Любители на Котки - Тема 147

• 27 876
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Котето намери стопаните си и историята завършва уж щастливо.

Ще се опитам да съм максимално лаконична, без много емоции и без цинизми.
Снощи го загледах- устата му не беше нормална, някак подута беше. Но яде суха и мокра храна без проблеми.
Днес преди работа залепих бележка във входа. Скъсали са я. Един от домашните е предположил, че котето е на тия под нас. Младо семейство, с куче и две деца в градинска възраст. Често нощем чувам скандали. Тоя бие кучето, крещи по децата, с жената се карат.
Дошло едно от децата, но котето се скрило зад един шкаф. Споделила че котето го е страх от таткото. Вечерта дошла майката и го взела. 
Майка ми й казала за устата. Освен че е изкривена и мирише. Жената обяснила, че котето е паднало от етажа. Не го водили на доктор защото нямат пари. Иначе всяка вечер пият бира пред входа. Обещала на майка ми да го заведе при нашите ветеринари.

И така...

# 661
Това не ми мирише на щастлив край...

# 662
Ох, Зуки.. хич не ми харесва това.😔

# 663
Нещастници.

# 664
  • София
Вероятно е имало спукано небце. И да, никак не е щастлив края, направо си е ужасяващ.

# 665
Мен също ме е яд, но ...  Тъжно ми е че не мога да го спася, горкото. Не знаех цялата картина. Направих каквото можех. Жал ми е!

# 666
  • София, Лагера
Ох, Зуки, отвратителна работа! Горкото животинче! Дано го заведат на доктор все пак! Или да си намери по-нормални хора... Sad

Таня, много ми стана смешно как се е размъркал писан и не са могли да го преслушат  Grinning
Заинтригува ме мекото диванче, но картинката не се отваря, ще пуснеш ли друга?

Интересно. А, килима, и него ли махна?
Не, него напръсках със спрей, който отблъсква котките. Направо го напоих. Но не мога да напоя завивките... Нищо, ще мине доста време, докато се наложи да ползваме завивсике. Дано да е "забравила" Джинги.

Ние от днес сме с новата тоалетна. Много ми е красива и е доста по-лесна за поддръжка. Чекмеджето се вади и не се налага да я разглобявам всеки път, когато почиствам. Моята е бяла.
https://www.wilko.com/en-uk/curver-petlife-covered-pet-litter-tr … n-black/p/0335059

# 667
  • София
Таня, много ми стана смешно как се е размъркал писан и не са могли да го преслушат  Grinning
Заинтригува ме мекото диванче, но картинката не се отваря, ще пуснеш ли друга?

Сложиха го с коремчето нагоре, за да му гледат мехура. Той и вкъщи много обича да спи така, а ако някой го гали по корема е на седмото небе. Wink  С други думи, прегледът беше нещо като СПА процедура. hahaha

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 23:33 от Тaня67

# 668
Аз пък преди време се сдобих с този невероятен кош, дето се вижда на една от снимките на тоалетната. Имаше го в Кауфланд на смешна цена от 6 левчета. Побира цяло котило за пренасяне. За по-едри котки е идеален. Може да го пуснат отново някой ден.

# 669
  • София
Ох, Таня, с глас се смея на прегледа на Рижко. Joy

# 670
Аз пък преди време се сдобих с този невероятен кош, дето се вижда на една от снимките на тоалетната. Имаше го в Кауфланд на смешна цена от 6 левчета. Побира цяло котило за пренасяне. За по-едри котки е идеален. Може да го пуснат отново някой ден.

Скрит текст:
Коша ми харесва, благодаря за инф. Ще следя, макар, че още сме за кошче, но се надяваме да пораснем. Все пак отглеждам котарак.Simple Smile
Скрит текст:
Ето го големия мъж.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 10:04 от Mama_Nana

# 671
  • София
Моите съболезнования за загубата на Рижко!

Как храните вашите любимци?
Винаги ли имат храна в паничката?
Давате определено количество в определено време?

Нашето коте е постоянно на лечебна храна, някои лекарства са на гладно, някои са след храна, така че храна му се сипва под час сутрин и вечер.

Тaня67, на такава поставка гледаха и нашето коте за черния дроб. Пускат стопанин да държи лапичките при главичката, а долните крачета ги държи асистент от клиниката.

# 672
  • на брега на морето
Бубе, съболезнования за Рижко, сърцето ми се къса. Като си спомня колко любов, надежди и усилия вложихте... Не са били напразно, справедливо беше Рижко да оздравее.

# 673
  • София
Ноеми, много ми хареса новата тоалетна, сега остава да кажеш колко е удобна. При нас мястото е ограничено и може би няма да има за издърпване на цялото чекмедже. И кошът изглежда удобен.

Момичета, като пътувате с котето на почивка, какво носите - цялата покъщнина ли трябва да предвидим - тоалетна, паници за храна, вода, играчки, панерче за сън, кутията за транспорт, не знам какво още... И как свикват на ново място за 4-5 дена и после обратно, не се ли сърдят, отмъщават и така нататък? По-добре ли е да търсим някой да идва през ден вкъщи или да я заведем някой човек да я гледа в София?

# 674
  • София
Всеки път, когато ще пътуваме, се изкушавам да я вземем с нас, и всеки път решаваме да я оставим вкъщи, с идеята да не ѝ причиняваме излишно стрес. За няколко дни няма смисъл, ако има кой да идва да я наглежда.

Общи условия

Активация на акаунт