Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 310
  • 767
  •   1
Отговори
# 90
Sealove, аз също имах такъв период . Според мен мислите за предстоящата промяна в живота ни и всички бъдещи покупки, избор на количка, легълце и т.н спомогнаха за това, разбира се и работата от вкъщи вече 5ти месец.  Преди да предприемеш каквито и да било изследвания, просто разнообрази ежедневието си - излез с приятелки или сред природата, направи нещо за себе си, поглези се. При мен една среща с приятелки имаше страхотен ефект. Дано и при теб отмине.
Бих ти препоръчала и една много забавна книжка - Как да оцелееш като родител - слушам я в Storytel (има 2 седмици гратис период, в който можеш да сваляш книжки).

На всички останали - честито розовко и синичко!

# 91
Момичета , как сте със стомах , черва ? Често след хранене започва едно къркорене на червата , тежест в стомаха , чести позиви за оригаване , сякаш нещо се качва по хранопровода ми ... това киселини ли са ? Почти не съм имала до сега , освен леки . Храня се нормално , не се тъпча , но бързо ми става тежко  и кофти .

# 92
И аз съм така дори в момента. Сядам да ям гладна и с енаяждам бързо с малко,после ми става тежко,даже леко парещо в горната част където трябва да е стомах, то е къркорене,то е чудо. Трябва да забележа от кои храни ни става така. И май ще е добре да се хапва по- начесто по малко, абе наведнъж да се надуваме То няма място.
На мен ми облекчава засега с нещо студено като сладолед,или газирано Фанта портокал. Вечер задължително половин чашка биричка.
Снощи моя мъж вика ,,Сипи му биричка,, хахах

# 93
Киселини все още не усещам и се надявам да си остане така по-дълго време макар да е неизбежно, но тежестта и подуването ме мъчат отдавна. Гладна съм, правя си 1000 вкусотии и на петата хапка ми става трудно да дишам. На всичкото отгоре се храним на една ниска масичка и се сгъвам на 2 докато ям, и в най-скоро време ще я разкарам и ще настоявам пред ММ за висока.

# 94
Момичета , как сте със стомах , черва ? Често след хранене започва едно къркорене на червата , тежест в стомаха , чести позиви за оригаване , сякаш нещо се качва по хранопровода ми ... това киселини ли са ? Почти не съм имала до сега , освен леки . Храня се нормално , не се тъпча , но бързо ми става тежко  и кофти .
Мери, при мен се появяват киселини от време на време, вечер, много ми помага няколко глътки газирана вода да пийна, принципно никак не обичам газирана вода, но наистина има ефект и то бързо. Други газирани напитки избягвам заради добавената захар, но би трябвало и те да имат ефект.
Иначе на мен ми се бяха възпалили червата един ден, след като ядох стабилно салати и плодове, явно от целулозата ми се е раздразнил колита, беше много болезнено. По този повод четох, че бременните сме доста по-предразположени, защото матката притиска всички органи и се забавя целият храносмилателен процес в стомаха и червата. Просто трябва да се пазим да ядем по мъничко и да наблягаме на леките храни... зеленчуци и плодове разбира се, също, но умерено, че наистина се оказва, че целулозата в тях е трудносмилаема.

# 95
Да се отчета и аз. Днес бях на ФМ при д-р Чавеева. На момчето всичко му е наред, макар, че реши да се крие през цялото време на прегледа. Обаче ми каза нещо, което не ме притесни в момента на прегледа, но сега започвам да го мисля доста. Имам единична пъпна артерия в структурата на пъпната връв, тоест един съд липсва. Изчетох доста и се оказва, че това може да е индикатор за един куп увреждания, та се чудя дали има други ехографски маркери, които насочват натам или не. Тя все пак каза, че това е аномалия с честота 1/200 и бебенцето се развива отлично и не ми се иска да се филмирам много, но ще се радвам ако някоя от вас, която е имала подобен опит да сподели.

# 96
Момичета , явно проблема е често срещан . Притесних се , защото е вече няколко дни . Имала съм стомашен и чревен дискомфорт и преди , но не всичко накуп като сега - болки в стомаха , гадене понякога , къркорене , пукане на червата ... дано минава .

Парадигма , нямам опит , но се сетих , че четох пост във фейсбук на момиче със същото състояние . При нея не ставаше въпрос за никакви увреждания , бебенце то беше абсолютно здраво . По-скоро коментираха теглото , защото тя се притесняваше да не изостане в килограмите и казваше , че ще прави по-чести прегледи .

# 97
Аз днес се записах на фетална ехокардиография. Ще е в 22-ра седмица и преди ФМ, но по-рано не мога да съм София. Все пак реших да не пропускам този преглед.
Вие ще правите ли фетална ехокардиография?

Децата не ми дават да близна нито глътка бира/вино, откакто разбраха. Simple Smile

Бебетата ритат ли ви по едно и също време на деня? При мен забелязах, че в 17 ч почва да си прави гимнастиката. Simple Smile

# 98
Момичета, krista, благодаря за съветите! Определено излизането с приятелки ще помогне, а за storytel - мислех да го сваля да видя какво е, сега определено ще се възползвам!
За киселините - миналата седмица имах за първи път през живота си, но си бях хапнала повечко. Иначе къркорене на черва, че даже и звучно си имам Worried
За ейокарфиографията - няма да правя, освен ако АГ или на ФМ не кажат, че трябва.

# 99
Бебетата ритат ли ви по едно и също време на деня? При мен забелязах, че в 17 ч почва да си прави гимнастиката. Simple Smile
Дааа, моето мъниче рита винаги ранния следобед, като обядвам и към 14 часа като полегна и започва да се движи 😁
Напоследък го усещам и сутрин след закуска, днеска беше доста силно, дори ми се стори, че го усетих с ръка, защото си я бях облегнала на корема. Не знам дали е възможно толкова рано де... 🤷🏻♀

# 100
Jaska, честито синичко Blue Heart Blue Heart

Изгубен, браво за хубавите новини, сега разпускай!

Borovinka11, и аз така страшно отичат, въпреки че не ходя много. Дори да съм в седнало положение, пак отичат. Имам разширени вени,дори на левият ми крак имам възли. Коментирах това с Док, каза да си вземам стягащи чорапи още от сега. Но от дългите. Каза, знам че сега е лято и е неприятно но се налага, и още повече като напредне бременността, от тежестта ще се появят още. Та ще купувам. Все още не съм се ориентирала.

Мери, при мен по същият начин, къркорене, киселини от всичко, без значение какво ям, оригване и рефлукс - това където ти се вдига храната.
Две седмици бях без грам киселини, и после пак. Ще пробвам с чай от джинджифил.
Наскоро се сдобих, с дневник на моята бременност. Малко не на време, но и не е прекалено късно. Та, в него има съвети от нутриционист и хомеопат. От хомеопаточните, мисля да си взема за киселини и за разширените вени, малко да се облекчи положението. Има за профилактика на стрии, за крампи, запек и хемороиди. Мога да пиша, ако ви интересува. Извинявайте, малко дълъг ми стана поста. Хубав ден от мен! Blush

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 09:06 от tonett_75

# 101

Относно  тежеста в краката някоя използва ли този крем? Дали има смисъл?
Вчера бях в пробната на един магазин и като си видях краката отзад и изпъкналите вени щях да падна. Страхотия. Grin Laughing  Казаха ми че не изглежда толкова страшно колкото го представям, но на мен така ми се наби в очите.

# 102
Добро утро. Тази сутрин в Надежда ми объркали часа и ме записали при доктор Христова. Ще се върна в 14 , когато започва Арабаджикова и въпреки,че няма свободни часове само да ме приеме, защото ще има скандал. Каква е тази медуза,  която като ми записва часа може да обърка името Арабаджикова с името Христова....те въобще не си приличат.

# 103
Здравейте, дами, как сте?
Аз всяка вечер имам усещането, че нещо ми се качва по хранопровода и не е ок усещането...
Водят ме в 18 г.с.+5 дни
Много се чудя за едно нещо... нали другият месец съм на граждански брак, кумовете искат да ни купят преди брака ни подарък за бебката - кошара.  Да се съглася ли или да им кажа примерно през октомври да ни я купят? Ама те имат сватба през ноември и не е много добре преди тяхната сватба да ни купят подарък, защото ние сме им кумове Grinning Моят мъж е съгласен да ни купят другият месец и да стои опакована в детската стая. Той ми каза, че има една приказка, че всичко може да се случи - може в 7 - мия месец да се роди или в 9 - тия месец, да очакваме неочакваното.
Вие какво мислите, дайте ми съвет...

# 104
Форевър, ако чак толкова не могат да отложат покупката,или да я направят с ваучер някак си,да е сигурна и платена и да седи в магазина,то ако я вземете я приберете някъде другаде. Например в някоя роднина,майка,баба,чичо тнт. Да не е у вас да я гледаш. Предполагам , че ще е в кашони и ако няма вече къде да си седи в кашоните и тва е.

Общи условия

Активация на акаунт