Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 334
  • 767
  •   1
Отговори
# 150
Явно темата за ремонтите е близка на доста от нас. 😂

fillme, надявам се да съм вдигнала нивата на витамин Д до някаква нормална стойност, но другата седмица ще разбера. Дано прекараните часове на слънчице си кажат думата.

# 151
Аз съм пак с гъбички. Излезнало е изследването от микробиологията. Кандида албиканс
До 1.07 слагах Макмирор,сега е 25.07. За 20 дни и пак. Аман вече.
Какво да слагам сега....то в понеделник ще ми се обадят де.
Щом и Макмирор не помага за повече от месец не знам. Постоянно с гъби.
Това може ли да е от утрогестана и увеличения прогестерон? Утрогестан трябва да слагам до 28-30 г.с. поне.

# 152
Всеки път имам гъбички, накрая, към 7,8,9 месец и само с Гиназол се лекувам, заради сладкото, поне така ми обясниха. По принцип шоколади и такива работи не ям, ама като съм бременна ми се дояжда и така съм създавала идеалната среда за всякакви гъби 😥😥😥

# 153
https://m.bg-mamma.com/?topic=615857.1125
Сега чета в тази тема. Пишат за миене със сода, разни илачи, капят етерични масла на превръзки/тампони, кислородни води,чудосии, хомеопатия,нищо не помага. Утре ще дочета темата.
Ще взема да пия лактофлор и да ям по едно кисело мляко на ден. Нашите баби гъби не са имали....
Могат ли да навредят сега на бебето?
П.С. Гиназол няма в аптеките,няма внос,поне допреди 20 дни. Някой ако е взимал да каже.... Аз ще проверя де.

# 154
Изгубен, наистина сладкото създава благоприятна среда Sad Ако хапвяш ограничи го, както и тестените храни и те Disappointed Relieved
Миналата ми бременност имах кандида и ми бяха изписали ломексин (вагинална глобула) по 1 път в седмицата за 2 седмици и след това не съм имала проблеми.
Дано бързо се изчистиш Heart

# 155
Изгубен,  гъбичките променят pH във влагалището,  мисля че го алкализираха.  Това подтиска растежа на нормалната ти микрофлора. Пробвай като проведеш пак лечение после да промиваш влагалището с дамски душ с едни специални млечно-кисели разтвори.  Аз преди много години само веднъж съм го правила и за съжаление не си спомням как се казваше този разтвор, но бе пълен с лактобацили,  за нормализиране на микрофлората долу.

# 156
Здравейте мами ✌ Все още не съм се включвала в новата темичка, а вече има толкова за четене 😊 Аз да попитам, има ли мама която вече е била на ФМ в Медлайн при Иванов , ако да дали след прегледа дават диск и снимчица че скоро ще ходим и ми е интересно, както и дали пускат и таткото? Благодаря и хубав ден на всички! 🌸

# 157
Момичета,  купих си един крем за разранени зърна на Лансинох уж да го ползвам в началото когато много ме боляха.  Така и не го ползвах по предназначение,  но от една седмица си мажа петите с него и съм много доволна.  Оказа се, че ланолина бил страхотен за напукани пети.
Този уикенд не можахме да отидем да нахраним ламата Балу  в онзи зоокът, защото много вали, но се позабавлявахме в музея на илюзиите.

# 158
Здравейте мами,
Как сте?
Вече съм в 19 г.с. Снощи през нощта за първи път получих изсъхнала течност по тениската - коластра му викат, нали?
Вие започнахте ли да имате петна по тениската? Пере ли се? Извинявам се за въпросите,но нали ми е за първи път 😂

# 159
Гърдите ти се приготвят за бъдещото бебче нормално е. При мен коластрата тръгна 2 дни след като извадиха беба, до тогава беше сушина Rolling Eyes
Пере се, не се притеснявай Kissing Heart

# 160
  • София
Не само че му викат, ами си е коластра.
Аз имам такава откакто влязох в 4ти месец.

еллина, изглеждаш страхотно !
И ние се гласим за море към средата на август... Нямам търпение, никъде не сме мърдали от нова година и
полудявам вече. Weary

# 161
Здравейте мами ✌ Все още не съм се включвала в новата темичка, а вече има толкова за четене 😊 Аз да попитам, има ли мама която вече е била на ФМ в Медлайн при Иванов , ако да дали след прегледа дават диск и снимчица че скоро ще ходим и ми е интересно, както и дали пускат и таткото? Благодаря и хубав ден на всички! 🌸
Аз се следя при него и всеки път ми дават снимки и диск. Таткото последните два пъти влиза с мен. 😊

# 162
Момичета ,
Някоя от вас има ли проблеми с гръб/кръс преди бременността ?
С дископатия съм, преди две години имах криза, която ме държа на легло месец и половина. Много хапчета, болка, инжекции и физиотерапия. От тогава се пазя много и пия обезболяващи, обаче сегааа.... От две седмици болката се засилва. Консултирах се с личната и гинекололжата-казаха ми да търпя, да се мажа с някой гел и да не се обездвижвам. Ок , ама болката от вчера е зверска. Ако някой има опит,привмам всякакви съвети.
Скруби по спомен ти имаше проблем с гърба, ако имаш някое трикче?❤️

# 163
Елина, аз също съм с дископатия. Точно преди да забременея ми я установиха и трябваше да започна физиотерапия, но обявиха извънредното положение и не успях да направя нито една процедура. После видях положителния тест, съответно, веднага ми казаха, че не мога да правя физиотерапия.

Засега не се мажа с нищо, на всички кремове, които имам, пише изрично, че не се препоръчват при бременност. На ЖК питах как да се боря с болката - предписаха ми Невробекс и парацетамол когато ме боли, но, честно казано, от Невробекса не усетих никакво подобрение след месец прием и го спрях. Боли си ме сериозно, всяко ставане от леглото е истинско изпитание.

Ако някой може да сподели някой изпитан лек, ще съм много благодарна.

# 164
Моята свекърва е доста зле в това отношение, казва че водата я упокоява, ако имате достъп до вана или още по-хубаво хидромасажна вана. Знам че не е много хубво за бременни, ама пак по-добре от хапчета. Тя ходи и в Павел Баня, за 2 седмици и на йога ходи, друго не се сещам

Общи условия

Активация на акаунт