Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 367
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
И аз ще пускам утре кръвни.
Днес ще гледаме сърчицето на ФЕ, другата седмица всичко на ФМ.

# 466
На мен пък  АГ ми пуска кръвни и урина всеки месец. Сега като се замисля с предишната бременност май не беше толкова често.

# 467
  • София
Момичета, малко е извън темата, но, ако някоя може да препоръча жена за чистене в София, много моля да ми пише на лични. Пробвах една, все чупеше по нещо, скатаваше се, от време на време си прибираше по нещо, смених я с друга, след която всичко блести, но пък е толкова бавна, че като дойде сутрин в 9, стане време за вечеря и тя още не е приключила, та й от нея се отказах. А без препоръка някак не смея.

По отношение на роботите - и аз ги препоръчвам. Моя е ilife, има и функция за миене, макар че нея не я ползваме, защото имам парочистачка, но през ден го пускам за прах и трохи и е върховен.

# 468
Здравейте момичета. Първо да кажа, че снощи лично аз останах много очарована от момичетата, с които се запознах. Беше ми много приятно и същевременно много полезно. Уж трябваше да се разпознаем по коремите, а то всички мами едни манекенки излязоха!!!!!
Изгубен, какво стана с твоя нос днес?
Пожелавам ви спорен и усмихнат ден!

# 469
Здравейте. Снимки няма ли от срещата? Много хубаво , че се срещнахте.

Аз днес бях на кафе с колежки,после разгледахме един магазин и ме закараха до УНГ. Взех си часа,първоначално се разправяхме ,че на направлението не било отразено, че съм бременна,но го оправи и не платих за преглед. Качвам се горе за кабинета. То коридора пълен. Имаше към 15 човека да чакат. Аз нали имам час се наредих и питах някой дали чака за УНГ. Мале като казаха всички чакаме. Не си спазвал часовете,имало хора за 10ч с час и седяха в 12,30ч. Една бабичка викна ,,аз всеки ден идвам да ме маже няма да взимам всеки ден час,,. Изобщо бяха ужасни чакащи. Да не говорим , че бяха и без маски. Щях да влизам да се разправям с тоз дето не си спазва часовете,но се отказах и долу на регистратура си отмених часа. Онази пък на регистратура беше неудовлетворена от живота и ми се накара, че видиш ли ме била предупредила , че има много хора. А въобще не е казала такова нещо. Отделно на регистратура имаше опашка от 15 човека, които въобще не попитах вече и прередих. Жега,болни нещастни хора,без маски,кашлящи и какви ли не. Втори път не отивам там. Ще търся УНГ със собствен кабинет,да е по ЗК.
После ходих на АГ.
662 гр сме. Но може да има отклонения до 100 гр като съм го засичала преди с на други ехографи. Каза, че всичко е наред. Шийка е добре. Главата е нагоре обаче. Имало време да се обърне. Та така.
Горе долу никаква не я свърших днес с УНГ. Само ме хвана яд на системата ни и на всичкото ни.
 Търсим за море да идем и там на камък. Нищо подходящо. Там където винаги си ходим 2-3 места заето. Созопол е фраш пълно с хора щом и в Букинг има само две страници. А друга чист хубав плаж като на Каваци не ща да рискувам да търся. В Лозенец на Морско конче заето. То поне е на плажа . Нещо, което да е удобно за мен да не ходя много ,да е на 1 линия търсим. Ама сега явно е сезона и няма.

# 470
Изгубен, пробвай на Аркутино - има хотел до плажа, няма да ходиш повече от 5 мин пеша. Плажът и водата са чисти, няма много хора.

# 471
  • София
Браво за срещата, момичета.
Аз тъкмо щях да питам как е минало. Flowers Hibiscus

И аз едва намерих къде да идем на море.
Не знам защо така се манипулира народа - първо, че цените са надолу и второ че няма хора по морето и бизнеса едва крета. И двете са лъжа.
Където се обадих, навсякъде заето до края на август или безумно скъпо за това, което се предлага.
В крайна сметка намерих бунгала в Ахтопол, но за една бройка да останем без море.
В събота тръгваме и вече едва чакам, броя дните. Cold Sweat

Днес ходих до Пепко.
За пръв път посетих този магазин и ми беше малко странно - бебешки дрешки, детски, за възрастни и...
домашни потреби. Joy
Хареса ми обаче и има доста евтини неща.
Разграбено е вече откъм малки размери, но все пак успях да взема каквото искам. Органик Котън серията е много приятна материя, другата наистина е една идея
по-твърда, както криста беше писала. Но не мисля, че е нещо фрапиращо, взех и от нея. Който мисли да ходи, да не чака, защото наистина е доста обрано.
Бодитата са по 2 лв. Grinning
Отчитам се и със снимки. Blush

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 18:37 от rave

# 472
Днес преглед ЖК в 23+1: бебето тежи 670 грама, но е седалищно и притиска с таза си шийката, следствие на което (явно имам контракции) тя се е скъсила от 3.8 до 2,6 мм за 1 месец! Почивка, лежане, разходка до 20-30', магнерот 3х2, утрогестан 2х2 и след 10 дни преглед. Отвори разни таблици да изчисли риска от преждевременно раждане - не е висок, но ме постресна. Трябва да удържа до 32 г.с. поне...
Иначе ми пуснаха за втори път ПКК и урина, добавих от мен ТСХ и Фт4.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 22:59 от Малага

# 473
Малага, споко ....с утрогестан и магнерот ще постихнат контракцийите.Важното е да няма. Те правят скъсяване.
Не е тооолкова много къса,а и навсякъде я мерят от различен ъгъл. Ако отидеш другаде може и да е 3 мм. Но наистина почивай повече и я следи.

Рейв абсолютно същите впечатления. Няма абсолютно нищо читаво и хубаво на морето. Полудели са откъм цени. Дори и апартамент не мога да харесвам и да си готвим или по ресторанти. В момента е изгодно на планина. Има страхотна оферта например в хотел Орфей в Пампорово  Дори със занимания за деца до 14 г и за възрастни. 333лв е със закуска и вечеря за три нощи за трима възрастни. Къде ти такава цена на морето. Няма.

В това Пепко пускат ли редовно бебешки неща,ще ида да разгледам и аз вече.....

# 474
Rave, много добре изглеждат, не съм ги видяла, само това с котенцата видях, но беше 9-12 м, явно има значение от магазина, аз ходих в ринг мол. Но цените наистина са много ниски, дето се казва и един път да го облече, поне да не те е яд, че си дал много пари. Аз лично не мисля да купувам скъпи дрешки и да залагам на марки, поне до годинка, освен за якенца и обувки.
Малага , от магнерота ще се почувстваш много по-добре. Ти май се следеше в Щерев или се бъркам?

# 475
Момичета, аз в Пепко стигнах чак в 20:45 и затваряха, нямах време да разгледам, но направих страхотно откритие - магазин sinsay! Невероятни намаления на бебешки дрехи, накупих бодита за всички сезони от 0 до 9 м.

# 476
Всякакви курорти се пръскат по шевовете. Миналият уикенд като бяхме в село Чифлик в Алфарезорт,  кумът ни реши да дойде. Нашият хотел и всички наблизо нямаха нито една свободна стая.  Едва му намерихме  на майната си в едно хотелче. Едни приятели организират събитие за много хора и юни месец успяха да резервират чак за края на септември в един хотел в Елена. Абе като съм в София, всички са с маски, гледат те странно и те отбягват,  а като отидем на почивка,  хотелите пълни, няма маски и на никой не му пука за "кокона" вируса. Шизофренична работа Yum
Малага, относно шийката.  Не обръщай само внимание дали е скъсена.  Ходи на преглед на две седмици и гледай дали не продължава да се скъсява.....това вече ще е лошо. Дори къса да остане,  ако остане така и не се отваря, може да си по-спокойна. Наистина следи я при един само, че всеки мери различно и това ще те обърква. Точното мерене е само с вагинален ехограф.

# 477
Аз имам един малко глупав въпрос 😕. Как се усещат контракциите? Бременна съм за първи път. В 22г.с. съм. От вчера вечерта имам едно странно усещане ниско долу в корема- втвърдяване и нещо като изтръпване. Преминава бързо, но се повтаря през някакъв период, не съм засичала. Няма болка. Просто е странно и създава дискомфорт. Пия огестан х1 и магнерот 3х1.

# 478
Изгубен, krista_, благодаря ви.
Не се следя в Щерев - там ходя на ФМ. Докторът по ЖК ми работи в Шейново - Иван Вецев. Шийката винаги ми е мерена вагинално. Пропуснах да кажа, че коремът ми се втвърдява от няколко дни, като първоначално беше за по-кратко и на участъци, а сега е целият и продължава по-дълго. Докторът каза, че главата на бебето е точно под пъпа.
Видях го как хълца милото, глътнало околоплодна течност. Blush
Djenna, благодаря за полезната информация. Бях решила да направя някои първоначални покупки след прегледа днес, но ще отложа до следващия.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 23:01 от Малага

# 479
Аз имам един малко глупав въпрос 😕. Как се усещат контракциите? Бременна съм за първи път. В 22г.с. съм. От вчера вечерта имам едно странно усещане ниско долу в корема- втвърдяване и нещо като изтръпване. Преминава бързо, но се повтаря през някакъв период, не съм засичала. Няма болка. Просто е странно и създава дискомфорт. Пия огестан х1 и магнерот 3х1.
Контракциите се усещат точно като втвърдяване и "изтръпване", както казваш. Нормално е да има контракции, които са неболезнени, те са физиологични, някои жени ги усещат чак в последния триместър, аз например започнах да ги усещам още в 15та седмица. 2ма АГ ми казаха, че не е притеснително при мен, всеки ден усещам по 1-2. Аз пия само Магнерот 3х2 . Все пак, ако ги усещаш ежедневно по няколко пъти по-добре се консултирай с лекаря ти за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт