Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 371
  • 767
  •   1
Отговори
# 435
Uffie, твоето пухче е много готино. Моята проклетия в момента, в който чуе прахосмукачка и ака по средата на стаята.. Аз я затварям в банята, когато смуча за 10-15 мин. Моите родители имат робот, не се разбира с него, изпада в ужас като го види и чуе. Здраве да е, ще си чистя с обикновената прахосмукачка и това е.

# 436
Днес ще отида до Пепко и после ще ви пиша.

# 437
Добро утроооо. CoffeeCookie

парадигма, видях ги тези роботи. Имат и сайт. Е това вече са по-нормални цена. Cold Sweat
Горе-долу каква площ почиства, или колко пъти, преди да се наложи
да го изпразниш ?

Момичета, гледам, че в магазин Пепко има бебешко на промоция.
Някой купувал ли е нещо от този магазин, отзиви ? Thinking

Скрит текст:
Рейв, днес минах точно от там и влезнах да разгледам, но купих само едни чорапки-изключително некачествени материи, дори ММ каза О не! Много са груби. Имат само една серия organic cotton, те ми се струват по-качествени. В момента има много намалени дрешки в Waikiki- не за първи път споменавам магазина, но турския памук и качество нямат равни- две бодита с дълъг ръкав 7.99... страхотни цветове и материя, ританки 2 БР за 9.99
Аз искам да попитам мамите, които вече са имали бебчета какво мислите за стерилизатор за шише? Ползвали ли сте и разумна покупка ли е според вас? Също се колебая и между ръчна и автоматична помпа за кърма...

# 438
  • София
Вчера бяхме на преглед, вече сме 570гр 22+5.. Всичко се развива добре, бебчо не спря да рита през целия преглед 😁 онзи ден пращах разни снимки на дрешки на таткото, показвах му какво съм харесала.. и на следващия ден ме събуди да ходим на пазар.. Все до последно мислех, че ще чакаме с повечето покупки.. ама той не можа да издържи (много се вълнуваше, повече и от мен 🤔😁) та купихме кошара, ваничка, доста дрешки, термометри, разни шишенца.. Абе по- голямата част взехме.. останаха само матрак и по- дребни покупки..

# 439
Идвам от Пепко. Бих казала, че истинското разнообразие там е за дрехи за деца над 1 годинка. За бодита и ританки изборът е скромен. Цените са им доста добри, а качеството ми се стори добро. Ето снимка - взех едно зимно боди за бебето за 5лв, а клинчето и блузата са за каката всяко по 1,99лв.

# 440
Аз съм взимала и съм доволна от дрешките на Пепко. Но при сравняване на показателите "цена/ качество" залагам на английските дрешки - george, matalan и next Heart Eyes
За стерилизатор и помпа бих посъветвала да изчакате, защото ако бебето се кърми ексклузивно шишета няма да трябват, т.е. няма какво да се стерилизира. И пак ако си се кърмите сполучливо и кърмата си се регулира няма нужда от помпа.
ПП: Иначе само електрическа, не мога да си представя да се цедя по 20 минути на гърда ръчно, ще си тегля коршума Scream

# 441
Аз имах ръчна на Авент. Като дръпнеш и засмукваше яко. Вече като си има де. Та бързо ставаше.

Тези дрешки без пари ,то кое им плащаш плат ли шев ли....Аз даже не знам дали има Пепко тук в Пловдив..но ще прегледам Уайкики щом има намаления. Вече и аз нямам търпение... Но да речем да почна с шапката

# 442
  • София
Благодаря за отзивите. Flowers Cherry Blossom

криста, точно за тази серия Органик котон иде реч. Поне така пише в брошурата.
В понеделник сигурно ще ида и на място ще реша... Ако ми хареса материята, ще взема.

Помпите и стерилизаторите май ги обсъждахме скоро.
Стерилизатора за мен е напълно излишен, ще потапям във вряла вода и готово.
Помпата пък може изобщо да не е нужна, така че няма да купувам предварително.

Като цяло ще направя всичко възможно да не се затрупвам с излишни вещи, дано ми се получи... Flushed

Последна редакция: нд, 09 авг 2020, 01:26 от rave

# 443
Да ви кажа честно и аз нямам търпение да започна подготовката, но ще изчакам септември. Направила съм си детайлен списък и ще действам по него. Запазила съм си най хубавите неща от баткото, ще ги извадя от тавана и ще видя какво имам. Шишета и стерилизатор няма да купувам докато не видя как ще тръгне кърменето. Може да взема едно самостерилизиращо се шише за всеки случай. Помпа ще купя електрическа за да стимулирам лактацията. Предният път се мъчих три месеца с една ръчна докато не взех електрическата и най накрая тръгна кърмата. Да се похваля и аз с  първата покупка. Купих шезлонг, защото ми попадна супер оферта за него, а отзивите са отлични. Синът ми много стоеше в шезлонга, а  беше ужасен с една изкуствена тапицерия и гадни картинки, та сега взех по-хубав.

# 444
Аз както писах и стерилизатор съм имала.....пари на вятъра за мен. Топваш за 5 мин във вряла вода и е готово.  В крайна сметка не трябва да убиваме вируса на едрата шарка, нали!!!! Като цяло смятам, че около детето трябва задължително да е чисто,  но не и стерилно.  Не съм гладила дрехи, не съм използвала сушилня и кучето ми си е било около нея.....пъпка не е имала по тялото или лицето ( само по дупето,  ама там е друго!!!!!). Едно време моята баба е носела майка ми на полето и я е кърмила като си е почивала от жътвата,  сега нещо много нежно е станало човечеството. Така смятам аз.

# 445
  • София
Цитат на: rave link=topic=1237808.msg41186520#msg41186520
Иначе от ФМ насам мама е качила 700 гр., общо 2 кг. от началото. Blush
[/quote

Ехаа - само 2 кг от началото - колко хубаво звучи! Аз вече съм +8, а смятам, че се храня нормално и не прекалявам...не ми се мисли докъде ще стигна още 4 месеца Flushed

Прахосмукачка робот препоръчвам с две ръце! У нас имаме Roborock s50 и сме много доволни. Гледах, че цената ú сега е по-висока отколкото беше преди 2г.
Имам познати, които си взеха по-бюджетни варианти и също са много доволни. Дори тези, които нямат алгоритъм да чертаят карта на апартамента и го кръстосват на случаен принцип пак успяват да покрият площта.
Какъвто и модел да изберете, най-големият плюс си остава това, че чистят вместо вас. Hug

Относно помпите за кърмене, нямам личен опит, но аз ще изчакам да видя дали изобщо ще ми трябва и ако да - ще си взема автоматична.

# 446
  • София
Момичета, някоя от вас ползвала ли е услугите на тия фирми, които чистят жилища ?
ММ иска да наемем такава фирма за финалното основно почистване преди появата на беб. Confounded
Да, със сигурност ще изчистят по-добре от мен, обачееее мисълта някакви хора да ми влизат и да ми пипат насам-натам, ме ужасява. Scream
Нямам идея и как се процедира като цяло - като ти разместят нещата, после връщат ли ги по местата ? Cold Sweat
Ти ли им казваш какво и къде
да почистят ? Rolling Eyes

Абе не ме кефи идеята никак. Unamused

# 447
Да, след ремонт. Оказа се, че мой познат има такава фирма и за напред като ни се наложи ще разчитам на неговите услуги Simple Smile

# 448
rave, ние си наехме фирма, която да идва всяка седмица да чисти вкъщи, трудно ми е вече да мия банята, а ние имаме 2 бани , а и кухнята ме затруднява. От 5-6 години почистват къщата на баба ми и дядо ми и те са много доволни. Мият прозорците, чистят банята и кухнята, бършат прах, смучат и мият всички подове, подреждат гардероби и дори сменят спалното бельо, абе веднъж в седмицата правят основно почистване. 
изгубен, Пепко има в пол Плаза и Марково тепе и едно на Ритейл парк срещу Homemax.

# 449
    Ооо сетих се, моя мъж си взел блуза от там за осем лева и вече е скъсана под мишницата,за едно носене. Но ще ги прегледам нещата.

Общи условия

Активация на акаунт