Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 331
  • 767
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Здравейте, момичета! Има ли сред вас мамита с диагноза инсулинова резистентност? До сега не съм спазвала кой знае каква диета, но от сега нататъка ще се наложи. Вече съм в 18 г.с. и съм качила 4 кг, което не е много окей. Стартирах от 88 кг.....Доки каза , че трябва да почна да се ограничавам от въглехидрати, обременяване ще ми направят в 24 г.с., Скоро ни предстои и ФМ и ще видим как е бебчо, но до тогава ми се иска да чуя и други мнения по въпроса, относно как се храните, за да не качваме мн кг, съответно да нямаме проблем с нивата на захарта.
Може да помислиш за кето режим. Е, не съвсем без въглехидрати, но ти го препоръчвам заради разнообразието от рецепти в нета. Четири кг не ми се виждат много, но пък стартовото тегло е повече 🙄 Аз също спазвам режим, така се чувствам по-добре, не за друго Simple Smile

# 136
Момичета, днес имахме чудесна сутрин Heart
Бебка риташе лекичко, сложих на таткото ръката, като си мислех, че няма да я усети, но тя специално за него се постара и я усети за първи път Heart Eyes
За спането и легълцето - определено ще е при нас в началото, за кърменето не знам колко ще кърмя, планове не смея да си правя, по-скоро колкото ни се получи и на двете.
За храната - както Жанинчето е писала - кето режим. Правих го месец в началото на годината, много добре се чувствах, не че имаше какво да свалям. Може да изключиш всякакво сладко, тестено, ориз, картофи и да наблегнеш на месо и заленчуци, което според мен си е най-здравословното хранене.

# 137
Леле, момичета, няколко дни бях много натоварена и хич не се добирах до форума, а вече си имаме нова тема, и то цели 9 стр. Рейвче, чудесно си се справила, както винаги. ❤️

Аз не съм суеверна, мисля да почна да пазарувам за моя малък мъж от септември - в момента сме в процес на довършване на жилището ни и още сме на квартира, очаквам другата седмица финално да приключим с майсторите, но си имам едно на ум, че с майстори винаги е непредвидимо, така че когато успея да изчистя, подредя и оправя целия ни багаж, тогава ще мисля за новите покупки. Просто за момента съхранението им ще ми създава известни неудобства.

Иначе, аз нещо се притесних да не съм предозирала с вит. Д. През април ми беше около 6 при референтна долна граница около 20 и ми изписаха Вигантол по 6 капки на ден, които чинно си приемах. Междувременно, на ЖК ми изписаха Огестан до края на бременността, който също съдържа вит. Д, и започнах да ги пия заедно може би около месец. На последната ЖК се разбрахме като си пускам ПКК да направя и ново изследване на витамина, но аз хич не се и усетих да питам дали е ок, че съм приемала двата препарата заедно... 😩

Все пак, силно се надявам всичко да е наред и да няма последствия този завишен прием (доколкото изобщо може да е успокоение, мисля, при моите стойности направо се води дефицит, който не се възстановява толкова бързо, на това разчитам).

Постът ми стана километричен, пожелавам ви много слънчев ден и ви пращам поздрави от едно китно балканско селце! 🌲

Твоето си е направо тежък дефицит и е трябвало да ти изпишат в пъти по-голяма доза. С толкова малко ще се учудя дори и 10 да си стигнала. З месеца преди да забременея пиех всеки ден вит Д & К3 и го продължих на своя глава докато си пуснах контрола мин. месец и излезе 80 от референтни 30 до 100. Сега заради слънцето го намалих през два три дни.

# 138
Аз съм с инсулинова резистентност, с която до ден днешен се уча да живея и да внимавам как и с какво се храня. Започнах 49 кг, сега пет месеца по-късно съм около 50,51 кг. Не ям бързи въдлвхидрати и сладко единствено вмомента, но си хапвам пълнозърнести храни, защото първо, че вдигат КЗ много по-бавно, и второ, смятам, че са много полезни за бебето. Всеки ден ям много протеин-яйца и месце, откакто не ми е лошо и риба. Не вечерям след 19 часа.

# 139
И аз точно мислех да ви се похваля като Sealove - лежим си с таткото сутринта, бебчето кротува, но той все пак си дложи ръката и някъде след 10-тина минутки бебчето започна да ритка точно там, където му беше ръката и той го усетии 😍🥰 беше вълнуващ момент! Направо не мога все още да повярвам!

Иначе и ние живеем в мезонет, но стаята на бебчо и нашата ще са и двете на горния етаж, така че няма да ми се налага много да циркулирам по стълбите 😅 предстои ни и на нас ремонт и малко преустройство есента преди бебчо, че стаята, която досега ни беше спалня, я отстъпваме на бебчо, пък ние минаваме в друга, по-малка, която обаче не е съвсем завършена... Весело ще бъде 😃 но пък и вълнуващо да се подготвяме за мъничето ❤

# 140
Рейв, новата тема е страхотна ❤

Аз все още не съм усещала бебчо, но може би е рано, тепърва започнах 18 г.с. Преди се чувствах доста добре, изключае необходимостта да слагам инжекции за разреждане на кръвта. От няколко дни обаче имам болки ниско долу когато мърдам и не само. Понеделник съм на преглед и се надявам да се окаже нещо нормално.

Иначе и аз не вярвам в тези суеверия да не се купува нищо.  Ние вече си купихме количка, защото беше на добра промоция. Следим промоциите и на легълцата и гардеробчетата. Имаме също и няколко бодита, а свекърва ми плете ужасно много и постоянно взима модели на разни глезотийки от пинтерест, изплита ги и казва “че просто няма да ги нарича”.

# 141
Ние решихме да се местим в Бургас през септември. Въпреки свекърви и тъщи, смятаме че там ще ни е емоционално по-леко, сред всички приятели и близки. В началото на септември ще почваме да търсим квартира , та след като се настаним ще мисля по-подробно за креватче и т.н. Ужасява ме мисълта и с преместването на целия багаж 😬

Скруби, в този ред на мисли и на мен ще ми се наложи да сменям Арабаджикова и да си търся лекар в Бургас.

Очертава се мини екшън преди да се появи малкият 💙 Всички покупки ги отлагам за септември-октомври, когато вече ще знаем, къде ще живеем 😆

# 142
И аз бях на кето, но напоследък олабих малко положениено. Трябва да се стегна. Предполагам, че и аз имам някаква форма на инсулинова резистентност или гестационен диабет защото при последното изследване захарта ми беше 5.87 на гладно, а не бях яла никакви въглехидрати в деня преди изследването.
Колкото до пазаруването за сега мисля да го направя на черния петък. Хем не ми се бърза, хем си мисля, че ще ми е по спокойно ако е готово всичко. В същото време не мога да родя в моя град щото няма родилно и ще трябва да пътуваме на някъде и още не съм решила накъде. А като се вземе предвид че съм за 24-ти Декември - такава зима може да ни хване, че да трябва в снегорин да раждам на път за някоя болница. Въобще нямам представа какво ще правя. А недай си боже да тръгне по-рано...

# 143
fillme на колко км. е най- близката АГ за раждане? При спешен случай натам.
А то вече зимите тук така се изместиха , че на 24.12. си пече ☀️.
И ние ще сменяме местоживеенето, което хич не ми харесва. Мястото е близко село и ще трябва за всяко нещо да се пътува,за пазаруване, за училище и тнт. Най- вече дъщеря ни, която не стига, че ще пътува по два пъти до селото , до училището и обратно, ами и сама ще седи без приятели. За нас ще е по- лесно. Но тук където сме няма къде да се съберем ,живеем със свеки,и ще станем много. Отгоре на това сами си е най- спокойно.
Сега спим в хола с мм,а щерката в спалничка малка преходна. Другата стая е на свеки. И това е. Няма как в хола да се съберем и с кошара.
Отгоре на това сме на последен етаж панел и не се диша. Вея си тук с едно ветрило. За никой няма спокойствие. И кучето е в хола. Абе дядовата ръкавичка.
А в къщата където ще се местим всичко е на тапа. Очаква ни цялостен ремонт, бани,хол,кухни и тнт. До три месеца все ще сме се оправили. Уредите най- вероятно ще взема на изплащане. Та така. Лошото е , че и транспорт не е удобен и ще я караме всеки ден до града Ама цял свят пътува няма да е първата.
Само да сме здрави.

# 144
Изгубен,  вие сте ние!!!!! Купихме си апартамент на зелено в Младост 3 до общината.  Ноември/декември ще е акт 16. Сега сме при свекито в двустаен панелка. Тримата барабар с кучето сме в спалнята (бивш хол). Свекито е в нейната спалня (бивша кухня). Има и една холокухня (бивша спалня) в която едва се завърташ. Ние планираме мега бърз ремонт и после март месец вече да сме на ново и просторно......ремонта ще е с бригада, за да стане бързо. Това ще ни е трети апартамент,  който ще ремонтираме от основи,  така че знаем какво ни очаква.  
Днес докато ядях, моя юнак така ме изрита, че подскочих.  Нямам спомен Мони като беше в корема ми да е била толкова активна.  Този бебо се върти супер много, дори сега докато пиша шава, а най-обича сутрин към 5 да подскача, докато не се събудя.

# 145
Но да ви кажа града си е град. Мани това село с комари,мухи,дворове,райграс и  басейни. Иска работаааа. И домати сеем. Dizzy Face Но като няма как и на село ще свикнем.

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 21:27 от изгубен

# 146
  • Sofia
И ние сменяме апартамента с всяко бебе - двустаен, тристаен, четиристаен, сега вече окончателно сме в къща. Много съм щастлива от промяната. Винаги сме били в Младост, затова отидохме в Лозен. Такава свобода и шир за децата няма как по друг начин да се осигури. Всяко ще има стая и засега само най-малкото е при нас Simple Smile Но всяко жилище сме взимали ново строителство и от нулата сме правили ремонти..Радвам се,че за нас тази сага приключи Simple Smile

# 147
И аз много мисля за жилището откакто видях двете чертички. Преместихме се в сегашното ни жилище преди 6 години когато се роди синът ни. Неголям апартамент в центъра на София, но поне имаме две отделни спални. Най големият ми кошмар беше да ръководя основен ремонт бременна. Много бързахме да се нанесем преди да се роди бебето и направихме компромис с много неща, които в последствие оправихме. Естествено ремонта, не приключи преди да се роди бебето. Преместихме се когато той беше на три седмици и още три спа върху бананов кашон до нашата спалня 😂. Сега жилището ми е точно такова, каквото го харесвам. Миналата година направихме и страхотна детска стая с двуетажно легло. През май боядисахме, защото категорично отказах да чакам да стана много бременна и тогава да го правим.Чудих се дали да търсим нещо с три спални, но все си мисля, че като са еднополови децата няма да е такава драма да споделят спалня. А и честно казано не искам да се превръщам в роб на някакъв огромен апартамент и ипотека, това тъкмо го изплатихме.Не ми се иска и първите моменти и на това бебе да минат в ремонти. Знам, че с него ще се появят и много вещи, а аз обичам да го карам минималистично. Планът е първоначално да сложим бебето в нашата спалня, а около година да го преместим в детската при баткото. Ще поживеем и ще видим 🙂.

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 15:48 от paradigma

# 148
Поздрави от Бургас, морето и моя 20-седмичен тумбак 😆💙

# 149
Рейвче темичката е страхотна☺ Може вече и на мен да добавиш едно розовко щъркелче💗 днес бях на дългоочаквания преглед, всичко е нормално при нашата бебка, много сме щастливи. Пожелавам на всички само хубави емоции 😍

П.С Тук явно не влагат много чувства в подготвителните контракции, тъй като я попитах за тези мои опасения и тя ми отговори, че трябвало да го обсъдя с акушерката която ми следи бременноста, а тя как ще разбера само с пипане на корема не знам 😄 но в понеделник се прибрам за България и ще ги проследим от там нещата.

Общи условия

Активация на акаунт