Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 387
  • 767
  •   1
Отговори
# 360
  • София
изгубен, направо ме изумяваш някой път.
Какво общо има пола на доктора с неговата компетентност, знания и т.н. ?!?
Ми то по твойта логика жените за коя професия стават изобщо, или за никоя, най-добре да си стоят пред печката и да гледат деца. И после искаме мъжете да ни уважават и приемат и т.н., ами няма как да стане... То гледай жена какво мнение има.
Случката с кучето пък дори не искам да я коментирам. Не стига че са го изяли бълхите, щото очевидно няма кой да го погледне, ми накрая е и изгонено в коридора, сякаш то има вина за нещо. Горката животинка, нямам
думи. Expressionless
еллина, е това ми звучи като ужасен преглед. И то най-важната ФМ да протече така, ужас. No Mouth
Честно казано, чудех се дали последната ФМ да не я направя при него, защото досега все при д-р Чачева съм била иии да го види и някой друг това бебе. Ама след твоя пост се отказах. Neutral Face
Добре са те посъветвали момичетата
за д-р Маринов, отивай при него и ако ти каже, че всичко е наред, си
живей живота. Flowers Hibiscus

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 08:43 от rave

# 361
Теди, добре дошла и леко бременеене Simple Smile

Елина, иди на второ мнение, защото иначе това изказване ще те тормози постоянно. Имам чувството, че някои лекари изобщо не си дават сметка, че с хвърляне на такива коментари вкарват хората в шах. Още повече когато се отнася за бременна жена с бушуващи хормони и касае бебето й. Не случайно моят шеф ме посъветва още в началото, че при избора на лекар е най-важно да избера някой, който не ми вкарва паника.

# 362
Рейв, За жените АГ това ми е мнението, мое си е, не ходя и това е. Предпочитам да е мъж.
А кучето само къщата му е в коридора, в момента обикаля около нас Wink  Изкъпан,и тнт. Каишката му явно е изтекла действие. Вече ще му капим  капки.

# 363
Нищо не ни препоръча Георгиев освен да си направя тест за Даун, ако много държа, но нямало смисъл според него 🤷
Успях да си запазя час за доц Томова във Вита за ФМ и фетална ехикардиография, но е чак за 11.08. Дотогава ще ми се изпуши главата. Будна съм от 6ч, супер притеснено и треперливо ми е и не мога да спра да рева. Опитвам се да не го мисля, ама как да стане?

# 364
Нищо не ни препоръча Георгиев освен да си направя тест за Даун, ако много държа, но нямало смисъл според него 🤷
Успях да си запазя час за доц Томова във Вита за ФМ и фетална ехикардиография, но е чак за 11.08. Дотогава ще ми се изпуши главата. Будна съм от 6ч, супер притеснено и треперливо ми е и не мога да спра да рева. Опитвам се да не го мисля, ама как да стане?
Не го мисли, успокой се.
Няма да има проблем, ще видиш. Ако пък искаш пробвай пак ФМ сега, но не знам ще има ли час някъде, може би, ако си обясниш случая и поискаш извънреден ще те вземат? Thinking

# 365
Ох това е ужасно, аз щях да полудея. Как може да го сервират така?
Добре, а на първата ФМ и биохимичния скрининг, какви са ти били резултатите? Ако са 1 към няколко хиляди, давай по-спокойно.. Знам, че за Даун трябва да има повече показатели - вижда се на 1 ФМ, на кръвните изследвания за скрининга, носната кост, гънката.... Заради едно петно на сърцето, не е ли малко пресилено да го кажат ей така....

# 366
На БХС за Даун ни е 1:13094, а нухалната е 1,7мм
Не би трябвало да има проблем, но самата мисъл, че може нещо да не е наред... Толкова време го чакаме това бебе.
Всички колежки и познати ми обясняваха, каква спокойна бременност съм имала, каква късметлийка съм и как не можели да повярват , какъв релакс съм. Еми на! Сега не съм 😭😂

# 367
  • Sofia
Не би трябвало да има проблем, но самата мисъл, че може нещо да не е наред... Толкова време го чакаме това бебе.
Всички колежки и познати ми обясняваха, каква спокойна бременност съм имала, каква късметлийка съм и как не можели да повярват , какъв релакс съм. Еми на! Сега не съм 😭😂
Защо не направиш един пренатест или подобен и са не го мислиш повече?

# 368
Ели аз ти препоръчвам др. Любомир Спасов от Фемина. Той е уникален детски кардиолог, ако се обадиш и обясниш за ситуацията, ще те вмъкнат за ехокардиография сигурна съм.
А за Георгиев просто незнам какво да кажа, възмутена съм. Преди го хвалеха много, сега сякаш нещо му е станало, всички се оплакват от него. Аз съм била само при Чачева и небих я сменила, вярно тя е много обрана, прави бързи прегледи и не обяснява много, но я виждам, че си гледа нещата средоточено. И както казва моя  мъж: Нямам нужда от интерактивна презентация, а искам да си свърши работата както трябва и да си каже само заключението.
Та недей да му се връзваш на Георгиев и побързай с другото мнение за да се успокоиш, но дооколкото познавам , Чачева ако е имало притеснение на предната морфология  дето си правила при нея щеше да ти е направила амниоцентеза още тогава.

# 369
Момичета, бременния ми мозък е с 50% капацитет. На всички софийски момичета, които получиха съобщение за срещата, да знаят че става дума за неделя. Аз като резервирам днес пак ще напиша тук всичко подробно.

# 370
  • София
И аз мисля, че може да се има пълно доверие на д-р Чачева, която е гледала бебчо досега.
Но след такива думи, сигурно и аз щях да търся друго мнение.

Много много тъпо от страна на този Георгиев. Unamused

# 371
Много стресират, особено в тези седмици, в които сме. И при мен същата работа беше на ФМ да ми изкара акъла с голяма нухална гънка. Да се чудя как да запазвам час за още една ФМ, при кой, кога, къде(за толкова къс период успях да запазя във Фемина при доц. Карагьозова) ... Там пък не видяха проблем, но пуснах втори БХС и тази събота пак ще ходя при доцентка та да погледне пак бебо, че малко се криеше. Правих обременяване с глюкоза, че тя пък измери голямо коремчето и се усъмни за гест.диабет, но пък резултатите са добри и не знам на какво може да се дължи това. Сега не знам на кой да вярвам и се замислям за още една консултация. А над 20г.с си е доста развита бременност и една такава новина от нищото е страшен шок. Дано при всички ни са си наред нещата и бебета са здрави!

# 372
Отностно отношението на лекарите - наистина трябва да си подбират думите и да се опитат да не всяват паника. Моята Аг вчера също ме ядоса, но първо ме и наплаши сериозно.
Както ви бях споменала има понастинали около мен, и мене ме хвана една хрема, но само това. Не стига, че си бях притеснена и преди ами та още повече.
От години имам семеен приятел УНГ и му звънкам да го попитам какви капки за нос да си взема освен морската вода. Е, каза ми и нищо повече без да ме панира и каквото и да е.
Звънкам и на АГ-то все пак, обеснявам й ситуацията и че съм се консултирала с УНГ за капки за хремата и тя казва - да вземи ги и увеличи биозина на две таблетки. Казах й, че на ФМ всичко е минало ок, говорим спокойно и тя изведнъж - хоп, твоите болни познати да отидат да се тестват. Не ти, за да не чакаш при хора по лаборатории, ама те нека, за да сме сигурни. Казва ми също евентуално при бременни протича понякога по-тежко, имаме няколко бременни положителни вече, но не се притеснявай.
Аз й казах да окей добре и това беше.
Първо, че страшно много ме наплаши дори да не целеше това и второ, че УНГ не ми говори нищо за тест и такива и второ, че й се ядосах.
Така вече бях наплашена до вечерта, че едва стоях. Пулса ми висок, усещам го по цялото си тяло, потя се, защото ми притеснено, направо си бяха паник атаки. Таткото се попочуди какво ме прави направо - изкара ме навън, покарахме ел. тротинетка(досега не бях), и така ми стана добре. Разходихме се, то беше едно приятно време, после седнахме на една пейка и си говорехме. Късно, късно се прибрахме и нищо ми нямаше вече! Изкъпах се, легнах си и съм заспала спокойно. Днес пак имам някакви притеснителни мисли, но като цяло ми е спокойно и хремата ми е съвсем по-добре. Таткото и той е по-добре.
Извинявям се за дългия пост, но исках да ви споделя и определено да подкрепя тезата, че на бременна паника ама грам не трябва да се вкарва!

# 373
Елина, аз ходих на ФМ при доц. Карагьозова в Майчин дом, тя преглежда и във Фемина, изключително доволна бях, позволи ми да се обадя на таткото да гледа на видео през целия преглед, обясняваше всичко какво е по време на прегледа, изчерпателни отговори даваше и наистина е човечна. За съжаление от както съм тръгнала по лекари от както съм бременна, все попадам на нескопосани лекари, но за Карагьозова нямам забележка. Единствено че поради някаква причина не ми е принтирала 4Д снимката и тези на които е целия бебо, но това по-скоро сигурно аз трябваше да настоявам.
Та, проверих и има часове в Майчин дом за другия вторник, а може да се обадиш и във Фемина да попиташ. Стискам палци всичко да е наред! И горе главата.

# 374
  • Sofia
Още един глас за Фемина. И петте си бременности следя там. Обиколила съм почти всички специалисти Simple Smile с изключение на доктор Икономова, другите са страхотни!
Не е важно колко е приказлив доктора, а да каже с две думи, че всичко е наред..

Общи условия

Активация на акаунт