Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 327
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Повиването симулирало позата, в която бебето е в корема - свито и на тясно...
Така се чувства по-защитено.
Също така бебето се стряска от ръчичките си, затова се 'скриват'.
Повиването се използва и като метод на успокояване при рев, ако нищо друго не помага.

Така ни го обясняват на училището...
Аз още не съм решила дали ще
повивам. Thinking

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 00:01 от rave

# 571
Аз пък много се чудя: каква е причината при първо бебе, то да се усеща по-късно като движения, а при второ и следващо - да е по-рано.

# 572
  • Sofia
Аз пък много се чудя: каква е причината при първо бебе, то да се усеща по-късно като движения, а при второ и следващо - да е по-рано.
Аз не мисля, че има връзка. Петото бебе го усетих в 18 седмица, четвъртото също, а второто и третото преди това.

# 573
според мен по скоро за усещане в ранните седмици става дума, за прословутите "пеперуди". Аз към 19г.с го усетих моя за първи път(първа задържана бременност) , но имам предвид изразено завъртане или ритник, а не нещо което може да се определи като пърхане и разни такива. Моята АГ ми каза, че едва ли не като къркорене на червата се усещало, само че ако било по високо бил стомаха, а по ниско може би бебето, което аз смятам за глупости. Моя стомах постоянно си къркори, ходи разбери дали е било бебето или газове.

# 574
Здравейте, поздрави от морето Animal Tropical Fish мерките не се спазват особено, но ние си ходим с маски, масите в ресторанта на хотела са на бая разтояние една от друга. Къпя се в морето и после веднага сменям банския, да не стоя мокра. Абе готино си е на почивка.
Много ми е странно как вече над 10 седмици пия магнерот 3х2 и за последните 2 седмици имам крампи в краката през нощта.. на ФМ сме на 25ти, тогава ще питам, може би ще сменя магнерота.

# 575
  • София
И аз хич не бях доволна от Магнерот-а.

Направих си едно кафе и започвам да стягам багажа.
Утре палим към морето. Sunglasses

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 08:31 от rave

# 576
Здравейте, мами! Много сте писали, не ви следя от седмица, тъй като отново прокървих Cry, и ме приеха в патология. Отново отлепване. Този път било по - малко, но това изобщо не ме успокоява. Тъкмо започнах с леки разходки, сега пак в леглото. Стах ме е да стана до тоалетна, или да се нахраня. Disappointed
Иначе бебо и бебка са добре, 20 +3 г. с. тя е 335 гр, той 365 гр. Бебо тази нощ не спря да се върти, тя по рядко се обажда, но когато го направи ми държи за 2 дни Grinning На 20. 08 съм на ФМ, чакам я с нетърпение.
Джена, Рейв, пожелавам ви приятна почивка. Плувайте и заради мен. Аз живея на море, а не мога да припаря до него. На всички останали, усмихнат ден и приятни почивни дни! Blush

# 577
Голям кеф е да си перчиш коремчето на плажа Sunglasses на магистралата спряхме на една бензиностанция, за да отидем до тоалетна и имаше огрооомна опашка, една жена се обърна към мен и ми каза "Влезте вие, бременна сте", толкова готино ми стана, че вече ми личи и че ме пуснаха да мина преди всички.
 На морето не знам дали е от All inclusive-a или от морската вода, но корема ми расте с всяка секунда. Сутрин е нормален и след обяда и след вечерята вече е като в 8ми месец Sweat Smile

# 578
Джена, магнерота е магнезиев оротат,  слабо усвоим от организма.  Също и магнезиевия оксид е слабо усвоим.  Просто си вземи магнезиев цитират, например алеракт или за по-евтино като влезеш в аптеката им разгледай магнезиевите препарати и си вземи такъв с цитрат.
Поздрави от плажа.

# 579
На мен за първи път ми предложиха да ми отстъпят място в автобуса, явно защото вече приличам на бременна, не на "закръгленка" 😂 И на мен ми стана много приятно, но отказах, че бях само за две спирки, макар че жената продължи да настоява и след като отказах 😃
Ние сме цяло лято на морето, от май месец, чак сега се прибрахме в София. Да ви кажа, къпя си се, то в нашия залив си е чисто (къмпинг Градина), но си има дни, когато се обръща морето и дори на мен ми става гнусно, та избягвам да се къпя. Банския задължително го сменям след всяко къпане, че миналата година изкарах много тежък цистит и от тогава много се пазя да не ми става дори малко хладно.
А днес заминаваме на Боженци двамата и нямам търпение 😍 Някоя от вас ходила ли е? Чувала съм, че е много хубаво!

# 580
Била съм на Боженци като малка и беше много хубаво. Сега сигурно е още повече!
Мами, ето това клипче много ме впечатли. Ядрено Магнитен Резонанс на бебе в утробата. Прекрасно е.
Изумена съм колко много се движат всъщност. То голяма акробатика пада. И твърдението, че се плашат от ръцете си... Хайде де! Гледай в корема как си изграят с ръце и крака малките Revolving Hearts:

# 581
Момичета, с какво се мажете против стрии? Аз се чудих за каква ли не козметика и в крайна сметка си се мацкам с домашна свинска мас, вярно че малко намирисва, ама я ароматизирам я с течна ванилия, я с някаква есенция, абе все на манджичка да мириша 😂. Аз си имам стрии и по краката и по гърдите от преди бременността, от сваляне и качване на 5-6кг. Не са прекалено фрапантни, но пък гледам и да не се размножат сега.
При мен до сега един път в поликлиника като ходих на ЛКК една женица ми предложи място, което отказах, но ми беше много тъпо как 20 човека, млади хора на 30-50г. седяха и гледаха как крача из коридора и един не дойде да каже "елате да седнете". Не че съм искала да сядам, но в случая една баба дойде да ми предложи мястото си... Толкова са се изродили хората и не им пука за нищо, че чак думи нямам..

# 582
Здравейте момичета,четох от тук от там доста сте писали..Честито на всички разбрали пола на бебетата..Имах проблеми с телефона и не можах да пиша..На 10.08 бях на преглед и ми изписаха магнерот 3х2 и ношпа,защото имам много остри болки..Снощи направо ми се ревеше..На 12.08 бях на фетална анатомия всичко с бебо е наред Слава богу..Даже ни махна с ръчичка с доктора се посмяхме.. 😄 В 20г.с +5дни съм,а по ехограф излиза 22г.с+2дни..Теглото му е 503гр.(+-100) каза док.А аз съм качила вече 2кг.. Как са вашите бебоци като тегло .??

# 583
Ние с момъка се гледахме последно преди 10на дни, към 20 г.с. и беше 320гр, мисля, че до вторника за фетална ще е кацнало поне на 450-70. Мен не ме теглят супер редовно, но от биох.скрининг до днес, съм качила 2-3 кг, което за мен е ОК, тъй кат съм по-пухкава.
Момичета, чак сега започнаха усещанията- като побутване отвътре и гъдел по червата. Дано е това☺
Някой пита за мазане против стрии - аз карам на кокосово масло от Била засега, после мисля да мина на Palmers, че загледах в Лили някакви продукти.

# 584
Момичета , аз днес тичах до АГ , който ми прави феталната , защото сутринта личната АГ ми изкара акъла . Бях на консултация и изкара бебчо по коремче 20 г.с. , по главичка 21 , а по краче 22 , а аз утре влизам в 24 ... изоставал , много малък му бил корема , да съм ядяла яйца да не съм ревяла после и куп , куп страхотии, които не искам даже да коментирам  🤦♀ Веднага направих консултация с феталния . Бебето е добре , даже върви със седмица напред и няма абсолютно никакво изоставане . Изплаши ме доста , но сега съм спокойна . Малчо в 21+2 беше 420 грама , днес в 22+6 е 580 гр. и отговаря на 23+3 ... Едно грешно измерване , един кофти апарат , доста притеснения създават .

Общи условия

Активация на акаунт