Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 3

• 69 113
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Допълвам, че Приложно програмиране има и в Джон Атанасов.

# 361
  • София
citron, предполагам не е за СХН. В техническите гимназии (и не само) има отделни паралелки - системно програмиране  и  приложно програмиране.
Има ниско и високо ниво на програмиране. Примерно едните пишат програми за устройствата, другите пишат програми за приложенията, които вървят върху устройствата. Едните може да пишат на С, другите на java.
Това го пиша без да съм задълбавала в програмата на средните училища (имам страничен поглед в университет), гледала съм ТУЕС, но не стигнахме да го "пожелаем".
Това за което говориш би трябвало да се учи по т.нар. Информационни технологии.

# 362
  • София
Сигурно много ще се изложа, ама какво е СХН?

[ В техническите гимназии (и не само) има отделни паралелки - системно програмиране  и  приложно програмиране.
Точно това имах предвид с въпроса си. И благодаря за отговорите! Purple Heart

# 363
  • София
Софтуерни и Хардуерни Науки

# 364
  • София
Така нареченото Румънско училище не го зная кой номер се води официално, но съм чувала хубави неща за него. Преди години познато дете завърши там, доста добре се реализира, ходи да учи в Румъния някаква медицинска специалност и  им излезе доста евтино обучението.

# 365
  • София
За Джон Атанасов ми казаха не много добри неща, като лоша дисциплина и т.н. Докато за Телекуминикациите обратното, вкл. добра база.

За приложното програмиране ми казаха, че е по-разпространено като специалист, т.е. намиране на работа, докато системното не толкова в БГ (есте, не мисля, че само със средно образование може да се намери хубава и добре платена работа, въпреки че има и такива случаи със сигурност).

# 366
  • София
За Джон Атанасов ми казаха не много добри неща, като лоша дисциплина и т.н. Докато за Телекуминикациите обратното, вкл. добра база.

За приложното програмиране ми казаха, че е по-разпространено като специалист, т.е. намиране на работа, докато системното не толкова в БГ (есте, не мисля, че само със средно образование може да се намери хубава и добре платена работа, въпреки че има и такива случаи със сигурност).

Аз пък чувам, че Техникумът по Телекомуникации е пълна трагедия. Познавам завършили деца там и казаха, че играели карти по цял ден и нищо не учели...

# 367
Здравейте,
Моля за помощ!
Търся училище в София, без високи изисквания, да няма роми, да има постоянен, грамотен, ресурсен учител и да може да се завърши без много усилия средно образование /двата гимназиални етапа/.
Става въпрос за 10 клас /2021-2022 г./и здравословни проблеми /неустановена диагноза, оттам и СОП.../.
Във всички професионални и обикновени гимназии, в които по-лесно се завършва средно образование  има само /100 %/ роми...Определено не е най-подходящата среда...
Не искам да има физическо и психологическо насилие...
❤️🍀❤️🍀❤️

# 368
  • София

Аз пък чувам, че Техникумът по Телекомуникации е пълна трагедия. Познавам завършили деца там и казаха, че играели карти по цял ден и нищо не учели...
[/quote]
Моята информация е същата и то от дете, което завърши миналата година. Дори посъветва синът ми изобщо да не го пише в желанията си, нямало смисъл. По негови думи е влязъл с повече знания отколкото е получил.

# 369
На нас техникумът по телекомуникации ни е много далече от вкъщи, но Попов ни е по-близо, така че повече за него се интересувам.

# 370
На нас техникумът по телекомуникации ни е много далече от вкъщи, но Попов ни е по-близо, така че повече за него се интересувам.
и при нас е така. По-удобен откъм транспорт ще бъде Попов.

# 371
  • sofia
Здравейте,
Моля за помощ!
Търся училище в София, без високи изисквания, да няма роми, да има постоянен, грамотен, ресурсен учител и да може да се завърши без много усилия средно образование /двата гимназиални етапа/.
Става въпрос за 10 клас /2021-2022 г./и здравословни проблеми /неустановена диагноза, оттам и СОП.../.
Във всички професионални и обикновени гимназии, в които по-лесно се завършва средно образование  има само /100 %/ роми...Определено не е най-подходящата среда...
❤️🍀❤️🍀❤️
Виж 93-то СУ. Познато дете с проблеми завърши там, но бяха случили на добри деца в класа, бяха го приели и му помагаха. То беше даже на качествени оценки.
Не знам от кой район на София сте и ако ви е много далеч не е добре. Разгледай и СУ в Младостите.

# 372
  • София
Здравейте,
Моля за помощ!
❤️🍀❤️🍀❤️
Илиева2016, Ако искаш, погледни и 10 СУ. Малко училище, по 1 паралелка от випуск, много разбрана директорка. Мисля, че и балът за влизане не е много висок. За съжаление, не знам дали разполагат с ресурсен учител, но се чуй/виж с директора. Дъщерята на мой колега учи там и ще е в 10 клас тази година.
Успех, и да намериш за детето си спокойна среда.

# 373
  • София
Здравейте,
Моля за помощ!
❤🍀❤🍀❤
Виж 93-то СУ. Познато дете с проблеми завърши там, но бяха случили на добри деца в класа, бяха го приели и му помагаха. То беше даже на качествени оценки.
Не знам от кой район на София сте и ако ви е много далеч не е добре. Разгледай и СУ в Младостите.

39 СОУ Младост

# 374
  • София
и при нас е така. По-удобен откъм транспорт ще бъде Попов.

Ех, вие ме сразихте сега с инфо за Телекомуникациите. На мен инфо ми даде учител, преподавал преди там и колега, чието дете учи там от миналата година. Иначе и на нас ни е далече, Попов е много по-близо, но той ми е на по-задни позиции.

Общи условия

Активация на акаунт