Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 389
  • 767
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря, ще видим ако има час при нея, може и да се преместя. Защото ще пътуваме и имам само 2 възможни дни

# 346
Връщам се от ФМ в Надежда. Бях при Георгиев , тъй като за Чачева нямаше часове. Това беше най-ужасният ми преглед. Още в началото като почна да ме гледа и заяви, че има две бели точици на сърцето (което иначе работело перфектно) и това можело да е белег за Синдром на Даун. За секунда светът ми се срина. Почнах да го разпитвам, а той отвърна, че трябва да направи целият преглед и тогава да коментира. А защо на втората минута заявяваш на бременна в 21гс жена, че детето ѝ може да е с Даун??? Бях на тръни през цялото време, държа се супер хладно. Едвам издържах да не се разрева. Като приключи прегледа почнах още повече да го разпитвам-да правя ли тест за Съм, колко голям е шансът, процент, нещо, могат ли нищо да не значат Тея точки. Каза ми, че според него няма проблем, но ако ще се притеснявам цялата бременност, да си пусна един тест за свое успокоение. Абе , брат, ако не ми беше казал, че "може да има Даун плодът" щях да си карам супер спокойната бременност. Излязох разревана, мъжът ми си изкара акъла и побесня. Много ми е нервно сега. Иначе бебо е перфектен и даже ми се усмихна

# 347
Ох, Ели Heart
Не знам защо го правят това. На мен моята АГ по Здравна каса каза, че бебето ми било с удебелено коремче (заради гестационният ми диабет) само за да ме накара да направя още едно обременяване тази бременност и да потвърдя вече поставена ми от ендокринолог диагноза.
Аз бих отишла на още една фетална при друг лекар, за да бъдеш спокойна. Спокойствието ти в момента е безценно.
Препоръчвам ти Чавеева Kissing Heart

# 348
Елина, ужас. Смятам, че това е една класическа грешка на лекарите като цяло. Казват нещо, което предполагат,  но не са сигурни че е. Спокойно,  щом накрая не те е накарал да ходиш да се изследваш, значи е осъзнал че е сбъркал. А при мен Георгиев винаги е бил много внимателен. Но да, не обича по време на преглед да се пита, а чак накрая. Сега какво ще правиш?

# 349
Paradigma, Yan аз на първата ФМ бях при
Чавеева, но за втората АГ директно ми записа час през системата за Искилиева.Според мен си имат някакви отношения помежду си се препоръчват една друга. Аз естествено държах да съм при Чавеева и се опитах да запиша час през рецепция- заради отпускарския сезон не ми се получи. Започнах да търся мнения за Искилиева и получих само положителни- била много внимателна и т.н. , следователно се успокоих и спрях да се настройвам. Ще споделя мнение след прегледа. Относно специализантите- почти на всеки преглед присъства, но само записва, не е имало случай някой да прави каквото и да било вместо АГ или Чавеева. Естествено ако кажете , че сте против ще ви прегледа вашият лекар, не специализант. При вас имаше ли запис на ФМ. АГ ме предупреди да взема диск или флашка, за да запишат всичко 😍

# 350
Какви са тез доктори при които ходите. На моя му имам пълно доверие,незнам защо от начало не си тръгнах при него, а трябваше да ме наплашват другаде, че да си опра пак до моя. Той си ми следи преди 15 години бременността. Специалист е по фетални от преди това. Сега са се навъдили много други ,,специалисти,, но си предпочетох моя.
А жена за АГ не бих избрала никога. Някак си не ми вдъхва доверие , че ще е отдадена само на професията си и че ще следи новости и тнт. Жените трябва да гледат и семейство, докато мъж АГ по- го приемам. Това си е мое мнение. Иначе раждах при жена де , хахах.
Но на жена АГ не съм ходила Hug

# 351
Мисля да се пробвам някъде за второ мнение , но ме съмнява да намеря някъде и то в отпускарския месец. Сега съм по-спокойно, видях и че нухалната гънка е 4,7мм което е добре за 21гс+4. Утре на трезва глава ще го мисля. Иначе бебо е много голям 550гр. Не спря да шава и не искаше да си покаже лявата ръчичка, накрая я изкара и направи знака за "мир"😂 Все едно ми каза "Спокойно, мамо, всичко с мен в наред"💙😭 Прилагам и снимка. Много се радвам, че мога да споделям в вас, момичета 💙

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 20:14 от ellina90

# 352
Елина, напълно разбирам тревогата ти🤗. И аз минах последните 10ндни през такава емоционална въртележка с моята единична артерия, която също е маркер както за Даун, така и за сърдечни и бъбречни проблеми. Вчера последно звънях телефони по клиники да си  запазвам час з фетална ехокардиография и мога да споделя, че има часове и тази и следващата седмица за доц. Снежинка Томова за ФМ, която в момента преглежда във Вита. С първата бременост съм ходила при нея точно защото имаше съмнения за проблем със сърцето и съм с добри впечатления за нея.

# 353
Paradigna мерси за инфото 💙
Момичета, а на този етап от бременността може ли да се направи Пренатест за Даун или трябва да се прави амниоцентеза?

# 354
Paradigna мерси за инфото 💙
Момичета, а на този етап от бременността може ли да се направи Пренатест за Даун или трябва да се прави амниоцентеза?

Аз бих отишла на ехокардиография, за да видиш дали със сърцето всичко е наред .Там го разглеждат само него и ще ти кажат има ли някакъв проблем .Аз вече съм много на ти с тях ,защото имах една бременност с бебе с порок на сърцето .Даже съветвам и други момичета да не го пропускат този преглед, защото на фаталната не се вижда всичко. Елина пожелавам ти всичко да е само празна тревога .

# 355
Елина, иди първо на фетална ехокардиография, но възможно най-скоро. Пренатест предполагам винаги можеш да направиш.
В едната камера на сърцето на бебето ми има структура, наподобяваща ехогенен фокус, на ехограф се вижда като бяло петънце. Както писах вчера, според д-р Маринов в нашия случай не е опасно. Може и при вас да се окаже нещо безобидно.
Иначе за амниоцентеза, в 20 г.с. д-р Чавеева ми каза, ако реша, най-късно до 1-2 седмици да ми я направят. Аз се отказах да поемам този риск при липса на конкретни показания.
P.S. Аз пък досега нямам никакъв секрет от гърдите... Дали е нормално, не знам.

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 23:19 от Малага

# 356
Здравейте!
Аз съм Теди (Теодора)  на 25 години,  също като вас чакам своето бебче през декември, това ми е първа бременност и много се вълнувам. С мъжът ми живеем в София, но и двамата сме от Бургас и се надяваме някой ден да можем да се върнем Simple Smile. Термина ми е 09.12. и очакваме момиченце Simple Smile

# 357
Елина, този доктор не те ли насочи за фетална ехокардиография? Кофти, че те наплашил, без да е сигурен и без решение/препоръка какво да правиш.
Теди, добре дошла.

# 358
Ами АГ ме насочи да отида или в МЦ Марковс или в МЦ Надежда. Избрах Марковс, защото ми беше по-близо. Бях при доктор Павлова. Доколкото разпитах и четох има добри отзиви за центъра, за лекарката са 50/50. Лекарката беше доста добронамерена, но честно казано останах доста изненадана и малко наплашена от тезата “фраксипарин за разреждане на кръвста се биел чак след няколко загуби, защото можешо да премине през плацентата и да увреди черния дроб ”, “да отида още утре на натоварване със захар, защото захарта ми е 5,2” и доста разочарована от липсата всякакъв опит да се направи снимка, била то и не много ясна.
Теди, добре дошла!
Уфи, а загубих едно бебе в ранна бременност. Като забременях сега, гинекологът ми ме изпрати на изследване за тромбофилия и думите му бяха, че няма нужда да загубя 2-3 бебета и едва тогава да пускаме изследвания, каквато била практиката. Оказа се, че съм с тромбофилия и също си слагам фраксапарин.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 00:10 от Borovinka11

# 359
Аз също бях при Георгиев за ранната фетална и беше наистина обран...Всичко уж наред, но на такива прегледи искаме детайлност и откритост. Не е въпроса само да си направиш измерванията и да отпратиш пациента. В това отношение Патрикова беше много по-обстойна, нищо че е малко по-интензивна в натиска.

Общи условия

Активация на акаунт