Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 597
  • 767
  •   1
Отговори
# 225
Ние с бебето плуваме почти всеки ден в морето. Simple Smile От 17-та седмица го усещам, а сега в 20-та следя да е редовно всеки ден. Активизира се, ако се заседя на компа. Иначе  като съм в движение, явно се унася и кротува.
Искам да питам може ли да се ядат скариди и миди?

# 226
Рейвчо,  стоя в къщи и пиша по ФБ профил на практиката ни, сега ще правим и сайт,  та голямо писане пада, също наехме една фирма да брандира всички витрини на кабинета с нашето лого и с тях се забавлявам. Гледам да съм нужна някому. Днес отидох на работа,  заради двама малчугана,  че предишната седмица не са искали при съпругът ми. Утре ще отскоча само за поставянето на едни импланти.  Просто миналата седмица като ми казаха шийка 31мм и нещо станах по-смела. Но като цяло лежа в къщи в кревата,  а Мони е най-щастлива от това.
Момичета, днес бях и до моя УНГ лекар, че от месец едното ухо започнах да го усещам плътно,  с тежест и заглъхнало,  ама заради серклажа не можех по-рано да отида. Проми ми ухото и такива чудеса излязоха от вътре, с такива размери, че ме хвана срам. После ми направи масаж на тъпанчето.  Само два часа по-късно вече нито ме боли ухо, нито е заглъхнало, а как чувам само, мале, мале!

# 227
Аз съм в 18 г.с. и все още не усещам бебчо. Не знам дали играе роля това, че съм с наднормено тегло. Другата седмица сме на морфология , дано всичко е наред!

# 228
Аз съм в 18 г.с. и все още не усещам бебчо. Не знам дали играе роля това, че съм с наднормено тегло. Другата седмица сме на морфология , дано всичко е наред!
Душичка мила. Не се притеснявай. Има и други бременни, които не са го усетили още. Поздрави.

# 229
И аз в 18 не го усещах и като четях момичетата тук, че усещат и ми ставаше мъчно. Сигурно го усещаш просто още не може да го различиш! Ще го усетиш, всичко е наред Hug

# 230
В 20хс+5 съм и все още не съм сигурна дали го усещам. На моменти имам силни "избълбуквания" и като опъваща болка и се чудя това ли е, не е ли🤷😬
Момичета, възможно ли е за два дни да кача 2,5кг при все, че ям предимно салати и плодове. Само вечер хапвам картофки и евентуално малко сладолед. Днес се събудила с подути очи , а кантарът показа почти 70кг и направо ми иде да се застрелям 😭

# 231
Елина, възможно е, още повече, че ти тръгна от ниски килограми и е нормално да качиш повече. Не е само до ядене и неядене, хормоните си играят немалка роля! 😍 Относно усещането, и аз не я усещам още отчетливо, а съм със задна плацента и съм много слаба, така че и това не винаги е критерий. При първа бременност моята АГ каза че около и след 20-21 г.с.

# 232
  • София
Форевър, нещо не се разбрахме, ама както и да е. Grinning
скруби, и ММ преди години имаше проблем /под душа му беше влязла вода, а после престаравайки се с клечките за уши, стана още по-зле/, та отиде на лекар и думите му бяха подобни - направо се уплашил какво излязло от вътре. Flushed Grinning
Този лекар тогава му беше обяснил колко са вредни клечките за уши...
Добре че си ок вече.
Може би не е лошо човек да ходи на такова нещо профилактично на няколко години. Thinking

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 20:30 от rave

# 233
Момичета пиете ли някакви витамини? Аз пия от един месец Огестан и за този месец качих 4 кг., а преди това бях качила за 4 месеца- 2 кг. Възможно ли е да от тези хапчета? Пия още и метилирана фолиева киселина. 21+6 г.с съм.

# 234
Не боли ли това чистене на уши? С нещо го засмукват ли, не е ли опасно?

Аз със първата бременност качих 20 кг. Сега понеже са минали години и съм по- мързелива и уж само лежа,а съм качила към пет.До края има време ще видим колко ще е на финал.Само да сме здрави,килата после се свалят неусетно, до другото море ще сме охлабили ,хихи.
Скруби ти сигурна ли си , че ти е била 1,5 см шийката,много бързо възвърна,явно от самото зашиване ли що ли? Слагаш ли сега утрогестан или пиеш , магнезий пиеш ли?
Аз не мога да повярвам , че прескочих серклажа, незнам на кой бог да благодаря. Моя колежка ме успокояваше тогава и ми казваше ще видиш , че всичко ще е наред,детенце вече си те е избрало,ще бутаме количка....и пак не ми се вярва още понякога.

Деси пия Огестан от 10-12 дни,но доктора каза да спра фолиевата, в Огестан има фолиева. Каза да го пия до края на бременността. Пише хубави работи вътре а качването на кг едва ли е от витамина

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 20:52 от изгубен

# 235
Изгубен, не само чух, но и написано на ехографската снимка бе 15мм шийка. Миналата седмица бе 31мм. Следващия четвъртък съм на ФМ и там пак ше ми я премерят. Пия утрогестан 2бр само вечер през устата и 2 по 1 диаспорал 300мг. Но шпа вече не пия. Иначе ухото ми го измиват и бе много приятно.
За усещанията на бебо- аз съм с предна плацента, но от три седмици си го усещам.  Дори онзи ден ми повдигаше кожата на корема. Активен е като легна по гръб, по малко ако съм на ляво, а на дясно като лежа не мърда. С първото дете не беше така. Почти не съм я усещала до края.

# 236
Записвам се да следя темата, тези дни като остане време ще се представя и аз 🙂

# 237
Момичета, възможно ли е за два дни да кача 2,5кг при все, че ям предимно салати и плодове. Само вечер хапвам картофки и евентуално малко сладолед. Днес се събудила с подути очи , а кантарът показа почти 70кг и направо ми иде да се застрелям 😭
Толкова килограми за 2 дни не е просто от ядене, звучи като да задържаш вода. Подуваш ли се? (глезени, пръсти, т.н.) Кръвното как ти е?

Пробвай да намалиш солта и да пиеш достатъчно вода (това помага срещу задържането).

# 238
Момичета, какви сутиени носите? Купих си още в началото на бременността 2 спортни сутиена размер XL, но доста бързо ми омаляха (с голям бюст съм). От нормалното ми бельо няма сутиен, който да ми става, а се притеснявам, че положението ще стане много "разпуснато" при тези обеми 😔😂.

# 239
Преди два дни си купих нов сутиен чашка Е, леко се уплаших от размера, но само тоз размер ми беше ок. По прицип съм С, нося предимно на триумф сутиени.

Момичета, какви сутиени носите? Купих си още в началото на бременността 2 спортни сутиена размер XL, но доста бързо ми омаляха (с голям бюст съм). От нормалното ми бельо няма сутиен, който да ми става, а се притеснявам, че положението ще стане много "разпуснато" при тези обеми 😔😂.

Общи условия

Активация на акаунт