Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 3

 • 61 566
 • 742
 •   1
Отговори
# 735
 • София
 • Мнения: 15 105
Значи, не отваряйте изобщо сайта на Националната гимназия за приложни изкуства Joy
Повечето училищни сайтове се правят от който може и се поддържат с любезното, доброволно и безвъзмездно съдействие на няколко можещи учителя.
😂 Или пък на елитното 133-то, където на първа страница от една година се мъдрят вездесъщата директорка и Патрик Венетин. А един учебен  план не можеш да видиш.
За 105-то някой знае ли нещо? Имат примамлива паралелка Екскурзоводско обслужване.

# 736
 • София
 • Мнения: 12 900
Ако избираме по сайтовете, никой няма да стъпи в НЕГ. Joy

# 737
# 738
 • Мнения: 1 426
Скрит текст:
Като цяло сайтовете на повечето държавни/общински училища са потресаващи.
Не че не сте права относно очакванията си към сайт на гимназия, в която се преподава графичен дизайн. Но пък имам известни наблюдения върху изпълнителите на обществени поръчки за ремонти на училища, вкл. елитни, та ако и сайтовете се правят по подобна схема, не бих очаквала чудеса. За жалост понякога подобни неща са извън сферата на влияние на директорите.
Иначе не знам точно какъв е случаят, как и по какви правила е изработен сайтът им, и честно казано без налична информация не бих съдила твърде строго точно по този параграф.

Според профил на купувача на въпросното училище се мъдрят само две обществени поръчки от 2015 и 2017 година за отопление.

Скрит текст:
Значи, не отваряйте изобщо сайта на Националната гимназия за приложни изкуства Joy
Повечето училищни сайтове се правят от който може и се поддържат с любезното, доброволно и безвъзмездно съдействие на няколко можещи учителя.

Ааааа, бях го отворила, още преди да пишете! Grinning Даже хич не е толкова зле. Вярно е, че с нищо не блести, но поне не дразни с кич и безвкусие.

Sanaka, НЕГ преподават немски, не графичен дизайн. На тях им е простено Stuck Out Tongue Winking Eye

# 739
 • София
 • Мнения: 7 267
Вижте сега, не че нещо, но обществени поръчки се организират за над определени суми. В тази връзка не е изключено да се звъннат два телефона на драгия директор с инструкции дейности за по-малки суми да бъдат делегирани на фирми X, Y, Z. Пак казвам, идея нямам дали е такъв случаят, но пък просто разни работи съм видяла.
Дейностите на училищата в много случаи не са поставени в условия на пазарна икономика. Просто искам да кажа, че трябва да се преценява по повече критерии, не сал по единия сайт.

# 740
 • София
 • Мнения: 62 595
Защо да се харчат, ако могат да го възложат на някой от работещите там? А този някой основно има друга работа, нито му е квалификация, нито му е работа да прави и да поддържа сайт.

Докато разглеждах сайта на руо ми хрумна, че можете да държите под око обявените работни места, за да се ориентирате учители по кои предмети ще бъдат нови през учебната година.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 00:19 от Andariel

# 741
 • Мнения: 12 104
Не съм от София, макар да имам поглед върху училища на лично познати деца там, но...
Тази година "на мода" са.... Черешите. Е, "стопанинът" им е завършил, познайте с какъв рейтинг училище, все трябва да има инф някъде. Вярно, че по негово време училището не е било "чак такова", но пък и никога не е било "рейтингово" 😊
Ама, на, сега решава човекът "най-рейтингови" ситуации със седмокласници.
И друго, което май съм писала поне от два "набора" насам- Пенчо Славейков не е завършил философия поради болест, Йордан Йовков не е завършил право поради бедност, а на Елин Пелин "не му стигнал бала" по първо желание-тогавашното Рисувателно училище.
Така че, пътят към успех, слава и значимост не винаги минават през елитни структури, колкото и привидно значими да са в наши дни.
Щастливо лято за всички!

# 742
 • Мнения: 16 171
Заповядайте в новата тема Simple Smile

https://www.bg-mamma.com/?topic=1350297.new#new

Общи условия

Активация на акаунт