Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 401
  • 767
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, ще се пръсна от притеснение. Моля за успокоение или някакво инфо. Малко преди 20 г.с съм, чакаме момченце, засега първа бременност (успешна). Още никакво движение не съм усетила, какво се случва.. 😭 Последно бях на преглед средата на юли - фетална, всичко изглеждаше наред. Притесняват ме болките ниско вляво - обаждат се всеки ден по няколко пъти, като бодежи за по 5 сек и спират - после пак наново. Имам една неуспешна бременност предната година и всяка болка ме хвърля в паника. Моля за съвет - скоро съм на женска консултация и ще питам, но дотогава ще истерясам.
Здравей, Gabi St!
Най - вероятно защото е първа бременност, затова не го усещаш. Може би 21 седмица. Нормално е да се притесняваш, а за болките мисля че е от разтягането на матката.

# 286
  • Sofia
Момичета, ще се пръсна от притеснение. Моля за успокоение или някакво инфо. Малко преди 20 г.с съм, чакаме момченце, засега първа бременност (успешна). Още никакво движение не съм усетила, какво се случва.. 😭 Последно бях на преглед средата на юли - фетална, всичко изглеждаше наред. Притесняват ме болките ниско вляво - обаждат се всеки ден по няколко пъти, като бодежи за по 5 сек и спират - после пак наново. Имам една неуспешна бременност предната година и всяка болка ме хвърля в паника. Моля за съвет - скоро съм на женска консултация и ще питам, но дотогава ще истерясам.
Иди на преглед, за да се успокоиш Simple Smile

# 287
Габи, добре дошла ! Не се шашкай и притеснявай излишно. Бодежи те може да са контракции, може да е от притискане на пикучния мехур, подготвяне на матката и т.н . Обади се най-добре на слвдящия АГ или направо отиди на преглед. Но най-много да ти изпишат магнерот и но шпа. Относно движенията на бебето-при първа бременност е възможно просто да не ги различаваш.

# 288
Аз днес прокървях, ама много, а съм в 19 +4 г. с. Ходих до болницата и казаха че не виждат причината, бебето има пулс, да лежа и да чакам.
По въпроса за усещането на бебето, усещах я преди 3 седмици, но изведнъж престана. Тепърва ще 7м отеснява и ще ги усещаме

# 289
Аз днес прокървях, ама много, а съм в 19 +4 г. с. Ходих до болницата и казаха че не виждат причината, бебето има пулс, да лежа и да чакам.
По въпроса за усещането на бебето, усещах я преди 3 седмици, но изведнъж престана. Тепърва ще 7м отеснява и ще ги усещаме

Стискам палци всичко да е наред 🤞

# 290
  • Sofia
Бебетата са все още достатъчно малки, за да се въртят в матката и може както няколко дни сме ги усещали често и категорично, после да има затишие.

# 291
И аз бях прокървила в 16 г.с. , лежах в паталогията, изписаха ми утрогестан за 10 дена , нош-па и магнезий и почивка в леглото. Сега съм в 19 г.с. и започнах да се движа  , но без натоварвания. Така и не разбраха причината, а само гадаеха - от качването на плацентата, натоварване и т.н.
Почивай повечко, остави къщната работа , а само релаксирай, докато спре кървенето.

# 292
Момичета имам въпрос: Някоя от вас има ли болки в тазобедрените стави? Моите започнаха преди 2 седмици, а днес е страшно. Не мога да си стъпя на десният крак. Направо блокирах докато се къпех днес. Дайте някакъв съвет? Confused
Габи не се тревожи скоро ще го усетиш. Аз съм в 20 седмица и преди няколко дни усетих моето момче за първи път. Дори се сетих, че преди 2 седмици усетих подобно движение но не подозирах че е той. При всички жени е различно. Бъди спокойна! Heart

# 293
Приемам магнерот всеки ден, отделно самите болки са концентрирани само вляво и то по-скоро боцкащи пулсации, но една нощ просто се събудих от срязваща такава. Идната седмица  съм на преглед за женска консултация и се надявам да не ме сюрпризират неприятно. Знаете ли дали има някакви рискове при ниска плацента, защото на всеки преглед слушам как го коментират със сестрите за мен. Изобщо, какви са рисковете в 5 месец за плода. Благодаря за успокоението Animal Hatched Chick

# 294
Момичета имам въпрос: Някоя от вас има ли болки в тазобедрените стави? Моите започнаха преди 2 седмици, а днес е страшно. Не мога да си стъпя на десният крак. Направо блокирах докато се къпех днес. Дайте някакъв съвет? Confused
Габи не се тревожи скоро ще го усетиш. Аз съм в 20 седмица и преди няколко дни усетих моето момче за първи път. Дори се сетих, че преди 2 седмици усетих подобно движение но не подозирах че е той. При всички жени е различно. Бъди спокойна! Heart
Имам силни болки в тазобедрените стави от няколко седмици, като имам и дископатия отпреди. Дадоха ми да пия сераза и магнезий. Когато изобщо не се търпи болката ми е позволено парацетамол и да се мажа с Диклак гел. Но като цяло ми обясниха, че ще е така

# 295
Имам малко странен въпрос- към мамите, които вече имат по две деца - относно кърмата - еднакво ли беше като количество кърмата ви и при двете деца? За да стане по-ясно - питам, защото при мен със сина ми се кърмехме до 6 месеца, но винаги го дохранването с шише, защото нямах достатъчно кърма. И сега се чудя дали въобще да се мъча на кърмя, защото ако отново е мъничко и ще се дохранваме с адап.мляко не виждам смисъл. А и от смесеното хранене синът ми имаше много колики.

# 296
  • Sofia
Имам малко странен въпрос- към мамите, които вече имат по две деца - относно кърмата - еднакво ли беше като количество кърмата ви и при двете деца? За да стане по-ясно - питам, защото при мен със сина ми се кърмехме до 6 месеца, но винаги го дохранването с шише, защото нямах достатъчно кърма. И сега се чудя дали въобще да се мъча на кърмя, защото ако отново е мъничко и ще се дохранваме с адап.мляко не виждам смисъл. А и от смесеното хранене синът ми имаше много колики.
Единственият вариант една жена да има достатъчно кърма е да не дохранва. Има моменти, в които бебетата сучат много често, скандално често 😁, но те са кратки и след това организмът разбира "сигналът" и увеличава производството. Точно тук дохранването пречи. Аз съм с две ръце за консултант по кърмене, защото има страшно много митове за хранителна/нехранителна кърма, жени с малко кърма, които в повечето случаи са измислица. Аз първото не кърмих точно заради такива съвети,но второто, третото и четвъртото сукаха до годинка и малко над. Количеството кърма е било еднакво.

# 297
Здравейте мамита.  Върнахме се от Балкана.  Ето го и моя корем. Целувки и бъдете усмихнати.

# 298
Аз имам болки в тазобедрените стави, усещам ги от 2-3 дни, особено от дясно и при ставане от легнало положение. Сигурно има някакви упражнения за облекчаване, ще проверя.
А аз да ви питам-правите ли упражнения за тазово дъно, като тези на Кегел или някакви други? Аз все се каня да правя на Кегел, но съм доста несериозна Rolling Eyes

# 299
Болки в тазобедрените стави (моите са нощем) може да се получават и от липса на витамин Д. Бебенцата дърпат от нас такъв. Разбира се остава популярното, че тазът се разтваря, за да се подготви за раждането. Аз лично забелязвам, че всеки път когато пия мляко, в което си опоменато, че има витамин Д болките ми спират.
Нашата ФМ мина и се оказахме с пишленце Simple Smile Мислехме, че ще е госпожица...но въобще не сме разочаровани де Simple Smile Баткото, е щастлив, че ще си има братче. За сега всичко изглежда наред.
За усещането на бебето е много важно в каква позиция е плацентата. Ако бебето е зад нея може въобще да не го усещате. Нашият господин го усещам още от около 15-та седмица, сега вече доста силно се усеща. Но на мене ми казаха, че плацентата е в нормална позиция. Знам, че може да е доста притеснително да не си усещаш бебчето, затова най-малко може да питате в каква позиция е плацентата. Поне, ако е от нея да си знаете.
Скръби, много сладко тумбаче Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт