Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 387
  • 767
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, а по темата за бельото: удължителите за сутиени ми помагат да си нося още част от тях без да ме душат. Моите са от H&M, както и от кварталното магазинче за бельо. Страхотна работа ми вършат. Препоръчвам!

# 376
Вижте какво послушно бебче, а бащата е много сладък, внимателен, смях се от сърце на места.
https://www.facebook.com/womenera111/videos/523633778338151/
В страницата ми излизат разни видеа на бебчета,току-що родени,къпят ги,обличат ги.Интересно е Wink

# 377
Вижте какво послушно бебче, а бащата е много сладък, внимателен, смях се от сърце на места.
https://www.facebook.com/womenera111/videos/523633778338151/
В страницата ми излизат разни видеа на бебчета,току-що родени,къпят ги,обличат ги.Интересно е Wink
Лелеее, какво сладко клипчеее!!! ❤

# 378
Привет! 🌻

Към мамите с повече опит - ползвахте ли крем против подсичане при всяка смяна на пеленка?

Вчера гледах онлайн лекция от канала на 1 наум и препоръката беше да се използва и размазва добре по цялата зона, покрита от памперса, при всяка смяна.

Вечерта разказах на две мои приятелки с вече отгледани бебета и те споделиха, че не са ползвали изобщо такъв крем. 😁 Доводът на една от приятелките ми беше много силен - има противоречие в рекламите за кремове за възрастни, които твърдят, че купувайки си точно този крем кожата ни ще стане като бебешко дупе. 🤣

Та... Накратко за или против ползването на крем против подсичане при всяко измиване на пухкавото бебешко дупе? 😁❤️

# 379
Момичете, помагайте.
Извинявам ви се първо, че ще ви залея с негативизъм.
Вчера цял ден ми беше горе долу добре, вечерта се разхождахме и навънка ми е много добре, не го мисля, наслаждавам се и съм добре.
Лягам си снощи, заспивам, събуждам се по едно време и като се започна - пак едно мрачни мисли, ето болна съм, край, най-лошото е, няма да ми мине, ще ми стане нещо, тежест в гърдите, сърцебиене и голям страх. Станах да пишкам, после четох някакви неща в интернет как да се оттървем от стреса, какво помага и т.н.
По цял ден съм на работа от вкъщи, но нямаме работа и реално нямам занимавка. Знам, че трябва да св увличам с нещо и да не то мисля, но направо не мога.
Досега не ме беше страх от коронавирус и вируси, разбира се, пазех се максимално, не съм го отрекла вируса, но и не бях в крайността да съм в непрекъсната паника. Всичко идва от това, че съм бременна и ме е страх, че съм по-податлива на такива неща.
Тъкмо тези дни ми се бяха успокоили тези хормони и не бях вече така без никакъв живец и сега това.
Само мисля, мисля лоши неща и умирам от ужас, а знам, че няма за какво да се притеснявам реално.
Гледах, че има и онлайн психолог - чудя се дали да не опитам?

# 380
Sealove, без да претендирам за компетентност описаните от снощи симптоми ми наподобяват паник атака.

Излишно е да казвам да не се тревожиш, защото тази идея вече ти е влязла в главата. Аз бих те посъветвала да опиташ с дихателни упражнения и релаксации за бременни - има доста в YouTube. (ако това е твоето, разбира се)

Другото, което можеш да направиш, е да прочетеш за утвържденията.. Много силно действат, като имам и личен опит за постигане на успех с тях. Отново е въпрос на вяра и дали това е твоето нещо, но не пречи да опиташ с 'Аз вярвам, че съм здрава', 'Аз и бебето ми сме здрави' и т.н.

Страхът е обратната пропорция на любовта. Обгради се с любов към себе си, семейството и бебчето си. ❤️

Вярвам, че наистина цялото ти семейство сте здрави и го пожелавам от сърце. Стискам палци да се почувстваш по-добре.

П. С. Относно връзка с психолог, ако смяташ, че би ти помогнал, не мисля, че е лошо да се свържеш. На мен ми помогна доста за преодоляване на здравословен проблем. Понякога, а да не кажа доста често, всичко идва от нашите глави. 😊

# 381
Здравейте момичета. Вчера бях на втора фетална при др. Георгиев. Бебо е супер, всичко си му е наред. Бебо бе заспал, а позицията му не позволяваше на доктора да измери таза и гръбнака.  Започна да го буди, като внимателно побутваше с ехографа,  после ме караше да се завъртам на ляво/ на дясно....бебо накрая се събуди, но не помръдна, а само започна едно мляскане и накрая си засмука пръста. Така го смучеше,  че чак на мен ми се досмука този пръст. Георгиев накрая ме прати да ям шоколад и да походя 20 мин. Като се върнах, бебо се бе размърдал и довършихме прегледа. Шийката е затворена,  но ми добави още две неща да пия. Напомни ми за МБ и стерилна урина да пусна на ЖК.
Елина, при теб Георгиев се е държал неприятно,  а си останала доволна от Арабаджикова,  а аз всеки път съм възхитена от Георгиев, а Арабаджикова и двата пъти се държа отврат,  като последния си позволи да ми вика и кракът ми няма да стъпи при нея повече. Просто стечения на обстоятелствата,  според мен.
Ава, докато моето Мони бе на мляко дупето не й се обриваше. Като започна захранването, явно фецеса се променя и ако не я мажех всеки път, се обриваше.

# 382
Привет и от мен! Моето мъниче вчера и днес нещо мързелува, побутва ме съвсем леко, а онзи ден подскачаше здраво, таткото и бабата успяха да я усетят за първи път. Ние най-после си организирахме море, ще го считаме за меден месец Grinning много съм щастлива, че ще си полежа на плажа, днес и утре мисля да обикалям за бански. Новата спалня е почти завършена за сега, чакаме някои мебели следващите дни, вчера си купихне и страхотен матрак и остава да вземем кошарка и някой мек килим, но има време. Blush Вие спряли ли сте се на някоя кошарка, мен направо ме изумяват цените в някои магазини..

# 383
Ава, аз ще мажа да речем не на всяка пелена но през деня сутрин, на обяд, и вечер след банята.
   https://www.google.com/search?q=судокрем&client … 1RwM   

И евентуално ако се появи проблем всяко сменяне ще намазвам навсякъде.

Sealove, има ли конкретно нещо, което те боли? Гърло, нос, кашлица? Вземи за твое спокойствие да пиеш Биозин. Аз го пия от положителния тест. Сега го намалих през ден, но ако има някакви симптоми го пият и по две на ден.
Мен от снощи ме дразни гърлото и ще взема да го пия всеки ден. Прополки смуках ама не вършат работа. Гаргара със сода или клей ще правя днес.

Скруби браво за шийката. Аз не съм я мерила моята отдавна вече. А от този утрогестан ми писна,станах му направо спонсор от началото на бременността с него.

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 10:06 от изгубен

# 384
Здравейте Simple Smile

Благодаря за приветствията Simple Smile

Имам следния въпрос Simple Smile кога смятате да се оттеглите от работното място? Аз усещам, че вече ми е тежко и всичко ме дразни на работа и не знам дали ще издържа до край, а откакто ми личи колегите започнаха да се държат странно.

Започнали ли сте да мислите за имена? И имате ли такива, които да харесвате и двамата? Ние сме в някакъв постоянен конфликт на тази тема.... Накрая бебето ще се роди и няма да има име.....

# 385
  • София
Здравейте,
аз вчера бях на ФМ при д-р Стратиева в Оскар клиник. Бях при нея и за БХС и и двата пъти останах много доволна. Relaxed
Оказа се, че не чакаме момиче, а момче! Blue Heart
Ние нямаме претенции изобщо, но си беше изненада - бабите признаха, че вече са направили по някоя и друга розова покупка.
Момченцето ни е 526 гр. в 22 г.с. + 1ден.
Усещам го редовно, когато седя или лежа - надига и коремчето. Таткото също вече няколко пъти е успявал да го усети. Аз съм със задна плацента и смятам, че има значение. Simple Smile

@Teddy.Z На работа смятам да си ходя до последно стига да се чувствам добре.
Ходя 2-3 пъти седмично до офиса. Работя и от вкъщи.
Малко ми понатежава коремчето вече и все по-често ми се иска да си прекарвам времето в други, по-приятни неща, но някак съвестта не ми позволява. Simple Smile

@skrubi На мен от самото начало ми беше написала, че срещата е в неделя. Нямам търпение да ви видя и на живо! Coffee

# 386
skrubi, HecmuHapka - честито за хубавитв новини и честито синичко Blue Heart
Teddy.Z - и аз мисля до края да съм си на работа, от вкъщи съм само и мисля, че е по-добре да работя.
Djenna - весело прекарване на морето, да си починете хубаво и пожелавам един меден месец изпълнен с любов, слънце, усмивки и други работи, хихи Yum
AvaBaby - много ти благодаря за съветите! Ще опитам от всичко, чисти паник атаки са си това.
изгубен - нищо не ме боли, имам една пуста хрема. Гърло не ме е боляло изобщо, нещо да ме дразни нос - не, нито кашлица нито нищо. Таткото вече и хрема няма и съвсем му мина, но пък той пи разни неща дето на мене са ми забранени и може би заради това за 3 дена се оправи. Биозина го пия по два пъти на ден, отделно фрешове пия, повече плодове, правя си и вода с мед и лимон. Осъзнавам, че дори да се влоши нещо и се стигне до антибиотици, има и такива, които са ни позволени, просто ми се насади един страх и оттам идва цялата работа. Ако не беше страха, си се чувствам добре, нито главата ми тежи от хремата, нито да ме боли нещо - нищо.

# 387
Avababy, момиченцето ми е на почти годинка и все още си и мажа дупето с Павловича мас (сръбски крем, купувам го от ДМ) има и един друг македонски крем, но така и не разбрях от кои аптеки мога да го взема.
Препоръчвам ти този, защото е много лек, а останалите са по-агресивни от към съдържание, а и ако не дай си боже се подсече бебшко тогова влизат в употреба за кратко, колкото да мине раздразнението Simple Smile
Sealove или хвани книжка да четеш или си изтегли филм, а най-добре сериал, за да ти се отпусне съзнанието.
Бременността е само началото, не искам да те плаша, но за колко неща има още те първа да се притесняваааш, така че не го мисли предварително Kissing Heart
Teddy.Z, последният ми работен ден беше края на януари 2019 Astonished, тогава бях в 7 гс, чухме сърчицето и това беше повратен момент за мен. Работата ми е отговорна, а не стига това, ами и колектива създава допълнителен стрес, а пък бременността ми беше дългочакана, така че не съм се и замисляла да изляза в болничен.

# 388

Момичета, пристигнаха подплънките за кърмачки, които поръчах от алиекспрес, памучни за многократна употреба. Много са меки и приятни на допир, бяха около 2 долара 9 чифта. Доволна съм, препоръчвам ви да разгледате от сега за такива неща, които ще са ни нужни по-нататък, че дойдоха за около 5 седмици.

# 389
Здравейте момичета.
Поздрави от Англия. След 36 часов път с колата вече се прибрахме. Сега ще започвам да звъня да казвам на личния,че съм бременна.

Общи условия

Активация на акаунт