трябва да напусне стресова обстановка възможно най-скоро.
Аз, например, пребивавам в стрес от около 4 години със загубата на съпругата ми и преди месец със загубата на майка ми. За съжаление, имам близки, които допринасят към стреса. Кисна в тази ситуация само заради малките ми деца иначе щях да се разкарам със светлинна скорост. Но вследствие на емоционалния стрес имам доста здравословни проблеми.

# 238
Доколко наистина е напрегнато там, не може да се каже, може авторката така да го възприема, защото е свикнала на други отношения. Има си жени като нейната зълва, които овикват всички, ей така им иде отвътре.
Но както казва leosof, стресът яде човека.
След като на нея й е некомфортно, трябва да има някакъв изход. Нещо трябва да бъде поставено на второ място, за да останат здравето и радостта от живота на първо.
Авторке, не се радваш на живота, определено, виж какво да промениш.

# 239
  • Sofia
Цялата история е странна - пишеше преди , че има проблеми и в БГ, родителите и са в чужбина и очевидно се налага да я наглеждат, не са били съгласни тя да заминава, но тя на своя глава е заминала и в чужбина е видяла, че гаджето и пише любовни чатове с разни жени. Честно - събирай си мислите и изчезвай от там ако ти е останал малко разум. Друго не мога да ти кажа.

Общи условия

Активация на акаунт