Любители на Котки - Тема 147

• 27 875
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Бих търсила човек да идва и да я храни. Да занесеш котето на непознато място с непознати хора е още по-голям стрес от пътуването със стопаните.

# 676
  • София
Момичета, като пътувате с котето на почивка, какво носите - цялата покъщнина ли трябва да предвидим - тоалетна, паници за храна, вода, играчки, панерче за сън, кутията за транспорт, не знам какво още... И как свикват на ново място за 4-5 дена и после обратно, не се ли сърдят, отмъщават и така нататък? По-добре ли е да търсим някой да идва през ден вкъщи или да я заведем някой човек да я гледа в София?
Повечето котки не обичат да напускат дома си. Пътуването е кошмарно, а на новото място се крият и им трябват няколко дни, за да свикнат. Да не говорим, че стресът отключва неподозирани болести.
Скрит текст:
До скоро не знаех, че 1 от 10 котки, задомени по Германия, за които обикновено се радваме, че са намерили добри стопани, не оцеляват след пътуването. Sad
Най-добре да си стои вкъщи и да идва човек да сменя водата и храната. В такива случаи се слагат допълнителни тоалетни (легени), както и големи съдове с вода, които трудно се обръщат и изпаряват в жегата (пак легени Simple Smile). Гледачът може дори да не се ангажира да идва всеки ден. Wink Разбира се, има и изключения. Някои котки обичат да пътуват, особено ако са свикнали от малки. 

Когато избирате тоалетна или клетка е добре да се гледа и размера. Тоалетната на Ноеми не е особено голяма. За дребна женска котка става, но за едър котарак - не.  Трябва да е толкова голяма, че котаракът да може да отиде с целия си ръст в задната част на "помещението", за да има място вратичката да се върне в отвесно положение. Иначе трябва да си върши работата като Рижко в резервната тоалетна - легнал, с вратичка върху гърба и глава извън тоалетната. Joy

Тaня67, на такава поставка гледаха и нашето коте за черния дроб. Пускат стопанин да държи лапичките при главичката, а долните крачета ги държи асистент от клиниката.
При нас асистентките бяха две. И ние с дъщеря ми бяхме там. Сигурно са си помислили, че ще трябват много ръце да го държат. Joy
Скрит текст:
Предполагам, че бяха стажантки, които се учеха. Stuck Out Tongue Winking Eye
Но Рижко се кефеше и от допира на накрайника (не знам как се казва) на ехографа. Реши, че докторката му масажира коремчето. Simple Smile

# 677
  • София, Лагера
Ноеми, много ми хареса новата тоалетна, сега остава да кажеш колко е удобна.

По-добре ли е да търсим някой да идва през ден вкъщи или да я заведем някой човек да я гледа в София?
Удобна е тоалетната, в същност не е по-малка от тази, която ползвахме досега. Въпреки че Джинги удвои, ако не и утрои размера си Simple Smile Само решетката махнах, че се изака върху нея. Много лесно се чисти!

Аз не бих пътувала с коте, ако има кой да го гледа. И за него, а и за нас стресът ще бъде голям.

Таня, замислих се, ако купя такова "диванче", дали ще спят върху него моите момичета?

# 678
  • София
Ноеми, то това не е диванче за лежане, а за да не шава котката, като я катурнат по гръб за прегледа. Simple Smile И Мади така я преглеждаха веднъж, но не мисля, че е особено удобно просто за излежаване.

# 679
  • на брега на морето
Наленцето

# 680
  • София
Нала да си оправдае лъвското име Simple Smile.

# 681
  • София
Ауууу! Нала има уста като на голямата ѝ адашка!  Laughing

Ноеми, и аз мисля, че не биха спали в такова нещо. А и предполагам, че не се продават свободно. Това е стока за ветеринари. Беше кожено, за да могат да го чистят.

Хаха! За решетката съм познала. hahaha Иначе е добро като замисъл - камъчетата падат вътре в тоалетната.

# 682
  • на брега на морето
Уникална котка, много е послушна и разбрана, не е нахална, разбира всяка дума.

# 683
Пълната противоположност на Шиши, туй му е новия прякор. Joy
Опитва се много здраво да ни манипулира, това откакто му намалихме порциона.

# 684
Напоследък Ади си яде храната, само ако е била в хладилника. Може ли да настине? Rolling Eyes

# 685
Оле, кой е ядосал това добро котенце?

# 686
  • София
На мен ми  прилича на сладка прозявка, не на ядосан рев Simple Smile.

# 687
  • София
Любимата ми бебешка снимка на
Блечока ❤ (от 13.08.2017 г)

Ето я и глезотийка Маци ❤

Тази прекрасница ми има невероятно доверие, оставя ми се в ръцете безусловно. Мога безпроблемно да давам хапчета, да реша, да режа сплъстена козина, да вадя кърлежи- каквото се сетите. Като я гушна се притиска силно в мен. (С Блеки война видим двама човека- дере и хапе, а като го гушна се избутва с лапите на 3-тата секунда 🤣 )

# 688
Напоследък Ади си яде храната, само ако е била в хладилника. Може ли да настине? Rolling Eyes
Нори, може би защото е много топло и той търси прохлада чрез храната. Не мисля, че ще настине, все пак тя не е ледена от фризера, а просто студена от хладилника. Може би да я оставяш за мъничко да се отпусне, но не да се стопли и така да му я даваш. Grinning

# 689
Май така ще действам, че ед а седмица уличните котки ядоха филенца cosma по три пъти на ден Grinning

Общи условия

Активация на акаунт