Пренатална депресия – не си сама

• 17 160
  • 457
  •   1
Отговори
# 330
Дух,така става май при всички.И аз така я гледах и се чудих какво да я правя и точно на втория ден вкъщи вече умирах за нея,просто я обожавам.Да съм родител е най-хубавото нещо ,което съм била!
Споко хора,ще се намести всичко когато родите,да си бременна е едно,да си майка е друго.
Някой беше питал кога ти олеква на корема,аз като родих се надух още и за около две седмици спаднаха отоците,а ми олекна към петия ден някъде.

# 331
Може да прозвучи ужасно, но аз моя син то заобичах истински след годината някъде. По време на бременността и след раждането не съм изпитвала майчински чувства.

# 332
Зендая, не знам кое е нормалното... Мисля, че това е една измислена категория. Но ако питаш, дали се случва често - предполагам, че да. Аз последния месец само пазарувах в хранителните магазини и гледах сериали. За две седмици изгледах 3-4 сезона на стоте. Нямах желание за нищо, бях апатична и не ми дремеше за никого, включително и за човечето в мене

# 333
Зендая, не знам кое е нормалното... Мисля, че това е една измислена категория. Но ако питаш, дали се случва често - предполагам, че да. Аз последния месец само пазарувах в хранителните магазини и гледах сериали. За две седмици изгледах 3-4 сезона на стоте. Нямах желание за нищо, бях апатична и не ми дремеше за никого, включително и за човечето в мене
Аз се чувствам точно както описваш + това че се чувствам много тъжна ако трябва да излизам сама от вкъщи и не ми се среща с хора нито ми се говори с някой освен с майка ми и мъжът ми но не изпитвам никакви емоции на щастие в момента и може би това ме кара да си мисля че съм в депресия

# 334
Момичета , същата съм като вас . Плюс огромните страхове дали ще е здрава , красива , умна . Какво ще е нейното бъдеще ? Плащаме ли задължително греховете си с децата ? Страшно е. ? Нямам търпение да излезе от мен и да видя какво ми е подготвил Господ .

# 335
Бунтувате се сигурно към промяната в живота си. Осъзнавате, че след раждането ще бъде по-различен живота ви и това е така действително.
Аз, пък като видях бебето, разбрах защо хората казват, че нашето гардже е най-хубаво. Еми, нямаше по-хубаво от него. И сега като ходя по детските площадки не виждам да има по-хубаво дете от моето. 😉
Мислех, че всички бебета си приличат до степен да не може да ги различиш, ама не е така. Щом веднъж го видиш, вече не може да го сбъркаш от ден първи.

# 336
Вярно е, да. Аз първата година само въздишах по миналите времена и детето го чувствах като една огромна отговорност. Всичко ми беше на авто пилот, ден след ден едно и също. Сега вече е на 2.6г. говорим си що годе, пеем песни, къде къде е по-лесно.

# 337
Бунтуваме се ами... не мога да си се представя като 100% само майка. Има и други неща, които ми харесва да правя и ми е страшно тегаво, че може да не мога да ги правя, че няма да има време, че живота ми ще е само пелени, рев и бебешки работи.

# 338
Бунтуваме се ами... не мога да си се представя като 100% само майка. Има и други неща, които ми харесва да правя и ми е страшно тегаво, че може да не мога да ги правя, че няма да има време, че живота ми ще е само пелени, рев и бебешки работи.
Искам да те "успокоя", че през 99% от времето ще ти бъде такъв живота. Раждането и отглеждането, отдаването на дете е огромна промяна и отговорност, особено, ако искаш да правиш нещата по правилния начин. Успокояващото е, че след като премине пърноначалния стрес свикваш. 😉

# 339
Никой не прави нещата по правилния начин. И като приемеш този факт ти става по лесно. И като приемеш, че животът ти става по-различен, но не по-лош, става голям купон. Не знам защо смятате, че детето пречи да правите всичко, което и преди сте правили. С повече организация и премисляне се получава всичко. И пътуване у екскурзии и всичко. Да, аз съм майка от 12 дни ама имам и много приятели, които си правят живота весел.
Никога не съм се бунтувала срещу това, че ще имам бебе. Вярвах, че ще направи живота ми по весел, цветен, пълен и щастлив. Просто мразех бремеността си.

# 340
  • някъде в орбита...
Не знам защо смятате, че детето пречи да правите всичко, което и преди сте правили. С повече организация и премисляне се получава всичко.
Зависи от детето. Много зависи от него. Някои хора не могат да сложат детето в седалката, или да спрат писъците в самолета, или детето отказва да спи на чуждо място (хотел, при баба, и т.н.)... Но пък някои деца са абсолютно зен по всички параграфи, и хич не им мигва окото дори.

Бунтувате се сигурно към промяната в живота си. Осъзнавате, че след раждането ще бъде по-различен живота ви и това е така действително.
Реално, бунтувах се срещу факта, че тялото ми не е мое. Бременността не е болест, а се чувствах като инвалид, особенно като започнаха да се трупат проблемите. И след всяко бременеене ми оставаше нещо хронично за спомен. Отделно че месеци след раждането пак не разполагах със себе си, щото бяхме скачени съдове... Веднъж излезли от този период, нещата се напасваха, ориентирахме се, и децата се очовечаваха, и всичко си идваше на мястото. Ама до като стигнем този период...

# 341
Дух, колко килограма свали след раждането?

# 342
Да ви питам как преминава раждането?
Че изпитвам ужас да не получа паник атаки понеже никога не съм постъпвала в болница и това ме ужасява..

# 343
Спокойно, толкова ще си заета с други мисли, че едва ли ще получиш паник атака. Аз раждах секцио, та е доста различно от нормалното раждане, но обстановката беше ведра, спокойна, всичко се случи бързо, на десетата минутка видях бебка.
И аз късно я обикнах, като почна да ми се усмихва, може би тогава стопли душата ми(въобще не помня кога, може би е била на 3 месеца). Общо взето когато я видях любовта не ни се получи, изпитвах едно любопитство към нея, исках да я изучавам, гледам, да пробвам да я кърмя. Мислите ми бяха насочени към влизането в ритъм, кога и как да я кърмя, преобуване, "дано да спи". Имах прекрасно бебе, спеше през нощта, не ревеше много.
Олеква много след раждането,  докато бебето е малко имаш повече време за теб. Ако кърмиш можеш да си четеш, или да гледаш тв. Аз по цял ден си гледах, даже и на компютърни игри си играех. Те като са толкова малки не се будят от звуци и светлини.
Отплеснах се, спокойно момичета,  скоро ще ви олекне и на тялото и на душата, не е толкова страшно. Пък сега като сме затворени зарад ковид вкъщи, искам да ви кажа, че без детето сигурно щяхме да се изпокараме с мъжа, пък сега винаги си имаме занимавка.

# 344
  • Beyond the stars
Да ви питам как преминава раждането?
Че изпитвам ужас да не получа паник атаки понеже никога не съм постъпвала в болница и това ме ужасява..

От наместването на хормоните или от цялото изживяване отключих добри паник атаки в следродилно, вдигнах кръвно до 180, въпреки че бях сигурна на рационално ниво, че всичко е ок, изпитвах неконтролируем страх. Всичко мина абсолютно като се прибрахме вкъщи.
Иначе раждах секцио в частна болница и като  цяло нямам оплаквания като отношение, просто явно наместването на хормоните при мен повлия в тази посока.

Общи условия

Активация на акаунт